СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 8

• 95 007
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
 Аз попитах моето дете, ученикът със знамето знаменосеца  на СМГ ли е? Ами  не е със сигурност, друго момче е, ,две от главните учителки в СМГ също не го разпознаха , защо иска да му е директор Стоянов?  Полиция извикал да го охранява от собствените му учители ли, аз съм в потрес ?!?! Като гледах си спомних как една реплика "  „Какво искат тези? Танковете ли да дойдат?“ коства поста на Петър Младенов като напълно неприемливо отношение в прохождащата ни демокрация, сега се питам какво още трябва да се случи ?!? Честно аз тези събития си спомних , с тях направих аналог.
 Да наистина , представяте ли си, човекът който пред екрана казва "аз ще работя за авторитета на българския учител" а в "собственото" си училище безцеремонно уволнява и пенсионира заслужили и дългогодишни свои колеги-учители  чухте по-какъв начин.

# 106
wildmama, Вие какво предлагате? Колко да се работи още след пенсия? Защоне се включихте с предложения, като течаха обсъжданията за пенсионната реформа? И като останат старите, как да дойдат млади? Вие за младите или за старите сте? Ясно е, че и двете няма как да се съвместят.

# 107
 Става въпрос за култура на общуване с хора, за отношение. Когато някой се пенсионира е редно именно ръководителя да организира тържество, да му се благодари на учителя, смятам че така е човешко. Така се случва обикновено в други професии, подаряват ти примерно картина, слагаш си я у дома,  винаги когато я погледнеш си спомняш за колегите, за работата.  Така се случва, такива са ми наблюденията от пенсиониране на близки вдруги сфери ...
 Да спомних си какво казаха учителите,връчват се заповеди за пенсиониране без никакви разговори преди това, изневиделица, той закона си има и ранно пенсиониране, може един учител примерно да навърши възраст през януари, а да довърши учебната година и т.н. ставаше въпрос за начина на общуване работодател и учител, неуважителен и обиден както разбрах.

Подписите в петицията са вече  810, очевидна реакция след конференцията.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2017, 14:54 от wildmama

# 108
Става въпрос за култура на общуване с хора, за отношение. Когато някой се пенсионира е редно именно ръководителя да организира тържество, да му се благодари на учителя, смятам че така е човешко. Така се случва обикновено в други професии, подаряват ти примерно картина, слагаш си я у дома,  винаги когато я погледнеш си спомняш за колегите, за работата.  Така се случва, такива са ми наблюденията от пенсиониране на близки вдруги сфери ...

Да, така е, но когато пенсионирането е чакано и планирано. Ако прекият ти началник ти каже, че трябва да връчиш на подчинените си заповеди за пенсиониране според закона, горчивото чувство е и за двете страни. Същото важи и за съкращение. Потърпевшият винаги мисли, че е нещо лично към него. Със сигурност драмата е не по-малка и за човека, който връчва заповедта. Ако говорите с началници, на които се е налагало да освобождават хора, ще споделят същото. Чета изказванията на госпожа Полименова във фейсбук и съм потресена от злобата, която строи от тази жена. Кой би се разделил нормално с нея?
Не отговорихте - за младите или за пенсионерите сте?

Последна редакция: пт, 01 сеп 2017, 15:10 от DjOfRa

# 109
https://www.peticiq.com/115001
Петиция срещу гигантска ферма за норки край Стара Загора
Подписи 22172

И подробности за самата ферма:
https://www.24chasa.bg/novini/article/4755573

# 110
Дано идват по-добри дни за атмосферата в училището. Изключително неприятно ми е всичко което се случва там. Почти цялото ми семейство сме възпитаници на СМГ - майка ми е от втория випуск на училището след като добива статут на математическа гимназия.
По мое време директор беше Ненчев, имаше доста забележки и обвинения и към него. Учех там по време на виденовата криза, изключителна мизерия беше, тоалетните нямаха врати, носехме захар от вкъщи, за да бършем дъските (иначе вадехме по един бял лист) и със съученици го видхяме как изнесе от физкултурния салон чисто нови топки за волейбол и ги даде на някакъв човек, който чакаше с кола пред училището. Често беше и пиян, но такова чудо като сегашното не е допускано.
Когато разбрах, че директор е Стоянов много се изненадах - всеобщото мнение за него беше, че е некадърен учител, което все пак не значеше, че няма да се справи като директор, но явно все пак има доста трески за дялане.
Не ми се мисли какво им е на работещите и учещите там, щом завършилите отдавна сме толкова разочаровани.

# 111
  • София
Аз попитах моето дете, ученикът със знамето знаменосеца  на СМГ ли е? Ами  не е със сигурност, друго момче е, ,две от главните учителки в СМГ също не го разпознаха , защо иска да му е директор Стоянов?...

Момчето със знамето свири на барабани в църквата на онзи пастор, който е упоменат малко по-назад. Виждат се и други хора от тази църква - има ги на снимки във facebook профила. Аз успявам да разпозная 6-7 човека като сравнявам снимки. Вижда ми се нередно, все пак са си отделна организация и нямат общо със СМГ!

Ето и причината да го подкрепят.
https://www.vbox7.com/play:c27355763f

Познавам лично доста от учителите, които се обявиха срещу г-н Стоянов. В началото и аз бях на мнение, че г-жа Тодорова е допуснала гаф, не ми стана приятно от постъпката й. Но аз отдавна не съм в кухнята на СМГ и щом тези обичани, уважавани и ценени от мен преподаватели заемат тази страна, то аз съм с тях. За мен е явно, че те не могат да се примирят с методите на управление на този директор. Обидно е началството да следи всяка тяхна стъпка, да има това грубо и надменно поведение към доказали се професионалисти. По времето, когато аз бях ученик в гимназията тези хора вадеха пари от собствения си джоб, за да осигурят за нас качествен и добър учебен процес. Никога преди не бях виждала учител да жертва от личните си средства за ученици. Примери помня много, но не искам да задръствам форума. В тази конференция останаха много неизказани неща (престъпления) - неща, които за да се кажат имат нужда от солидни веществени доказателства - затова и аз ще ги премълча. Само ще добавя: тези учители за мен са истински авторитети, а директорът е просто чиновник. Какъв е смисълът от авторитетите, ако не им се доверяваме?!

# 112
Не отговорихте - за младите или за пенсионерите сте?

Самият въпрос предполага противопоставяне. Не съм за такъв тип отношение. Всеки един случай и ситуация е индивидуален. Във всяка една професия младите имат щастие ако могат да учат от голям майстор, който е на възраст, не обичам думата пенсионер. Големи майстори в занаят са рядкост.

# 113
  • sofia
Толкова шокиращи и притеснителни за мен неща видях и чух в последните няколко дни, че наистина се чувствам много объркана като родител на бъдещ петокласник. Надявам се, че този църковен привкус не е разпространен сред децата в гимназията все още😣

# 114
# 115
Рано или късно и това щеше да лъсне.
Интересите му към сектите датират още от времето, когато беше студент във ФМИ.

# 116

И аз съм в пълен потрес и съм изключително объркана. Неофициално Стоянов иска да сложи ръка на парите от курсовете, седемцифрено число, значи минимум милион, вероятно иска десятъка, значи 100 000 лв минимум. Допускам че и учители има, които се отчитат с десятък, които не го правят значи не са от църквата и аут или какво се случва ?!? Ама той за бог ли се мисли, това ли е, някакво изкривяване ли се е случило с този човек?!?!
 Държавното училище е светско, не е религиозна организация. Симпатизантите му от църквата да се събират на друго място.

Ужас,  ако плащаш десятъка има материално благополучие, иначе колкото и да работиш няма. Работата е много сериозна. Не съм съгласна, ама никак не съм съгласна.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2017, 16:48 от wildmama

# 117
  • София
Всичко което се случва е скандално. Потресена и отвратена съм от последните разкрития. Защо толкова време се е мълчало за наклонностите на г-н Стоянов? Този човек е проповедник в секта???

# 118
Аз също съм потресена! Такива неща сред ученици ми е прекалено. Нито разбирам защо трябваше да има протест на братството пред смг!
Жал ми е за учителите, които са се подвели и са повярвали на идеята за чистата игра. Жал ми е, защото те станаха жертва. Сега и тях ще свързват с тези хора, а това е недопустимо.

# 119
  • sofia

Ужас,  ако плащаш десятъка има материално благополучие, иначе колкото и да работиш няма. Работата е много сериозна. Не съм съгласна, ама никак не съм съгласна.
         В тази си проповед не ми беше убедителен, незнам как му вярват в църквата. Всъщност не съм убедена, че самия той си вярва. Аз съм доволна,  че всичко това се случи и нещата избуяха, представете си, че бяха продължили все така. Сега няма връщане назад, макар и на такава цена!

Общи условия

Активация на акаунт