Тромбофилия - тема №4

• 77 988
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Може да ти се струва, ама не е - количествата са различни и зависят от показателите.
Има и момичета без завишени НК клетки - на тях не изписва терапия.

Ми незнам, моите бяха съвсем леко завишени , а Тла бяха 2,50, пък фраксито ми беше всеки ден, това с нискорискова мутация. ( хетеро 4/5 ). Пък на други гледам уж по рискови , а са на фракси през ден. Нещо на мен не ми се връзват нещата. Може и да съм в грешка де, просто си размишлявам на глас...

Последна редакция: пн, 05 фев 2018, 15:17 от Bambolinka11

# 451
  • Sofia
Може да ти се струва, ама не е - количествата са различни и зависят от показателите.
Има и момичета без завишени НК клетки - на тях не изписва терапия.

Ми незнам, моите бяха съвсем леко завишени , а Тла бяха 2,50, пък фраксито ми беше всеки ден, това с нискорискова мутация. ( хетеро 4/5 ). Пък на други гледам уж по рискови , а са на фракси през ден. Нещо на мен не ми се връзват нещата. Може и да съм в грешка де, просто си размишлявам на глас...

И на мен ми е странно аз съм с ТЛА 2,6 и (хетеро 4/5)  и ми е изписал фракси през ден....

# 452
  • София
Да не говорим, че на една приятелка , след като му прати изследванията на имейл, обаче той не и отговарял дълго време и тя му се обадила по тел. Казал й да ги разреди през ден, а след това пък получила имейл, да ги разреди през 3 дни???  Явно, въобще не е разбрал, че става въпрос за един и същи човек...
Ама ей такива неща ме навяват на странни размисли...

# 453
  • Sofia
Да не говорим, че на една приятелка , след като му прати изследванията на имейл, обаче той не и отговарял дълго време и тя му се обадила по тел. Казал й да ги разреди през ден, а след това пък получила имейл, да ги разреди през 3 дни???  Явно, въобще не е разбрал, че става въпрос за един и същи човек...
Ама ей такива неща ме навяват на странни размисли...

Ох, много объркващо и без това всички сме стресирани, а ей такива допълнителни неща съвсем те шашардисват... Не знам аз също му писах мейл и не ми е отговорил, довечера ще му звъня... и ако после получа различен отг по имейл не знам...

# 454
По повод назначеното на Сирма и аз си зададох въпрос относно вливките и Фраксипарина. При мен извън нормата е само клетъчната активност, но агрегатите са към горна граница.
                                                          Рез.                                    Норма
NK клетъчна активност        11.0                                N<10%
NKa в присъствие на IVIg     9.1                                Понижение на активността мин. с 10%
NKa в присъствие на Intralipid  8.5                                Понижение на активността мин. с 10%
Тромбоцитно-левкоцитни агрегати (небр.)   1.5        до  1.6%

Заключение и терапия:
Повишена НК активност. Хетерозигот по мутантен алел на MTHFR, ACE и  Factor 13.  (резултатите съм публикувала тук вече).
За вливане на 5 мл Интралипид 2-4 дена преди овулация (или ЕТ) и повторно 2-4 дена след положителен тест за бременност. Последно вливане в края на 8-ма – 9-та г. седмица.  Аспирин протект х1тбл през ден преди и по време на бременност. След положителен тест да се включи Фраксипарин (или Клексан) 0.4 през ден при динамично следене на антикоагулантната терапия (всяка 3-та седмица: брой тромбоцити и АРТТ).

Предстои ми ЗЕТ. АГ каза, че ако ми е по-спокойно ще правим вливки, но не е задължително... Имплантация имаше при ЕТ и без тях още преди да правя изследванията. Но пък за изоставането на плода и неговата загуба може и да е някъде тук причината. Затова, смятам да послушам Русев, с който пак предстои консултация заради витамините...Както Delisardeli каза, разлика със заключението на Сирма има само в дозата на Интралипид, въпреки че при мен всичко останало е в референтните граници. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 05 фев 2018, 16:41 от Малага

# 455
  • Sofia
Момичета а относно аспирин протект, кога сте започнали приема? И при мен е написано преди и по време на бременност, но ние ще чакаме до Април... има ли смисъл да го почвам отсега, малко се притеснявам, че е рано Sad

# 456
АП се пие след ову, когато се правят опити за бебе.

# 457
  • Sofia
АП се пие след ову, когато се правят опити за бебе.

Герда, благодаря за отговора, значи сега е рано, съжалявам че може би зададох тъп въпрос просто нещо много съм се притеснила и не знам вече кого да слушам/питам Sad

# 458
  • София
Зависи от много неща. Аз го пия непрекъснато преди забременяване, само го спирам по време на Мц и го почвам пак след Ову. Като предния път забремененяването отне 10 месеца

# 459
При мен след дълга употреба ап подтисна овулацията и ми паднаха тромбоцитите. И аг ми каза само след ову.

# 460
  • София
При мен след дълга употреба ап подтисна овулацията и ми паднаха тромбоцитите. И аг ми каза само след ову.

И аз забременях след като го спрях напълно, може и наистина да е така.
Но Сигридов ме направи на нищо, че съм го спирала....

# 461
След ову помага при забременяване.
Особено при антифокфолипидни и антикаридолипинови антитела и подобрява рецептивността на лигавицата и някакво правилно оформяне на плацентарните кръвоносни съдове.

# 462
Аз съм пила АП около две години ежедневно по предписание на репродуктивния АГ, очевидно профилактично и по подразбиране, както и мета фолиева 3х1 - без никакви свързани изследвания. Спираха ми го само около икси, след миседа и поради хистерото. Не съм се и замисляла, че може да вредят и двете ако се вземат неконтролируемо.
Благодаря Ви за споделяната тук информация. Simple Smile

# 463
  • София
Аз пия АП през ден, дори откакто не го спирам по време на менструация се чувствам доста по-добре - болките са значително по-малко и по-търпими. Имам нормална овулация всеки месец и нямам отклонение в кръвните показатели.
При всеки е различно - никой не може да предположи как ще реагира организма ви.

# 464
Нека всеки си направи труда да проучи може ли да подтиска аспирин протект овулацията, падането на тромбоцитите при дълга употреба. Поне с гугъл и чужди езици е лесно.

Общи условия

Активация на акаунт