Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 45

• 107 250
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
Нещо се обърках - Silvi95 и armyhousewife едно и също лице ли са?
Бог да я прости жената! Praynig
Не

# 451
  • В царството на игрите:)
Не
Peace Simple Smile

# 452
  • Plovdiv, Bulgaria
Съжалявам, допуснала съм грешка в ника. Моля за извинение. Flowers Hibiscus
Благодаря за Золадекса. Ще се свържа, за да се уточним за адреса.

# 453
Не сме 1 и също лице. Сигурно се е объркала

# 454
Добро утро момичета ! Излязоха ми резултатите от скенера - всичко е чисто -гръдни стени,бели дробове,ЛВ,корем,кости но не виждам черен дроб а чета че вие го коментирате .Трябва ли да го има ?По въпроса с храната -аз от години ползвам само домашно приготвена храна ,семена ,ядки дори и сладките неща си ги приготвям у дома-основните продукти си ги имам от семейната ферма и пак стигнах до тук.Сега спрях само млякото ,сладкото и мазното -тях и преди ги ограничавах но сега ги спрях за цялото семейство предпазно да не ме изкушават.Продължавам с хормонотерапията .За следващия преглед/ще стане 1 год/ имам само кръвни изследвания

# 455
  • Плевен
Да ви дам отчет- след Хер++, имам резултат от КИШ- Хер+ е...Днес излиза решението на онкокомисията, казаха, че ще имам задължително химиотерапия и лъчетерапия, хормонотерапия казаха, че няма да имам, защото не бил хормонозависим тумора,,,Това добре ли е като резултат? И защшо не е хормонозависим, на ER IS (0)+ PS(0)=TS (0) i PR IS (1+) + RS(3+)= TS (4), това не значи ли, че се влияе от хормонална терапия? Объркана съм, попаднах в Сити Клиник на изключително арогантен лекар- д-р Христов. Отношението му беше меко казано неприлично и смачкващо, ако не ми зависеше здравето от това, щях бързо да го поставя на място....На кило ми раздаде 8-10химиотерапии, Херцептин, и лъчетерапия, това дори без да имам резултати от КИШ-а,ще го сменя като лекар там, д-р Николов ми изглежда по-добре като специалист и човек, защото именно човешко отношение ми трябва.
Всяко Ваше мнение ще ми е полезно, благодаря Ви, че Ви има! Hug

# 456
Eli,а с проф.Тимчева ще правиш ли консултация?

# 457
Ели, не ти трябва човешко отношение, а компетентно отношение. Когато ХЕРа е положителен рискът от метастази е по-голям. И след като ракът ти не е хормонозависим .... стегни се, нещата са много сериозни. Стига се глезила и капризничила. Избираш си лекари като че ли си избираш парфюм... говорим все пак за рак, а не за косопад или акне.

# 458
  • Плевен
Eli,а с проф.Тимчева ще правиш ли консултация?
Чудя се, загубих много време, а там с часовете трябва да чакам месец...Ще се оставя на тази комисия засега, но ще помисля. Такава каша ми е в главата, не е истина... А по-добре ли е, че ХЕР2 е само един+, уф, много ми е напрегнато. ooooh!

# 459
  • София
ХЕРа има отношение само към Херцептина. Това означава, че няма да имаш терапия със него.

# 460
  • Плевен
Ели, не ти трябва човешко отношение, а компетентно отношение. Когато ХЕРа е положителен рискът от метастази е по-голям. И след като ракът ти не е хормонозависим .... стегни се, нещата са много сериозни. Стига се глезила и капризничила. Избираш си лекари като че ли си избираш парфюм... говорим все пак за рак, а не за косопад или акне.
Аз по-стегната и да искам, не мога да стана. Не е каприз, очакваш поне едно Добър ден да ти кажат, но както и да е...Нали трябва да се довериш на лекаря? Не да излезеш, все едно те гледа на кило, и да му теглиш думите с ченгел? Нали за това имаш час за консултация, да те ориентират какео и как ще се проведе? Имат по две регистратури на всеки етаж, а координация и комуникация никаква! Арогантния и незаинтересуван лекар не ме предразполага че взима адекватни решения, това ме разколебава.
Питането ми е, добре ли е, че е само един +, за химио и лъче е ясно, очаквам днес да ми кажат кога да ходя, говорих да даря косата си, която така и така ще загубя, поне да съм полезна. Нямам място за лигавене и глезене, никога не съм била такава! Деен човек съм, ще се справя! Просто искам да знам, че съм на прав път!

# 461
Какво значи, че няма значение отношението на лекаря?!? Има и то огромно! Пациент в такова състояние е уязвим психически и един добър лекар не трябва да го смазва още повече, а да му помогне да се окопити, защото лечението на тежко заболяване зависи и от психическата нагласа на човек. Тук имам предвид не само рак, а също така и други тежки заболявания. Лечението на човек може да се провали дори само заради нежелание му за живот.
Та в тази връзка един добър лекар ще е компетентен и с човешко отношение, защото ако си остане само с компетенция, може лечението му все пак да не проработи при даден пациент.

Хер2 само с един плюс би трябвало да е отрицателен Хер. Хер2++ е граничен и тогава се прави киш, а Хер2+++  се брои за положителен. При Киш не съм сигурна как излизаха резултатите, но не беше ли с някакви проценти вече? Може и да греша. така и не разбрах след киш какъв е нейният хер. А преди това не беше ли споменавала, че хормоните са положителни? Нещо към 50%?

Моето мнение е, че трябва да започне някакво лечение с химиотерапия за да не губи време, но да ревизира блокчетата отново. Това не е нормално да има такава разлика в резултатите.

# 462
  • Plovdiv, Bulgaria
elifanta, напъло споделям мнението ти за доверието и връзката с лекаря. Аз 9-година вече съм в тази история, реших, че колкото и да е добър онколога, трябва да е и човек. Защото само така може да получиш вътрешно спокойствие, което е част от самото оздравяване. Но това е дълга тема.
Аз лично пък не съм очарована от една лекарка в Сити клиник, така че го имай едно наум - д-р Елена Големанова-позволи си да ме иронизира и повишава тон. Разделихме се с нея, самата тя ме насочи към Арабаджиев, който пък 2 месеца издирвах.  Според мен и там се промени нивото, защото имат вече доста пациенти и не смогват, а пък турците искат възвръщане на инвестициите. Та така, няма идеално щастие. Поне има някакви усмивки на рецепцииите.

А относно ХЕР-а, смятам, че това което си писала означава доказан Положителен по КИШ ХЕР.  Това изследване на ХЕР-а е много важно, защото от него зависи лечението и включване на Таргетна терапия след химиотерапията. Пожелавам ти успех и кураж!

# 463
  • Плевен
Да, след КИШ е с един +, преди това беше граничен ++. След малко ще се обадя да водя какво е решила комисията, кога започвам химиото, знам, че вече губя ценно време. Радвам се, че май ще пропусна Херцептина, поне устно така ми каза лекаря. За косата ще преживея, надявам се да мине по-леко приемането на химията, вие сте го минали, и аз ще го мина Hug Арогантният лекар е д-р Христов, да знае, ако някой чете в темата. Майка ми ми донесе алое, рецепта ще кача след малко, било по рецепта на проф. Савицки, казва, че има голям ефект, тя също го е пила Peace

# 464
Отношението на лекаря е много важно.Действително то може много да те мотивира или смаже.Ели,ама ХЕР с един+е отрицателен.Хормоните няма ли ги някъде с проценти?Момичетата тук много ще ти помогнат,сигурна съм.Кураж и само напред!

Общи условия

Активация на акаунт