Агитациите за развод в бг-мама

• 52 468
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • Насред хаоса
Глупост е да хукне човек да се развежда за дребни неща, които са си част от съвместния живот и всяка здрава двойка би следвало да умее да ги преодолява, без да намесва външни хора. Аз говоря за случаи на системен тормоз под една или друга форма. Просто защото в такава среда семейство не може да има, без значение, че на хартия има сключен брак.
Има ги, Трещи, има ги. И тук, и в реала.

# 61
Аз съм виждала да се дават такива съвети при разни появи на други жени, при алкохолизъм и при насилие. И на всеки бих ги дала и аз, в подобни ситуации. Не съм видяла тема, в която на някоя жена й е скучно с мъжа й, да я съветват да го смени с нов модел.

# 62
Излизането на бира с приятели се превръща в алкохолизъм, незачитане на семейството, ау, аз такова не бих търпяла, щом има жена и дете, ще си стои до тях. А ти вярваш ли му, че е на бира с приятели, а не е с жена.

# 63
  • София
Аз съм виждала да се дават такива съвети при разни появи на други жени, при алкохолизъм и при насилие. И на всеки бих ги дала и аз, в подобни ситуации. Не съм видяла тема, в която на някоя жена й е скучно с мъжа й, да я съветват да го смени с нов модел.
А коя си е признала, че мъжът й просто е доскучал? Не подценявайте кралиците на драмата, които един намусен поглед не могат да изтърпят
Излизането на бира с приятели се превръща в алкохолизъм, незачитане на семейството, ау, аз такова не бих търпяла, щом има жена и дете, ще си стои до тях.
Е как, пиенето на Н кафета е къде-къде по-достойно, и то само защото жената не обича бира.

# 64
Напоследък повечето теми в СО са писани от момичета без брак и деца и описват някакви много криви отношения, така че не знам за какви разводи се говори...

Дайте някакъв пример с тема, в която убеждават някого да се разведе за тъпотия. Thinking

# 65
  • Варна
Излизането на бира с приятели се превръща в алкохолизъм, незачитане на семейството, ау, аз такова не бих търпяла, щом има жена и дете, ще си стои до тях. А ти вярваш ли му, че е на бира с приятели, а не е с жена.

О да. В такива теми дори не се обаждам, тъй като мъжа ми поне 2 пъти в седмицата си пийва аперативче, но още по-лошото е че често му правя компания и аз  Rolling Eyes

# 66
  • София
Грей, от години не чета в СО, но преди бяха точно такива темите. А сега излиза, че профилът се е променил от женски в мъжки.

# 67
Грей, от години не чета в СО, но преди бяха точно такива темите. А сега излиза, че профилът се е променил от женски в мъжки.

Помислих, че имаш наблюдения, защото четеш, дори спомена за пиявици-експерти. Това за профилите не го разбрах. Peace

Хората идват в СО не за съвет, а за потвърждение на вече взето решение или да се оплачат, а после си продължават, както си знаят. Въобще не вярвам, че някой ще се разведе заради съвети в бг-мама, колкото и да е лабилен.

Всеки пише според собствените си разбирания, защо очаквате да съвпадат с вашите - за пиенето примерно. За някой е ок ракията всяка вечер, за други не.

# 68
  • София
Тези пиявици-циреи-експерти имамт дълга история във форума. И не е задължително да пишат в СО само, може изобщо да не пишат там, а действат на много по-широко поле, включително при теми, които нямат кой знае колко общо със семейни проблеми. Те затова са пиявици-циреи-експерти - хем нищо не разбират от нищо, хем гледат да дебнат. Нали си виждала такива деца по площадките, в ДГ и училище - нищо смислено не правят, не изграждат нищо, обаче дебнат да развалят играта на другите или само дебнат да плетат интриги, ако някойги отсвили и това за тях означава, че остават гладни, няма жертва. Това не се учи, човек си го носи. Само че с възрастта и остаряването се обостря, то е ясно защо - женсските хормони намаляват, мъжките доминират, мозъкът им се е смалил от възрастта...

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 12:34 от Andariel

# 69
  • Варна

Всеки пише според собствените си разбирания, защо очаквате да съвпадат с вашите - за пиенето примерно. За някой е ок ракията всяка вечер, за други не.

О не нямам претенции всички да имаме еднакви разбирания, но това не значи че трябва да съм ок някоя си да ме обявява за алкохоличка заради 50 гр. алкохол.

# 70

Аз подходих към брака сериозно. Смених десетки партньорки, докато срещна сродна душа, прекарах няколко години с нея и като дойде момента в нас вече нямаше капка съмнение, че сме един за друг до живот. Този век дори не сме си обменияли обидни думи, камо ли физическо насилие, или мисли за развод.

Хората са го казали - никога не казвай "никога". Така, както днес сте убедени, че ще прекарате живота си заедно, така утре нещата могат да се обърнат, както за теб, така и за нея. Никога, нищо не е сигурно. Няма човек, който да се е оженил с идеята, че един ден ще се разведе, но статистиката показва, че в доста сериозен % от браковете тези неща се случват. И не, не е задължително да има физическо, психическо насилие, алкохолизъм, хазарт или изневяра. Понякога двама души просто не си пасват, като характери и съжителството им е тормоз и за двамата. Ами тогава какво - да стоят до живот и да не могат да се траят ли??? Заради кого - заради децата??? Децата, които един ден ще пораснат, ще имат собствен живота, а родителите им ще остаряват заедно без да могат да се търпят един друг??? Не мерси  Naughty

И да - аз съм разведена и повторно омъжена за свободен, прекрасен мъж без деца. И да - бих посъветвала всеки, който се чувства зле в брака си да го прекрати. Защото живота е прекалено кратък, за да се пропилява за спасяването на нещо, което всъщност го няма. И истината е, че брака може да бъде много, много тежко бреме, което да виси, като камък на врата, както на мъжа, така и на жената. И както сватбата е логичния "Happy end" за една красива, романтична любов, така развода/раздялата е естествения "Happy end" за един труден, тежък и изпълнен с много отрицателни емоции брак!

# 71
О не нямам претенции всички да имаме еднакви разбирания, но това не значи че трябва да съм ок някоя си да ме обявява за алкохоличка заради 50 гр. алкохол.

Защо? Това са си някакви твои страхове и обиди, като някой пише мнение, трябва ли да знае за това и да се съобразява? За теб 50 грама са ок, други пият по 200 грама, те също може да се обидят... Всеки си пише за себе си. И мен ме дразнят някои неща, когато ги припиша към свои ситуации, но такъв е животът, мнения всякакви и никой нищо не ми дължи. В нечии очи ще съм алкохоличка, в други - курва, в трети - малоумна.

Andariel, е, чак такива наблюдения върху тукашните хора нямам... Направили са ми впечатление 2-3 с перфектни бракове, но пък и от тях има доста земни съвети. Чак чисти злобари не се сещам.

# 72
  • София
Когато става въпрос за откровени, сериозни проблеми като алкохолизъм, хазарт, дрога, насилие, криминални прояви, то наистина разводът е най-доброто решение. Но съветването не става от типа "как може да търпиш, аз не бих търпяла", защото така не само не се прави добро  на жената, описала проблемите си, а и още повече бива закопавана психически. Затова ми е гнусно, когато съветващите повече се държат като хиени, отколкото като загрижени хора. Затова при подобни случаи по-разбиращо и по-адекватни съвети би дала жена, която по някакъв начин е била в сходна ситуация, преминала е през нея, имала е време да преживее шока, вината, да преработи всичко и да направи някакви изводи. Но пак трябва да се помни, че субективният опит не винаги, дори много рядко, е полезен за друг, дори да е подобна ситуацията. Човек преминава през това сам или, ако има късмет, с една приятелка, родител или някой друг човек, който не го е изоставил.

# 73

Аз подходих към брака сериозно. Смених десетки партньорки, докато срещна сродна душа, прекарах няколко години с нея и като дойде момента в нас вече нямаше капка съмнение, че сме един за друг до живот. Този век дори не сме си обменияли обидни думи, камо ли физическо насилие, или мисли за развод.

Хората са го казали - никога не казвай "никога". Така, както днес сте убедени, че ще прекарате живота си заедно, така утре нещата могат да се обърнат, както за теб, така и за нея. Никога, нищо не е сигурно. Няма човек, който да се е оженил с идеята, че един ден ще се разведе, но статистиката показва, че в доста сериозен % от браковете тези неща се случват. И не, не е задължително да има физическо, психическо насилие, алкохолизъм, хазарт или изневяра. Понякога двама души просто не си пасват, като характери и съжителството им е тормоз и за двамата. Ами тогава какво - да стоят до живот и да не могат да се траят ли??? Заради кого - заради децата??? Децата, които един ден ще пораснат, ще имат собствен живота, а родителите им ще остаряват заедно без да могат да се търпят един друг??? Не мерси  Naughty

И да - аз съм разведена и повторно омъжена за свободен, прекрасен мъж без деца. И да - бих посъветвала всеки, който се чувства зле в брака си да го прекрати. Защото живота е прекалено кратък, за да се пропилява за спасяването на нещо, което всъщност го няма. И истината е, че брака може да бъде много, много тежко бреме, което да виси, като камък на врата, както на мъжа, така и на жената. И както сватбата е логичния "Happy end" за една красива, романтична любов, така развода/раздялата е естествения "Happy end" за един труден, тежък и изпълнен с много отрицателни емоции брак!
Абсолютно вярно е ,че мъжа винаги носи щастие на една жена.Първо като се омъжва за него после като се развежда с него.

# 74
Аз затова си позволявам да давам съвети, понеже съм минала през развод. Имам идея какво е. Който няма идея, може да мисли и пише каквото иска, бас ловя, че като му дойде до главата, друга песен ще запее.

Общи условия

Активация на акаунт