Агитациите за развод в бг-мама

• 52 439
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • Вестерос
Не е вярно, някои хора изперкват по-късно по ред причини.

# 121
Възможно е. Аз съм омъжена 12г. И мъжът ми си е какъвто си го взех- със същите недостатъци и качества, които имаше и преди брака. Мъжете на приятелки също. Метаморфоза до сега никъде не съм видяла.

# 122
Не схванахте очевидното значи, как може да сте такива. Авторът така, помежду другото, вметна как бил употребил десетки партньорки докато намери идеалната, а вие пропуснахте да му се възхитите какъв жребец е.
Даммм, жалък опит по плочкаджийски да се похвали каква голяма бройка е натрупал ... Laughing
Възхитих се естествено ... на зле прикрититото самохвалство...

# 123
  • Вестерос
Възможно е. Аз съм омъжена 12г. И мъжът ми си е какъвто си го взех- със същите недостатъци и качества, които имаше и преди брака. Мъжете на приятелки също. Метаморфоза до сега никъде не съм видяла.
Ти не си, аз да.

# 124
Метармофози в мъжете няма. Или поне ако не станат "Дзен" и т.н.
Всеки се променя/развива през годините.
Никой не е като на 20.

# 125
The Cure, много добро попадение  Mr. Green
И на мен са ми много странни и подозрителни мъжете тука. Какво ли дирят във форум за бременности, козметика и зодии?
Е как какво дирим мъжете тука. Жени дирим, какво друго да дири мъж, в женски форум, освен жени?

Може и разведени, ако не са, включваме се в агитацията  Mr. Green
Само да не се окаже като в стария виц : Чета надпис "Жени", влизам, то клозет  Mr. Green Mr. Green

По-нагоре някоя беше нарекла форума "клоака"  Mr. Green

# 126
  • Насред хаоса
От друга страна имаме обаче и потребителят, който е пуснал темата и цялостното му творчество, което в моите очи го прави един от най-противните мъжки екземпляри, населявали форумното ни пространство. За него и насилието е оправдано, когато жената си го е "заслужила", така възпитава и сина си, така че никак не ме учудват призивите му да си ги оставим момичетата да си търпят тормоза, той това си го намира за нормално семейство.
FYI: Рапортувам те за клевети и обиди. Нищо от горенаписамото не пъм писал, нито споделям подобни нелепи разбирания.
Като си тръгнал, няма да е зле и да се самодокладваш заради нещата, които написа по адрес на авторката в една друга тема, изхождайки единствено от мъжката си гледна точка. Включително, че едва ли не си заслужава тормоза, като така и не отговори защо не отчиташ упражненото насилие като такова. И на мен рече, че нещо съм ти приписвала, пък "приписаното" си е написано от теб черно на бяло, още си стои. Та излиза, че когато някой си прави изводи за теб въз основа на писаниците ти и казва какво мисли, ти е неприятно и рапортуваш. Ама не ти пречи да го правиш ти самият по адрес на други.

# 127
  • София
Само един много бърз поглед на авторовото творчество направих, че чак толкова не ми се задълбава. В контекста на всяка СО тема, в която мъж се държи отвратително с жена си, могат да се прочетата неговите ведри коментари.
Но ето, да кажем, топ три. На мен ми е достатъчно да прочета как трябва да се постави уличницата на мястото й и как кучката си заслужава боя, за да си съставя твърдо и категорично мнение за написалия го. Иначе има и много още, имаше цяла тема, в която ни обясняваше как женското Не означава Да и никак не пожела да възприеме, че Не означава Не.
Иначе нямам проблем да ме рапортуваш на моля-другарката. Дори да си отнеса наказание, в този случай ще си го изтърпя с най-голямо удоволствие.

Нека дам 2 примера от лични наблюдения:

1. Съседи в София (една стена ни дели). Поне веднъж-два пъти месечно жената ни будеше с крясъци и скандали. Това продължаваше минимум половин час и преминаваше в тропане, писъци и викове за помощ. След няколко минути наставаше тишина. Това стана десетки пъти в продължение на няколко години. Мъжът беше кротък и любезен, имаше дребен бизнес, но вечер не се кефеше да се прибира а поркаше пред блока. С жена ми се бъзикахме, че са си намерили хармонията и са щастливо семейство. Да! Жена ми е съгласна, че комшийката беше провокативната скандалджийка, а мъжът и "жертва".

2. Позната кадна кучка. Много зла - като гроиня в сапунен сериал. Мъжът и след няколко години превъртя и започна да я бие. И аз щях на негово място. Тя се изкара жертва, разведе се + детето + издръжка. Скоро си намери нов балък. Последно научихме, че пак се развежда, защото и новият я биел. Съвпадение, а? И тук мнението на жена ми съвпада с моето. Тази трябва да се събере с безчувствен непукист за да я търпи.

Наясно съм, че има много напълно невинни жени, жертви на агресивни комплексари, но има и много кучки, които колкото и да се изкарват "жертви" са наясно, че по-търпелив трудно ще намерят и се примиряват с баланса.

Ако въпреки, че си се възпротивил тя отиде на среща с другия и после ти се хвали с прегръдки и приятно прекарване, тогава напълно се очаква от един мъж да постави уличницата на мястото и. Ако тя изтърпи унижението (след като и тя те е унижила) и покаже, че все пак държи на теб, значе, че могат да се простят някои неща

Познавам една много арогантна кучка (това е заслужено определение и мнението ми е споделено и от неколцина други). Тъй като беше наистина красива успя да върже един наистина добър и търпелив мъж. След няколко години брак на човека почнаха да не му издържат нервите и да губи контрол. Разбирам го, защото тази мен ме вбесяваше за минути, а не за години. Тя естествено се изкара жертва (де факто е така), взе му детето + издръжка и приключиха. Наскоро разбрах, че пак се развежда, защото новият и мъж също я биел. Съвпадение, а? И аз да бях и аз щях да я млатя, въпреки, че на моята половинка за 20 години дори не съм вдигал ръка.

# 128
Всеки форум минава през определени фази на развитие, но в зависимост от ориентацията се очертават коренно различни потребители и мнения.

В емигрантските форуми се обменят въпроси/съвети за бюрократични спънки, бизнес, интеграция, работа и подобни. Битовизмите са изключителна рядкост. Винаги има група русофили, плюещи срещу емигриралите на запад + група "патреоти" за които сме предателски измет.

В kaldata, data.bg и подобни се обсъждат разни електронни и механични проблеми, платена любов, политика и тук-там е някой битовизъм.
Характерно за дата.бг е, че щом някой пусне жълта новина за битието на засукана българска ВИП-ка неизбежно се включват няколко дежурни онаниста, които да я изкоментират в най-гнусни възможни краски. Няма пропусната чалгаджийка/тв-звезда/млада политичка, която да не е била вулгарно разчекната в Дата.бг

В авто-мото форумите и спортните форуми се дискутират коли, футбол, политика и пиене. Проста работа.

В бг-мама пък има група хиени, които само дебнат някоя да сподели семеен проблем и веднага и се нахвърлят със съвети за раздяла/развод. Синдромът "жертва" се прилага дори когато авторката е очевидна шматка, която представя скалъпена субективна история. Даже и да не е физически наранявани, това се прогнозира в близко бъдеще и се препоръчва раздяла и търсене на перфектен принц.

Уви перфектният принц още в университета си има сериозна приятелка + няколко чакащи на опашка. За всеки влак си има пътници, ама на късните гари останалите места са пълни с компромиси.

Колко трябва да си късметлийка за да намериш на 30+ свободен, хубав, здрав, обезпечен, добър, възпитан (със 100% самоконтрол) без пороци, без врагове, без сексуални отклонения... Още на характеристика "свободен" нещо почва да намирисва. Такива мъже (и жени) без кандидати просто няма.

Така, че мами, по-леко с агитацията за развод! Има и такива случаи, но в много от драмите нещата са много по-сложни отколкото това, което можеш да прочетеш в няколко реда. Има и средно положение, лъжливи жертви, липси на алтернатива...

Зависи за какво. По принцип разводи има пи всякакви причини, та не виждам защо да не се развеждат жените,мъжете. Сякаш една добра и хубава всякаква жена има гаранция, че мъжът й няма да я зареже, защото еди кво си. Свикнете драги мъже, че има живот и без вас и то пълноценен,  и никой не е длъжен да ви търпи. Говоря за случаи, в които няма любов, има насилие, има изневери.

# 129
  • София
мда, сега се сетих защо спрях да чета в СО, и се радвам, че някои мъжки потребители рядко ги засичам в други теми.

# 130
Този все е неразбран, все е онеправдан и му е навик да спори за значението на всяка дума. Наистина "достоен" представител във форумския паноптикум от мъже.

# 131
  • Ямбол
То и тук така е поставена темата - имало някакви шматки, които са си заслужили грубото отношение и някакви  други шматки ги съветват да се разведат.

# 132
Коментарите от примерите са груби, но не бих защитавала всички жени, само защото са жени. Например оная твар, дето беше изоставила бебето си в парка (видях я в новините наскоро), не заслужава и да е жива...Що се отнася до тези от примерите - ами, очевидно става дума за хора, които не са попаднали на подходящия човек - вместо да се бият и да се надиграват, което е пълна простащина, най-добре е всеки да си лови пътя.
Вече написах, че съм ЗА развода и категорично ПРОТИВ безкрайните "втори" шансове. Не ми изглежда нито срамно да се разведе човек, нито трудно. Повечето хора се променят много - променят се и начинът на мислене, и чувствата, и вкусовете. А освен това, много хора си въобразяват и проектират - т.е. залепват се за някого, в когото уж са влюбени, докато всъщност са си изградили представа, която няма нищо общо с реалността (или иначе казано - неволно си създават сценарий и си го следват, а когато другите откажат да приемат отредените им роли, проектиращите страдат и се превръщат в жертви...). Подобни проекции могат да са изключително устойчиви - да траят дори години, ако заблуденият е достатъчно "влюбен" (в кавички, защото не може да си влюбен в мираж - всичкото и влюбването, и партньорът, са игра на въображението).

# 133
  • Насред хаоса
Коментарите от примерите са груби, но не бих защитавала всички жени, само защото са жени. Например оная твар, дето беше изоставила бебето си в парка (видях я в новините наскоро), не заслужава и да е жива...

А някой сети ли се, че тая "твар" не е заченала от въздуха и детето има баща? Защо към него такова снизхождение, а всичко се изсипва на главата на майката?
Едно е да защитаваш или не, друго - да решаваш, че тази или онази си заслужават това, което скимне на тоя до тях.

# 134
  • София
Естествено, винаги майката е виновна. Оня си е бил камшика и не се сеща, че има дете, оставил ги в тотална и пълна безизходица ... Абе, не ми се говори чак, но точно тази жена аз не мога да я обвиня с леко сърце. Представям си какво й е било на душата, за да смята, че детето й има по-добър шанс без нея.

Общи условия

Активация на акаунт