Тромбофилия - тема №4

• 78 020
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Нандин, обичам те! За първи път някой ми обяснява така нещата, че да има и логика. Благодаря много!
Относно б 12, преразказвам мнението на лекар. Б12 е водоразтворим и не се натрупва в организма. При прием организмът взима неоходимото му количество, останалото се изпишква, съко че и реф.стойности в България са занижени относно Б12.
Затова се получава и това объркване в главата ми.

# 406
  • София
Аз пия Неофолик Мета всеки ден в последната година и половина, два пъти съм изследвала фолат в серум и повече от 33 при горна граница от 42 не съм стигала, без да го спирам преди изследване. С хетерозигот по С677Т на MTHFR съм.

За всички витамини чета статии и гледам за референтни стойности и онлайн (на английски). Съпоставям прочетеното с моите резултати и с това, което са ми казали различни специалисти, при които съм ходила, както и със споделените мнения на други. Някъде по средата е истината - поне за мен.

Нандин, много хубаво обясняваш, ще се радвам да го правиш по-често! Благодаря!

Данито, по принцип това означава до края на февруари. Повечето производители се презастраховат с крайните срокове, така че няма страшно.

# 407
  • София
Нандин, обичам те! За първи път някой ми обяснява така нещата, че да има и логика. Благодаря много!
Относно б 12, преразказвам мнението на лекар. Б12 е водоразтворим и не се натрупва в организма. При прием организмът взима неоходимото му количество, останалото се изпишква, съко че и реф.стойности в България са занижени относно Б12.
Затова се получава и това объркване в главата ми.
Забравих да напиша, че В12 в организма никога не е в свободно състояние, винаги е сварзан с протеин, за товя не е толкова “лесно” да се отдели с урината.

# 408
Бил много специфично изследване и проф. Паскалева държеше да се прави в Александровска болница в лабораторията, защото там веднага след като вземели крэвта го изследвали. И може би и за  Централата на Цибалаб важеше това.

Цибалаб го правят само в Централния им офис. Аз затова не успях да го пусна сега.

# 409
  • София
Хомоцистеин изследват в централата на Цибалаб и то до 11ч (или до 10, не помня). Аз последния път не можах да го пусна щото отидох по-късно.
По принцип всички хормони е добре да се изследват на място, където да ги изследват веднага, а да не ги разнасят между клонове и централата. Поне нашия ендокринолог винаги за това настоява.
Нандин, поправи ме ако греша.

# 410
  • София
3-4 часа не са проблем. Въпроса е, че ако се транспортират, това  трябва да е в хладилна чанта.

# 411
  • София
Колко е добре да е хомоцистеина,или всичко зависи от реф.граници.
Моя е 8.8 при реф.0-12  изследван е в бодимед.

# 412
  • София
Колко е добре да е хомоцистеина,или всичко зависи от реф.граници.
Моя е 8.8 при реф.0-12  изследван е в бодимед.
Ако референтните нямат значение, защо изобщо ги има?
Идеална си

# 413
  • София
Здравейте, преди малко повече от месец направих спонтанен аборт в 21 г.с. Пуснах си основния панел тромбофилии и вчера ми излезнаха изследванията.Излезна ми 4G/5G Pai с препоръка за изследване на ACE и фактор XIII. Пуснах ги, но не са готови. Може ли да ми кажете на първо време какво означава това? Другата седмица съм при док. Прочетох и в изследванията на Хулиганчето, че тази мотация в комбинация с СПКЯ може да доведе до спонтанен аборт. Аз имам СПКЯ. Знаете ли в този случай само хематолог ли трябва да посетя или друг лекар. Може ли да препоръчате някой?

# 414
  • София
Сандра,  много съжалявам за това,  което си преживяла! Пожелавам скорошна бременност до термин! Аз все още съм начинаеща в материята, другите момичета ще се включат, но мисля,че една консултация с проф. Паскалева ще е добро начало. Тя ще те насочи най-добре.

# 415
  • София
Благодаря, Хулиганка. Просто някакво нетърпение ме наляга и се чудя дали това е причината за аборта ми.

# 416
  • София
Благодаря, Хулиганка. Просто някакво нетърпение ме наляга и се чудя дали това е причината за аборта ми.

Какво показа генетичния анализ на плода, има ли дефект? Имаш ли излседвания за токсоплазмоза, Ебщайн Бар, цитомегаловирус, листериоза? Ако тези показатели са изключени, причината трябва да е тромбофилията.

# 417
  • София
Няма генетичен анализ на плода. Не са направили, бях в МД по спешност. В епикризата пишеше само пресни кръвоизливи в плацентата, но бяхне минали ФМ и не се видя проблем там. Правих изследвания за всички възможни инфекции, без ешбайн бар и за рубеолата (Igm) чакам резултата, но мисля че щях да я усетя. Останалите инфекции са отрицателни. Имунологични дали да правя?

# 418
Миличка, много съжалявам! И аз съм със загуба в 22-ра, даже по календар 26-та (бебето беше изостанало в 22-ра). И аз приключих в МД, а и никой не ми каза за възможността да направя анализ на плода. Ние пък далеч не сме мислили за това. Аз съм с 4G/4G и за друга причина, освен за тромбофилията все още не знам, мога да прибавя и ниските Б12 и Д. Доколкото знам имунолигичните, дори да съществуват като проблем, оказват влияние до 12г.с. След това не действат. Моля, ако някой е по-наясно, да помогне. Остава да си направите цитогенетични изследвания на вас и партньора ви. Иначе хетерозигот за PAI се води нискорисков фактор, но не знам за съчетанието със СПКЯ.
Кураж! Никога не се забравя преживяното, но с времето става по-леко. Борбата продължава.

# 419
  • София
Миличка, много съжалявам! И аз съм със загуба в 22-ра, даже по календар 26-та (бебето беше изостанало в 22-ра). И аз приключих в МД, а и никой не ми каза за възможността да направя анализ на плода. Ние пък далеч не сме мислили за това. Аз съм с 4G/4G и за друга причина, освен за тромбофилията все още не знам, мога да прибавя и ниските Б12 и Д. Доколкото знам имунолигичните, дори да съществуват като проблем, оказват влияние до 12г.с. След това не действат. Моля, ако някой е по-наясно, да помогне. Остава да си направите цитогенетични изследвания на вас и партньора ви. Иначе хетерозигот за PAI се води нискорисков фактор, но не знам за съчетанието със СПКЯ.
Кураж! Никога не се забравя преживяното, но с времето става по-леко. Борбата продължава.

Благодаря Hug

Съжалявам за тъпия въпрос, но кои са цитогенетичните изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт