Тромбофилия - тема №4

• 77 987
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, понеже нямам място вече на корема, фраксипарина започнах да го бия в ръката. Не стига, че боли повече, но всеки път ми се подува мястото на убождане, все едно съм вкарала под кожата вода, това нормално ли е? Притеснявам се дали се усвоява така както в корема? Аз започнах да изпадам в депресия дали ще се справя.

# 466
  • Harmanli, Bulgaria
Момичета, понеже нямам място вече на корема, фраксипарина започнах да го бия в ръката. Не стига, че боли повече, но всеки път ми се подува мястото на убождане, все едно съм вкарала под кожата вода, това нормално ли е? Притеснявам се дали се усвоява така както в корема? Аз започнах да изпадам в депресия дали ще се справя.
Нормално е да се подува и посинява дори, аз си ходих със синините след спиране на фраксито. Усвоява се пак

# 467
Аз аспирин протекта не съм го спирала 3 години... от 5г съм с високо кръвно к кардиолога каза да си го пия и аспирина...тогава още не планувахме бебе.... спрях го за 1седмица преди пунция... после пак си го продължих... сега след +тест пак го спрях но почнах фраксипарин... тепърваще ми кажат кога да го почна... Иначе съм сPAI 4G/4G хомозиготен носител..
Някак си ми идва странно аспирина да пречи на забременяването...

# 468
Не при всички, има случаи при които подтиска овулацията.

# 469
  • София
То има и случаи, и без аспирин да нямат овулация

# 470
Здравейте момичета,

Бременна съм в 18 гс.Вчера ми излязоха резултатите за тромбофилия. За съжаление съм носител на Фактор 5 Лайден.

В четвъртък съм на преглед при нов АГ, защото моята гинеколожка видимо не проявява интерес да ни следи бремеността. Очаквам да ми предпишат обичайното лекарство както се оказва в тези случай фраксипарин.

От около месец установиха, че съм с високо кръвно. Целодневна борба е да го държа в норма. Има ли други мами и с този проблем?

Преди две седмици ми предписаха АП, заради удебелени маточни артерии. Сега очаквам да ми го спрат.

Исках да попитам какво изследване да си пусна, за проверя дали дефектния ген дава някакво отражение?

Днес ще се опитам да си запиша час при проф. Паскалева, но предполагам след месец ще мога на практика да се консултирам с нея.

Хубав ден! Моя вчера беше .. Днес се зареждам с позитивна енергия

# 471
И аз вдигах кръвно, но от точната доза на нмх нещата се нормализираха. Пия и аспирин, и съм с фактор 5.

# 472
  • София
Кели,  обади се в хематологията и помоли за по-ранен час, много са разбрани. Обясни им ситуацията. Няма да се налага да чакаш месец! Стискам палци!

# 473
  • София
Кели, обясни че си бременна и че си с проблем, ако могат да те вместят по-рано. Или отиди на място.

# 474
Записаха ми час за 21.02 . Изпратих Майл със запитане до проф. Паскалева дали часа е много далеч и как да процедирам, ако да. Надявам се да ми отговори. Гледам, че други мами са и писали.

# 475
  • София
Момичета, моят преглед при проф.Паскалева мина.
Напомням аз съм хетерозигот MTHFR C/T+хетерозигот PAI 4G/5G
Оказа се, че не ми е достатъчно  фракси 0,4, аспирин 100 също
анти Ха ми е 0,14 (таргет 0,2-0,4), аспи тест 46 (реф.ст-ти 4-30)
Вдигна ми дозата на фракси на 0,6 и препоръча контролно анти Ха след 14 дни.
Много съм доволна, макар, че доста народ имаше, консултацията беше много адекватна и подробна.
Никой не ме е питал имам ли час (макар, че имах) и смятам, че може да се отиде и без час, при всички случаи се чака.

# 476
  • София
Хулиганка, а Аспирина вдигна ли ти го? Защото и на мен не стига и каза при бременност даже, че ще съм на 150 на ден....

# 477
  • София
Засега не, може би защото не се е натрупал достатъчно. Аз го вземам по-редовно от 2-3 седмици. Предупреди ме , че може да го вдигне на 2*75, предполагам следващият път ще се разбере.

# 478
  • София
Момичета, понеже доста често има въпроси относно спирането на НМХ преди раждане.
В близките дни ми предстои секцио (вече съм приета в болницата, но за сега нямам дата), днес минах всички необходими консултации.
Анестезиоложката, която ми прави консултацията ме пита защо съм на клексан. Аз имам само хетерозигот по PAI, но и тромбофлебити в семейството, тромбози след операции, а и килцата и годинките са ми в повече.
Та тя каза, че е добре, че имам терапия с НМХ.
Понеже си ги знаем анестезиолозите и, че малко ги е страх от такава терапия преди операции, очаквах да ми каже да го спра още сега (няколко дни преди секциото), но тя ме изненада (приятно) като каза да си сложа инжекцията и в деня преди операцията (аз го правя по обяд).
Малко дълго стана... дано съм успяла да се изкажа разбираемо

# 479
Момичета, моят преглед при проф.Паскалева мина.
Напомням аз съм хетерозигот MTHFR C/T+хетерозигот PAI 4G/5G
Оказа се, че не ми е достатъчно  фракси 0,4, аспирин 100 също
анти Ха ми е 0,14 (таргет 0,2-0,4), аспи тест 46 (реф.ст-ти 4-30)
Вдигна ми дозата на фракси на 0,6 и препоръча контролно анти Ха след 14 дни.
Много съм доволна, макар, че доста народ имаше, консултацията беше много адекватна и подробна.
Никой не ме е питал имам ли час (макар, че имах) и смятам, че може да се отиде и без час, при всички случаи се чака.

Здравей,
преди това била ли си при друг доктор, който да ти е назначил първоначалната терапия?
Чудя се дали, след като имам предписана терапия от доцент Русев за повишените ми NK и TLA, има смисъл да ходя и при доктор Паскалева за второ мнение, или да не й губя времето излишно. И без това много хора чакат за часове при нея. Напомням, че съм хетерозигот MTHFR C/T(667<T). Нормален генотип за PAI 5G/5G; Фактор V Лайден, FV; 20210G>A (Протромбин)

Общи условия

Активация на акаунт