Тромбофилия - тема №4

• 78 008
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Да, да, и аз загубих бебето именно заради безхаберно отношение в Надежда.

Kupu, вземи отиди на консултация още преди да си забременяла.

# 256
Колкото повече напредва бремеността, толкова естрогените хвърчат в небето.
Направо не мога да повярвам за Персенска, че го е казала. Малко си изпатиха, че едва не ме изпуснаха  newsm78

# 257
  • София
Ходих при Паскалева, изследванията са ми много зле. В момента съм на 0,4 и аспирин 75. От утре съм на 0,6 и аспирин 100 и без никакъв прогестерон. Беше ми намекнато да помисля до какво ще ме доведе двуплодната Б. Едва 9гс съм. След две седмици съм пак.

# 258
Ходих при Паскалева, изследванията са ми много зле. В момента съм на 0,4 и аспирин 75. От утре съм на 0,6 и аспирин 100 и без никакъв прогестерон. Беше ми намекнато да помисля до какво ще ме доведе двуплодната Б. Едва 9гс съм. След две седмици съм пак.

Буена, ще износиш! Записа ли си час за след 2 седмици? Както съм ти казвала - абонирай се при Паскалева - на всеки 2 седмици при нея - и ще се бодеш. Вярвам че всичко ще е наред.

# 259
  • пазарджик
Буена може ли да споделиш какви изследвания ти пусна?След няколко дни и аз съм при нея,на фракси съм 0.4 всеки ден и се чудех изследването анти ха точно на 4 час ли трябва да е,защото се притеснявам ,че може да закъснея за часа в 12 и се чудя да го слагам къю 8.30 ?

# 260
  • София
Буена може ли да споделиш какви изследвания ти пусна?След няколко дни и аз съм при нея,на фракси съм 0.4 всеки ден и се чудех изследването анти ха точно на 4 час ли трябва да е,защото се притеснявам ,че може да закъснея за часа в 12 и се чудя да го слагам къю 8.30 ?
От 3,5 до 4 часа след инжекцията

# 261
Репродуктивните не им пука за тромбофилията, защото си мислят, че тяхната работа е само до реализирана бременност.
 Аз навсякъде казвам за починалата бременна братовчедка седмица преди термин, един час след раждането на мъртвото бебе от белодробна емболия. Тромб се е получил при отлепяне на плацентата точно където тръгва пъпната връв и от това е починало бебето.После и майката.

# 262
Да, факт е, че не им пука.
Но трябва малко да преглътнат тая гордост и  да кажат- ей, с рискови мутации си. Не можем да помогнем, най малкото защото не сме компетентни. Иди  на хематолог, правят се изследвания- виж си дозата.
Каква 16 седмица с пети фактор?

Буена, колко ти е антихато?

# 263
  • София

Д-р Персенска въобще не се впечатли от изследването, попитах я дали аспирин протект е достатъчен като терапия, каза ми, че фраксипарина се слагал към 16 седмица Anguished, с две думи ,ако стигна до бременност ще направя консултация със специалист.
Товя,което знам аз е че в началото е изключително важно да се оформи добре плацентата,без тромби в нея,затова при доказана тромбофилия се започва веднага,още от положителния тест.Това за 16 седмица ми звучи абсурдно,прекалено късно е.

# 264
  • София
При инвитро терапия с НМХ се почва преди трансфер заради големите количества хормони. Някои момичета почват и по-рано.

При нормално забременяване - след положителен тест.

# 265
В някои случаи нмх преди трансфер пречи на имплантацията. НМХ преди трансфер го прилагат при ендометриоза.
Не знам за всички, но моите бременности са реализирани на фона на аспирин протект след овулация и около трансфер.
Моят репродуктивен каза никакво спиране на клексана с проблемен фактор 5, а феталната ме прати на консултация при проф. Паскалева за контрол на дозата на нмх и активирано анти Ха, като видя  становището й каза: съгласна съм.
Проф. Паскалева каза: много е важно как е кръвотока при феталната морфология, има ли изоставане.

# 266
  • София
Да, прави сте, явно ще трябва да направя консултация преди трансфер, още повече, че съм със ЗЕТ, без овулация, с подготовка с естрофем.
Сега ще правим имунологична биопсия и отново започнах естрофем, този път прибави в рецептата и аспирин протект, тогава и дадох изследването за тромбофилия и тя каза, че не ми го изписва за това, а защото съм пиела хормони и съм на 40г  newsm78 и ,че който не се бил изследвал за тромбофилия само той нямал.

# 267
  • София
Хормоналните препарати (прогестерон, естроген) повишават кръвосъсирването - така е. Също така с увеличаване на възрастта рискът от проявление на тромбофилията нараства. И на всичкото това отгоре при високорисков фактор като твоя да подминава с аспирин протект... думи нямам...

# 268
Прогестерона не съсирва. Ама естрогена леле малее.

# 269
Здравейте, момичета,

предстои ми ЗЕТ в следващите месец или два. Все по-често попадам на мнения за настъпили проблеми при бременност заради тромбофилия, а и наскоро приятелка загуби плод в късна бременност заради тромб (не знам много подробности, но имаше сериозна малформация), и понеже смятам, че е възможно да имам генетична обремененост, си мисля, че може би е добре да се изследвам преди трансфера.

Все още не съм се консултирала по темата с моя лекар, с когото ще се видя следващата седмица, но кой от всичките пакети на Геника бихте ме посъветвали да си направя в моя случай.

Не съм имала спонтанни аборти; нищо, което да е наложило досега такова изследване. Обстоятелства в семейството ми и все по-честото срещането на тромбофилията като проблем при бременност, ме накара да се замисля сериозно по въпроса.
И още нещо - има ли условия за взимане на кръв за това изследване? На гладно, жадно и т.н.?

(Разгледах пакетите на Цибалаб, но не ми се сториха толкова пълни.  )

Благодаря ви предварително!
Желая ви хубави емоции и сбъднати мечти Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт