Дневникът тема 84 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 304
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Ооо, 30, те има деца по над 50кг. В момента в училище най добрата и приятелка в първи клас тежи 60кг. В градината имаше дете 55кг, че изнасяха списъци с ръст и килограми пролет и есен. Щерката е на 7 и половина, около 130+см. и 27-28кг

# 196
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Абсурд дете на 6г.да тежи 55кг.,моля ви!!!?При ръст за тази възраст около 122-128см това ми звучи.......

# 197
И аз не го намирам за здравословно, но и не искам дъщеря ми цял живот да има диетно-режимна психика и мислене като майка си. Здрав дух в здраво тяло, това е което искам да показвам и да науча децата. На почивката ги оставих сами да си подбират храната в чинията. Само да кажа, че не беше като моята, но все пак прилично изглеждаща в сравнение с чиниите на децата наоколо. От десертите само сладоледът ги влечеше и плодовете Wink

# 198
Хич не е абсурдно. Имам комшийче с подобно телосложение. На 5год. беше почти 60кг. Сега вече е на 18 и е огрооомен. Към 166-170см. е и вероятно и толкова килограма. Сестричката му, в момента ученичка в средното също е доста едра за момиче на нейните години. И родителите им са, но явно любовта към вредните храни е по-силна от здравето на децата. И не е като да са с наследствени болести и т.н. Всичко е от храната при тях.

# 199
  • тук и там
Аз се опитвам да  науча дъщеря си- да се харесва такава каквато е.Това е най-важното.Иначе и като манекенка да изглежда -каква полза,ако си намира постоянно недостатъци и не се чувства добре със себе си. Не успявам толкова -колкото би ми се искало с тази мисия..Трябва да и спра достъпа до Тв и компютъра за тази работа-което е невъзможно при нашият начин на живот  и също така е  малко късно вече за такива мерки..Филмите,рекламите най-вече ,музикаланите клипове ,списанията и т.н-са  се погрижили вече да  изградят представа  в главата и  за това кое е красиво и грозно и как трябва да изглежда .. .Би било добре и ако успея да изградя някакви здравословни навици в храненето-обаче май положението е изпуснато вече.Много я влече сладкото-не минава и ден без него,освен него-друга храна не я вълнува.Зеленчуци не обича,мляко и млечни не близва,месо -на сила,бобовите и тях не ги яде...Обича сладко,хляб,картофи и плодове..Дано си промени вкусовете със времето,поне на това се надявам.Спасява я това,че яде по малко. Ако не и напомня че е време за хранене-може и да забрави да яде цял ден.Не е със наднормено тегло-на 7гд е и е 22-3 кг/126 см.Ходи веднъж седмично на тенис и танци,но по-скоро се раздвижват на тези занимания,от колкото да изразходват енергияТ.Малкото обича да си хапва-но е слаб,защото много се движи.Той яде всичко-но като се нахрани спира.Едната баба цяло лято го тъпче и то със всичко-хляб,манджичка,десерт,после плод и т.н...Но ако през деня е бил при нея-ми отказва вечеря и закуска.Каквото и да му предложиш-отказва,ако не  е гладен и яде всичко-ако е гладен. Притесненията ми са по-скоро за каката-със тази любов към сладкото,не вървят на добре нещата май.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 09:05 от Kaisia

# 200
Кайсия, в нета има много варианти за здравословни десерти. Ползвайте ги като време самонза вас двете - да си направите нещо заедно. Знам, че почти не готвиш и карате предимно на готови храни, но щом толкова налита на толкова вредна храна е по-добре да се пречупиш, вместо да й оставиш този вреден навик да се задълбочи.
За себе си точно това отчитам като голяма грешка в детството си - не бях дебела, но от малка съм с по-едра костна структура и на еднакви крилца с приятелка изглеждах доста по-едра от нея. Та, тогава нашите ми казваха, че трябва да се харесвам всякак и ме оставяха да си нагъвам хляб и кола, по-рядко сладко, почти до пръсване ... Бяха ми нужни години за да осъзная, че ми вредят тези неща, нищо че и сега на тези килограми се харесвам.

Аз обещах да се отчета ако мина психологическата граница. Вчера и днес кантара е под 80кг. Започнах да спазвам основните правила на ВМ-НВХ преди месец някъде, когато видях 83кг. на кантара. От два дни съм 79,7кг. За този месец имам безброй прегрешения, но количеството им е много по-малко. Знам, че ако бях стриктна резултата щеше да е по-голям, но аз до скоро си бях с нагласата просто да се храня по-добре от преди, а не да свалям. Сега, обаче, искам и да сваля. Целта са ми 65кг. на кантара, но и до 70 да стигна с моето несериозно отношение ще е добре. Реално погледнато аз май се храня по-скоро балансирано като В са ми предимно от нещо вредно и забранено. За това и пиша тук, а не в другата тема. Но и така ми е добре щом има минус въпреки всичко сладко, газирано и бира с цаца Joy
Много искам да измеря обиколките, защото не съм го правила над година (в смисъл редовно), но навлизам в ПМС, вече съм подпухнала и вероятно резултата няма да е точен.

Менюто за днес ще е пилешки пържоли на грил тиган, шопски салати, от любимия ми Лидл-ски крем за мазане за повечко мазнини, а може и още един вид месо да вкарам за вечеря.
Много съм щастлива днес, хихи. Връща ми се мотивацията от преди година и половина (танцуващо и крещящо от кеф човече)!!!

# 201
Аз нямам деца, но напълно разбирам съображенията ви и отговорността. Имам сестра, която е на 14 в момента и си яде всичко. В училище се набляга на пици, сандвичи и сладко, а в дома й - също. Майка ни е сладкарка и винаги има сладко, както и редовно се правят мекици, бухти, пърж. филии. Гледам я и се чудя, дали ще й навреди това, дали ще наддаде. Около 11-12 беше бухтичка и сега израстна с едни дълги крака, едно хубаво дупе - идеална. По това съдя, че децата, или поне тя, много добре обработват въглехидратите. Разбира се, че и енергията, която изразходват е важна.
Аз съм била на подобно хранене като малка. Първите години съм яла само кисело мляко. После филии, сандвичи, дюнери, пици, сладко, картофи и ориз. Това плодове, зеленчуци, месо, са били някъде в изключенията. И съм била с нормално телосложение, защото имах много енергоразход предполагам. После около 20-те пушех и може би затова не качвах, но изведнъж нещата се промениха. Спрях цигарите, заседнал начин на живот и нещо трябваше да се промени. Не ми е лесно,  предвид изградените ми навици, но правя промени (според мен в положителна посока).

П.П. Адашке, много се радвам за прилива ти на мотивация. Възползвай се, аз чаках около година да дойде, хаха. И сега се чудя дали комшийката ми има кантар да се измеря, че не се издържа вече...Simple Smile

Да споделя : Вчера направих един десерт на човек с нездрав. хранене и го харерса, но можем да си го пригодим както искаме - рикота, мед, стафиди, канела, боровинки и разтопен черен шоколад.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 10:16 от Зизу

# 202
  • София
Тази рикота Laughing Вчера с детето бяхме на "селски" пазар; закупихме малини и смокини за пари, които в София ще намеря, ама друг път (дори сложих солидно количество във фризера за дъъългата зима, че така и така не правя лютеници и компот, барем смокини да има  Laughing). Резултат- рикота с малини, смокини и лъжица какао. Мале-мале стана!
Това за десерт; обяд: скара+салата; вечеря; рула от свинска шунка с крема сирене и маслини, чаша от пустия кефир (ако съм много жадна, може да се прежаля да допия шишето; втори път такоз-нье).
Да е жива и здрава Амурчето, втори ден кафе+какао+кокосово масло; много ми е вкусно.

Днес почивам; много тегаво си нагаждам времето за спорт сама с детето, ама квото-такова, само седмица.
Децата попиват личен пример като гъби. Голямото онзи ден обясняваше на баба си, че в кашкавала има протеини, а "близалките не са истинска храна" Laughing Виждала съм го от далече да отказва Помбер, защото "бил вреден". Разбира се, от време на време похапва вафли, торта, меденка и пр.; не съм изверг hahaha
Яде много манджи, плодове и зеленчуци. Малкото, да ми е живо и здраво, и таханов хляб да му дадеш ще го изяде Laughing

# 203
Набързо да ви разкажа един куриоз със моята малка скица. Нямаме навика във вкъщи да правим пържени филии, дори и веднъж годишно 😁😁😁😁Дъщеря ми е хапнала такъв специалитет, но детето не го помни, не му се е запечатано в съзнанието. Отиваме на почивка и тя е свикнала сутрин да закусва в ресторанта. Сервитьора идва и казва, че днес за закуска има пържени филии, при което тя ме пита-мамо, какво е това, аз не обичам. Аз не съм яла такова нещо. Вярвайте ми потънат в земята от срам. Наоколо всички ме гледаха, като втрещени.
Ами то пържените филии са лукс, ние не можем да си го позволим. 😁😁😁😁
Сервитьора и носи закуската и тя във възторг-аз съм яла такова нещо. Олекна ми. 😁😁😁😁😁

# 204
Бийпс, браво на децата .Сега се сещам, че е можело вместо канела, да сложа какао. Еххх.
Отивам да си правя кафето с какао и кок.масло Wink
Ив, хахаха

# 205
_Зизy_ аз лично си мисля, че повечето хора не е нужно да спазват стриктно ВМ-НВХ, за да свалят килограми. Аз лично първия месец бях супер-стриктна (ако си виждала снимката ми от 'преди' ще знаеш защо). След това като изчистих водата и тялото ми се оформи добре вече пак си се храня ВМ-НВХ, но си позволих няколко прегрешения. Еми да ти кажа честно не видях особена разлика от стриктното кето и нестриктното след това.
Да не се приема като агитация към изкушения. Много ясно, че е най-добре да се въздържаме от консумация на В, но има хора и на по-либерално НВХ.

# 206
Голям срам 😁😁😁😁😁Зизу

# 207
  • тук и там
_ Зизу _,аз готвя-за децата и ММ .Simple SmileТова че не обичам да готвя,не означава че не го правя -мислех че се подразбира,ама всъщност хората без деца няма от къде да знаят тези неща наистина..Моята яде десерт-нещо сладко-да,ама не кара на пици ,закуски и суха храна ..Вземаме готова храна през уикенда-и то нещо китайско,индийско,гръцко и т.н..-не хамбургери! Направо ме разби с твърдението,че "почти не готвя".. Simple Smile  Peace

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 12:08 от Kaisia

# 208
  • тук и там
Духчето беше пуснала линк към една интересна книжка.Аз я прочетох.Препоръчвам я и на останалите,ако не са я чели-на мен ми беше много интересна и вдъхновяваща."Не прави предположения"за останалите хора  ..Това  е едно от нещата на които е добре да се научим  .. Simple SmileАз още се уча,както е видно от предният пост.
Духче,ако четеш-благодаря! Hug Hug Hug

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 12:06 от Kaisia

# 209
Кайсия, явно съм пропуснала, когато си писала "през уикенда". Няколко пъти съм чела твои коментари тук, че не обичаш да готвиш и че често поръчвате храна за това и съм останала с такова впечатление. Моя грешка. А (не)наличието на деца не знам какво общо има като в днешно време не са малко хората и с по няколко деца, в които не се готви, а се кара на ресторанти и поръчка на храна за вкъщи.
Както писах - грешно съм разбрала, за което се извинявам. Но щом готвиш ще ти е адски лесно да научиш детето да яде полезни десерти ако имаш желание.

Консерва, пропуснала съм снимките за жалост. Съгласна съм, че нещата се получават и с по-либерален режим. По този начин приятелят ми е вече 10кг. надолу и без киселини, които до преди това получаваше почти ежедневно от почти всичко и то с години назад Simple Smile Без глад, без никакви лишения, просто с лека корекция в пропорциите Б:М:В. А беше от хората, които се оправдаваха с редовното и банално "Аз без хляб не мога да се наям, без сладко не мога", но след седмица вече не се и сеща за такива неща Simple Smile Е, продължи да яде сладко, но само позволени и здравословни неща  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт