Дневникът тема 84 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 318
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Най-вече прекалявам с домашното прясно овче сирене сега, безсолно е и толкова вкусно, леко и меко (като моцарела), че трудно се спирам.
говори ми, говори ми Yum
За да не прекалявам си го меря на кухненската везна и се старая повече от 100 грама да не изяждам.
Но пък е толкова вкусно. И киселото мляко също.

# 241
Втори ден без млечни, въглехидрати и... вино. Учудващо, най- ми липсват млечните и все в последния момент се усещам да не посягам към тях.

# 242
Забелязвам, че колкото по-дълго време една храна отсътства от менюто ми, толкова по-малко ми се яде.
Така стана с тесто и захар, като ги зарязах.
От известно време доста ограничих плодовете, забелязвам, че все по-рядко ме привличат.
С млечните същата работа.....дори не купувам вече.
Карам основно на месо, яйца, масло....и някой и друг зеленчук.

Менюто днес:
з-мазно кафе, 2 яйца с масло
о-печен свински врат
в-свински дроб, салата

# 243
Аз вчера бях на ябълки и бадеми, както обикновено в понеделник. Разликата беше, че не бях на работа, а вкъщи, но не съм усетила глад, даже вода почти не съм пила. 8 ябълки и 32 бадема на 8 приема.

# 244
  • София
Забелязвам, че колкото по-дълго време една храна отсътства от менюто ми, толкова по-малко ми се яде.
Да да вЕрвай си, и аз на "таз кълка лежах " почти една година като исках да ставам вегетарианка. Виках си   , както пише и по книгите и по разните форуми там : "като ми се изчисти тялото ще спре да ми се яде.... Simple Smile" Да ама не, още помня деня в които казах майна му на една вечеря в Сърбия с МНОГО МЕСО . Щастие ! .......... А с тестото и захарта е лесно, хич не  ми липсват дори една круша онзи ден ми се стори мнооого сладка, прекалено. Според мен ти, аз и други като нас сме така устроени, а има и такива които са обратно месото може и да го пропуснат но сладичкото, не.

# 245
Щастливо си нося едни 2 кг. плюс от 'захранването' с овче кисело мляко Simple Smile Спрях го вече, рязко ограничих плодовете и мисля, че ще поизчистя и този плюс до зимата.

# 246
Да да вЕрвай си, и аз на "таз кълка лежах " почти една година като исках да ставам вегетарианка. Виках си   , както пише и по книгите и по разните форуми там : "като ми се изчисти тялото ще спре да ми се яде.... Simple Smile" Да ама не, още помня деня в които казах майна му на една вечеря в Сърбия с МНОГО МЕСО . Щастие ! .......... А с тестото и захарта е лесно, хич не  ми липсват дори една круша онзи ден ми се стори мнооого сладка, прекалено. Според мен ти, аз и други като нас сме така устроени, а има и такива които са обратно месото може и да го пропуснат но сладичкото, не.
Не знам как съм "устроена"    Laughing  , но е факт, че през по-голямата част от живота си виреех основно на тесто и захар.
Миналата седмица в петък купих една кутия локум, от гръцката промоция в Лидл (мъжа ми поиска), половината кутия още стои, грам не ме блазни дори да го опитам.За справка, не съм яла никога такъв.И мъжа ми, и сина ми казаха, че е доста хубав...ами, не ми се яде.
Днес им купих козунак, пак по тяхно желание.И пак стои на плота в кухнята, и пак не ми се яде.

Аз бях вегетарианка 4 години.Започнах да ям месо, не защото не можах да му устоя, а поради здравословен проблем, който вегетарианството не успя да разреши.Но пък с ВМ хранене се повлиява повече от успешно.

# 247
  • София
Ако съм във фаза да свалям и то стабилно, разбирам да се огранича до месо, яйца и масло. Ама целоживотно да си викам, че брито, прасковите или кафе с мляко не ме блазнят и да се опитвам да се възпитавам, така че да не ме кефят, ц, не го разбирам. Баланс му е цаката! Предпочитам като сваля още малко да живея като балансиран хедонист и любител спортист, отколкото като стриктно ограничен високомазнинен почитател. Това мои си лаланици; към никого не е.
За протокола- и аз бях 3 години вегетарианка (видях нещо кофти, не е било от уважение към животните). Месото после започнах директно с чорба от агнешки дреболии+порция пукани люти чушки с оцет и чесън. Ееех, идва зима Mr. Green

# 248
Защо като казвате че спирате млечните си ядете масло?  Нали и то е от мляко?

# 249
Аз също съм на мнението, че временно може да се ограничи това и онова, но цял живот ограничение не бих си причинила, па макар и да не сваля заветните кг.
Цигарите спрях, вино понякога пийвам, не ям вредни храни.. Ами като мн ми се прояде хапка хляб или картоф, позволявам си.
62-3кг съм, искам да съм 58..
Преди 2г влязох да раждам 84, после от 75 свалих постепенно до 60 и с 2 седмици хранене с всичко, което искам, качих до 62-3.

# 250
И аз мисля, че трябва да има баланс. Не може доживот да карам на еди кое си ограничение.

Амур не вярвам, че цял живот можеш да живееш на яйца и месо. Най-малкото не е здравословно да изключваш всички останали храни. Не става въпрос да ядеш пакетирани боклуци, ами плодове, варива - боб, грах, царевица, млечни. Това, че не те блазнят не означава, че трябва тотално да ги изключиш. Извинявай за непоискания съвет, знам че в крайна сметка ти си решаваш кое е полезно за теб и кое не.

# 251
  • София
Дето викат в любимите ми бебешки отчетни "всеки сам си преценява". Лафът на форума е това Mr. Green

# 252
Така де Beeps, ама пусто 'що не мога да се самоубедя, че хич не ми се яде домашна баница, или козунак, или толумбичките на мама  Yum

# 253
Никак не ми се ядат същите неща, ама никак  Whistling

# 254
  • София
Шшшт, стига бе, нали сме машини!! Ще се справим! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт