Какво е това и на какъв лекар да ида за него?

• 2 477
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,
Умишлено се крия зад нов ник, защото ме е срам от темата която пускам.

Преди няколко месеца ми излезе нещо, което не знам какво е - бенка, брадавица, а може и нещо по-лошо (направих грешката да проверя в Гугъл). Лошото е че ми излезе на едно много деликатно място - венериния хълм, което ми прави избора на доктор по-труден. Къде трябва да ида - дерматолог, личен лекар, гинеколог? Лошото е че бавно расте. Не ме сърби, боли и т.н., но ме дразни че е там. Има ли начин да изчезне с някакво мазило от аптеката, срам ме е като трябва да покажа къде ми е проблемът? Даже на моменти взех да си мисля че е някакъв херпес или нещо друго венерическо. Ще се радвам ако някой ми определи какво е поне, да се подготвя психически (сигурно от личния лекар ще се наложи да тръгна)  Sad

Пускам снимка, но предупреждавам че не е особено приятно  Cry
Скрит текст:

# 1
Дерматолог чиста бенка е.Проблема е, че расте и трябва да се следи.

# 2
Не е херпес със сигурност. Не знам дали не е кондилом
Не е нужно да минаваш през джипито. Отиваш на кожно венерологичен и ти изписват лечение.

# 3
И на мен ми прилича на бенка. Иди на дерматолог, щом те дразни може и да я изрежат.

# 4
Може да си вземеш от личния лекар направление за дерматолог, а ако ходиш някъде на частно, може и без направление. Не всички бенки са безопасни за премахване, може да трябва биопсия и пр., за да се прецени (ако е бенка).

# 5
Дерматолог.
Имат специален уред, дерматоскоп, с който ще я прегледат и ще кажат нужни ли са други изследвания и въобще намеса.
Прегледът не е болезнен, само поглеждат през него.

Успех! Дано всичко е наред!

# 6
  • Варна
Кондилом е това според мен.

Общи условия

Активация на акаунт