Тромбофилия - тема №4

• 78 008
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Nandin , моля да обясниш ,защо трябва да се спазва то4но времето ! Мислех ,4е време от 30 мин. 1 4ас не е от зна4ение .
30 ми не са проблем.
“Еднократно” не е проблем и да е повече разликата, но иначе е добре да не се подават “объркващи сигнали” на организма с големи разлики на поставяне. Иначе може да се получи обратния ефект.
По- добре да се сложи малко по- рано инжекцията, от колкото по-късно.
Данитооо, няма значение фракси, клексан, зибор... правилата са за НМХ, а не за търговското наименование

# 436
  • пазарджик
Относно поставянето-направила съм алармата на тел.в 9 ч.сутринта ,ставам слагам я и ако ми се спи лягам пак и продължавам Joy

# 437
И аз така.

# 438
Здравейте момичета, извинявам се, че нахълтвам така в темата, но съм доста притеснена. Хомозигот съм по PAI, а онзи ден паднах в банята и направих луксация на капачката на коляното. В момента съм обездвижена със шина и ще съм така още 2-3 седмици. Въпреки, че повторих няколко пъти в болницата за тромбофилията, никой не Ме отрази, а и аз бях в много голям шок за да настоявам. Операция не е имало. Сега съм вкъщи и си мисля при това залежаване и обездвижване не трябваше ли да ми изпишат нещо за разреждане на кръвта. Има ли някой с подобен опит да даде съвет? Утре ще се обадя в болницата, но на 99% съм сигурна, че ще кажат, че няма нужда от нищо.
Аз имам Клексан 0,4, по препоръка на д-р Сигридов, като забременея и видя положителен тест да не го търся тепърва, и си бях взела една кутия.. и се чудя ако реша да си го бия на своя глава дали мога да си докарам някой проблем.?

# 439
Щом не си бременна всичко е нормално.
Проблемите при тромбофилията са, когато се забременее.

# 440
Здравейте момичета, извинявам се, че нахълтвам така в темата, но съм доста притеснена. Хомозигот съм по PAI, а онзи ден паднах в банята и направих луксация на капачката на коляното. В момента съм обездвижена със шина и ще съм така още 2-3 седмици. Въпреки, че повторих няколко пъти в болницата за тромбофилията, никой не Ме отрази, а и аз бях в много голям шок за да настоявам. Операция не е имало. Сега съм вкъщи и си мисля при това залежаване и обездвижване не трябваше ли да ми изпишат нещо за разреждане на кръвта. Има ли някой с подобен опит да даде съвет? Утре ще се обадя в болницата, но на 99% съм сигурна, че ще кажат, че няма нужда от нищо.
Аз имам Клексан 0,4, по препоръка на д-р Сигридов, като забременея и видя положителен тест да не го търся тепърва, и си бях взела една кутия.. и се чудя ако реша да си го бия на своя глава дали мога да си докарам някой проблем.?
Не мога да кажа дали е добре сама да започваш Клексан, преди консултация с д-р, при това хематолог. Правилно смяташ, че е добре да го обсъдиш с лекар, защото проблемите с тромбофилията не касаят само бременност, а и след оперативен период, както и продължително залежаване, както е в твоя случай.
При мен след комбинирани лапаро и хистероскопии ми слагаха в болницата Фраксипарин, ако не бъркам 0,3 и после още по 1 инжекция за седмица. За залежаване само не знам какви мерки е добре да се вземат, но съм съгласна, че е добре да се консултираш със специалист.
Скорошно възстановяване ти желая ! Blush

# 441
  • София
Еленче, като си със шина, кои стави са ти обездвижени, можеш ли да ставаш и да ходиш с патерици или само лежиш? И колко време ще си обездвижена?

Аз съм с хомозигот по PAI и имам изписан аспирин протект и без бременност именно за профилактика.

# 442
Обездвижено ми е коляното. Мога да се придвижвам с патерици, но за кратко време, ставам само до wc и вечер за да седна на масата да вечерям. Пробвах един ден няколко мин. повече да съм права, но въобще не се чувствам добре и крака страшно ме боли..

# 443
  • София
Щом се движиш с патерици, значи все пак се движиш, няма страшно. Пък и предполагам че болката ще намалява с времето и ще се движиш повече. Така че стискам палци за бързо оздравяване и раздвижване.

# 444
Здравейте отново всички,

вчера получих и резултатите от допълнителните тестове, които ми назначи доцент Русев. Не са много добри.. да не би да остана по-назад Simple Smile Понякога се чудя как се раждат толкова здрави бебета след безпроблемни бремености, когато всичко се случва по нормален начин, без намесата на репродуктивни специалисти...

Заключението: "Повишени популации на НК клетките. Сериозно повишени ТЛА.
За вливане на 10 мл Интралипид 2-4 дена преди ЕТ и повторно 2-4 дена след положителен тест за бременност. Последно вливане в края на 8-ма – 9-та г. седмица.  Аспирин протект х1тбл през ден преди и по време на бременност. След ЕТ да се включи Фраксипарин (или Клексан) 0.4 през ден при динамично следене на антикоагулантната терапия (всяка 3-та седмица: брой тромбоцити и АРТТ)."

Докторът каза да го търся след работно време за коментар, което не знам дали означава след 16 часа (негово раб. време), или 18 часа (стандартно раб. време), но така или иначе привечер ще му звънна за подробности.
Как е било при вас - назначеното лечение преди и след трансфер с вливанията на Интралипид и след това с Фраксипарин къде се правят - при репродуктивния лекар или където препоръча доцент Русев? Или пък сама да се оправям, както намеря за добре? Ще съм ви благодарна, ако ме посъветвате и откъде да си купя лекарствата. Трябва ли да взема рецепта за тях?

Желая ви приятна седмица и хубави резултати, ако ви предстоят изследвания Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 фев 2018, 17:56 от Sirmaa

# 445
  • София
Здравей Сирма,  предолагам,  че ще ти дадат рецепта. Интралипида се влива в болница - около 3 часа е цялата процедура. Стандартно лечение е да се направи вливка преди трансфер /овулация . Идеята е действието на медикамента да започне преди имплантацията. (На мен са ми назначили контрола на Нк клетки след месец за да се прецени имам ли нужда от още една вливка. В момента съм 6-7 г.с.)
Фраксипариин /клексан си купуваш от аптека. На мен са ми дали рецепта. Готови инжекции са и можеш и сама да си ги поставяш. Има клипчета в нета. Притеснено ми беше за първата,  после се свиква.

# 446
  • София
При мен вливката интралипид отнема около час заедно с попълването на документите.
Русев освен на мобилния го търси през регистратурата на Малинов. Аз направо отивам на място, че да ми обясни по-подробно.

# 447
  • София
Имам чувството, че терапията на Русев е една и съща за всички, независимо от резултатите ( по-високи НК клетки или по- ниски, както и високи и ниски ТЛА )

# 448
  • София
Може да ти се струва, ама не е - количествата са различни и зависят от показателите.
Има и момичета без завишени НК клетки - на тях не изписва терапия.

# 449
Щом се движиш с патерици, значи все пак се движиш, няма страшно. Пък и предполагам че болката ще намалява с времето и ще се движиш повече. Така че стискам палци за бързо оздравяване и раздвижване.

Deli, Fortuna благодаря Ви за мненията. Blush
Аз вчера писах имейл на проф. Паскалева, която ми отговори, да прилагам терапия 0,4 Клексан за 10-15 дни, че това е ниска доза и няма да има проблем. Като цяло пише, че хомозигот по PAI не се води с висок риск от образуване на тромби, но поради факта, че се залежавам по-добре с терапия. Споделям го тук, може някога да е полезно на някой.Hands V

Общи условия

Активация на акаунт