Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 45

• 107 795
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Здравейте... на мама й откриха рак на гърдата... Искам да попитам има ли център, в който можем да отидем и да разчетат резултатите й, да ни обяснят подробно и т.н...Защото лекарите не ни обясняват нищо... а се притесняваме много...  Cry

Мила, miss_mims_89, много добре те разбирам какво е да имаш нужда от минуууутка повечко внимание и да няма кой да ти я даде или да трябва по грубия начин с нахалство да си я извоюваш тая пуста минутка за допълнителен въпрос.

Гледам по профила ти, че си от Варна. Предполагам и майка ти живее тук някъде. Ако имате нужда от консултации, подробни обяснения, изграждане на стратегии в процеса на лечение, аз лично горещо препоръчвам Виолина Таскова. Жената е страхотен специалист онколог, а ракът на гърдата специално и е най-силната тема. Тя тук плува като в свои води. Една камара суперлативи и доказателства за ползата от съветите и човешкото отношение от нейна страна мога да изброя, но "ще ми свърши мастилото, ще ми се счупи перото". Та ще я давам по-лаконично и няма да се оливам. За съжаление всяко хубаво нещо си има цена, та една консултация с нея в клиника Европа струва 30 лв. Разбира се, когато говорим за здраве и живот абсолютно нищо не са тия три десетолевки. Ако има откъде да ги спести или набави човек си струват.

Позволявам си реклама едва ли не да правя на д-р Таскова, но усещам, че и ти, и майка ти имате нужда точно от нейното отношение и внимание. Ще ти го нарисува, ще ти го разкаже, ще ти обясни подробно, ще ти даде кураж, ще те накара да се чувстваш нейна сестра или дъщеря... и така между другото ще ти види показателите от последната процедура и ще ти каже кво да ядеш, кво за нищо на света да не пипваш, как да продължиш, къде да отидеш приоритетно.

# 676
Момичета, влизам  да се похваля. Вчера имах консултация с един пациент , който е сред 3-те процента по статистика оцелели над 5 години с агресивен мозъчен тумор ( глиобластома ). Нищо му няма, ни-щи-ч-ко ! 😅 Перфектна кръвна картина, перфектен скенер, даже за един холестерол не можах да се хвана. Подскачаше на стола, сияеше, едвам го усмирих да му чуя кръвното😀А си е минал стандартна терапия . Аз писах тема за пациентка с такава терапия( лъчетерапия с темозоломид ) , тя, милата имаше вливания на кръв всяка седмица. Често мисля за нея, надявам се и тя да е добре !

# 677
Момичета, влизам  да се похваля. Вчера имах консултация с един пациент , който е сред 3-те процента по статистика оцелели над 5 години с агресивен мозъчен тумор ( глиобластома ). Нищо му няма, ни-щи-ч-ко ! 😅 Перфектна кръвна картина, перфектен скенер, даже за един холестерол не можах да се хвана. Подскачаше на стола, сияеше, едвам го усмирих да му чуя кръвното😀А си е минал стандартна терапия . Аз писах тема за пациентка с такава терапия( лъчетерапия с темозоломид ) , тя, милата имаше вливания на кръв всяка седмица. Често мисля за нея, надявам се и тя да е добре !

Майка ми беше с такава диагноза , за съжаление не беше от тези малко проценти.Дано човека и занапред да е все така добре , от сърце му го пожелавам .

# 678
Момичета, влизам  да се похваля. Вчера имах консултация с един пациент , който е сред 3-те процента по статистика оцелели над 5 години с агресивен мозъчен тумор ( глиобластома ). Нищо му няма, ни-щи-ч-ко ! 😅 Перфектна кръвна картина, перфектен скенер, даже за един холестерол не можах да се хвана. Подскачаше на стола, сияеше, едвам го усмирих да му чуя кръвното😀А си е минал стандартна терапия . Аз писах тема за пациентка с такава терапия( лъчетерапия с темозоломид ) , тя, милата имаше вливания на кръв всяка седмица. Често мисля за нея, надявам се и тя да е добре !

Svetlili, както разбирам ти лекар ли си? Какво точно работиш и къде, ако не е конфиденциална информация?

# 679
Не, мила. Аз съм клиничен фармацевт, работя в болница и в две GP практики в Англия. Такава позиция в България няма, уви.
Много е интересно😍

# 680
  • Варна
Svetlili, много се радвам, че пишеш тук, много се радвам за трудните случаи с щастлив край, с които те е срещала практиката ти и, че ни ги споделяш. Simple Smile Благодаря и за съветите, които даваш, когато има нужда. На мен лично ми беше полезна, когато споделих за едни оплаквания от изтръпнали крайници и отслабване на капиляри. Не ме подмина, откликна ми до колко мога да се притеснявам и за какво да внимавам. Simple Smile

Момичета... едно нещо ме гложди и все забравям да питам личен, онколог и т.н. (Ще взема да си го запиша най-накрая на едно листче или поне тук във форума, че да не забравям повече). Интересували ли сте се, какво аджеба се случва с имунната ни система по време на тази химиотерапия? Едни викат срива я, други променя я... какво значи срив, какво значи промяна... Гледам мощно трепе клетки, е! не точно наред, но доволно силно се представя като клетъчен убиец. Да не ми е избила и така дълго време изгражданите антитела? Започвам за реваксинации някакви да се замислям. За нищо на света не желая да имам слаб имунитет срещу бяс или тетанус особено. Че при последните две не мога да разчитам на колективния имунитет като при шарките ("А то туй вече нЕма отде да го фанем"). Тези двете си ги има навсякъде около нас и дебнат под формата на улични песове и ръждиви пирони или замърсени остриета.

ПП: Ох забравих да допълня, че говоря за евентуални реваксинации само и единствено след приключване на химиотеапиите и след активното им действие. Да не си помисли някой, че съм достатъчно болен мозък по време на терапиите ваксини да си бия за щяло и не щяло - това тук си е направо не само противопоказно, но и злонамерено и осъдително към телата ни. Въпросът ми е: Като си стъпим на краката, профилактично ей така нужно ли е, ненужно ли е? Иначе е повече от ясно, че в пазенето и щаденето е отговорът. Аз още си се гледам сама себе си като писано яйце - тежко да не вдигна, препарат да не вдишам (като белина примерно или кислол), без ръкавички нищо да не пипна, вятърче да не ме духне... и т.н., и т.н. В един момент обаче искам, не искам (а аз много искам) ще ми се наложи наново да си вършея по обичайния, по моя си начин... който начин обаче наистина няма нищо общо със стерилна среда, ограничени контакти, окупиране в завивките, срастване с възглавница, барикадиране в бункер. Grinning

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 10:29 от Spirit Crusher

# 681
Спирит, срещу тетанус си има реваксинации на 10 години и ако не дай си боже се убодеш с ръждив пирон пак ти правят. Срещу бяс няма ваксина в имунизационният календар...слагат я при  специални показания, ако кучето е видимо не добре или го наблюдават, ако е възможно, абе с две думи не го мисли тоя бяс.

Аз лично което правя след всички офичиални терапии е  БЦЖ ваксина, по специална схема, тя е имуностимулант и е показана за хора с нашата диагноза, но не е задължително, всеки сам си преценява и онколозите не я предлагат, поне моите. 

# 682
Не зная за реквасинациите, но две- три години след лъчето не съм боледувала през зимите, така ме бяха облъчили, че трепех всякакви вируси подред. Simple Smile
Светли и хубави празници, момичета! Бъдете здрави и все така позитивни!

# 683
Мили момичета получих коледния си подарък-нещо съмнително и в другата гърда.Направихме биопсия.Резултатите догодина.Как е възможно та нали преди 6месеца нямаше нищо.Нали се лекувам Нолвадекс и Золадекс.Преди 2 месеца скенер и кръвни изследвания ОК.Къде греша . За една година и на двете какво означава това.На тези въпроси никой не ми отговаря но любезно ми пожелават весели празници и спокойствие.Но на коледа стават чудеса.Аз вярвам че има едно и за мен.

# 684
  • В царството на игрите:)
Мили момичета получих коледния си подарък-нещо съмнително и в другата гърда.Направихме биопсия.Резултатите догодина.Как е възможно та нали преди 6месеца нямаше нищо.Нали се лекувам Нолвадекс и Золадекс.Преди 2 месеца скенер и кръвни изследвания ОК.Къде греша . За една година и на двете какво означава това.На тези въпроси никой не ми отговаря но любезно ми пожелават весели празници и спокойствие.Но на коледа стават чудеса.Аз вярвам че има едно и за мен.
Е, това пък сега е несериозно. Нали октомври беше на скенер и даде отчет, че всичко е наред. На какво го видяха това съмнителното?

# 685
Скенера бил за вътрешните органи а не за гърдите. Сега ми го казаха.На прегледа при мамолога през юни на ехографа се видя киста но много малка и той ме успокои че неможе да се проброзува.В такава мъгла съм.Отвсякъде уклончиво ми отговарят.Спокойно и да чакаме резултатите.Но реших да пробвам масло от канабис.Някои от вас ползва ли?Моля кажете вашето мнение.И ако се окаже пак същата болест какво ме чака.Добре че ви има и мога да си поговоря и да ме разберете.

# 686
Аз пък след 3 месеца на золадекс и анастразол имам мензис Cry

# 687
Аз пък след 3 месеца на золадекс и анастразол имам мензис Cry
И аз от три дни се върнах при нормалните жени. Завръщането беше с много болки и адски силен цикъл.  8 години бях без и се надявах да не ми дойде, но......Сега не знам на къде. Не съм убедена за ползите от хистеректомията и не съм настроена за момента за такава, а в същото време и цикъла не ми харесва. Сега се чувствам като в изходна позиция и съм малко уплашена. Преди 20 дни ми правиха абразио...
Арми, да не би да си с удебелена лигавица и това да не е цикъл?

# 688
  • Плевен
А нормално ли е след втора химия да имам цикъл? Химията е червена, да отбележа...

# 689
А нормално ли е след втора химия да имам цикъл? Химията е червена, да отбележа...
Аз имах по време на всички химии /6 бр./ като по часовник. Спря ми от първия Золадекс, което беше през декември 2009 до сега.

Общи условия

Активация на акаунт