СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 8

• 95 156
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Извинете, но не издържах - що за "аргументи" - сексуална ориентация срещу религиозна принадлежност!...
Нали сме правова държава - аз нямам проблем нито с едното!
Проблемът ми на родител на ученик в училището вече 5-та година е, че заради егото както на едната страна, така и на другата, се срути със замах реномето на училище, което доказано работи добре като краен резултат от години! Или заради пари - за мен няма значение и не ме интересува вече кой крив, кой прав!
Кому беше нужен този цирк, драма, комедия? Що за глупост е да се търсят улики в религиозни убеждения или сексуалност? Осъзнаваме ли, че от този сеир имат полза може би някои, но не учениците и учителите от СМГ?
Изключително ме е яд! Да, предполагам, че децата ще оцелеят като личности въпреки всичко, но защо рушим всичко?

# 391
И днес се нуждаем от устрема на Съединението
https://www.actualno.com/viewpoint/i-dnes-se-nujdaem-ot-ustrema- … -news_631535.html

# 392
Извинете, но не издържах - що за "аргументи" - сексуална ориентация срещу религиозна принадлежност!...
Не става въпрос за религиозна принадлежност, а за проповед за десятък. А също и за допускане на представителите на една църква в "кухнята" на гимназията. Иначе всеки може да си вярва в каквото си иска.

# 393
  • София
Двете страни се "надлъгват"... Защитник на А. С опровергава  твърдението, че подписката срещу директора била подписана от 700+ души, понеже това било просто една електронна петиция и в нея  всеки можел с фалшив мейл и име да регистрира пореден глас. Сякаш в обратния случай  не става дума  също за петиция (но този път в негова защита), която съвсем аналогично може да бъде  манипилирана..  Коя е  пипвана  повечко с цел "набъбване"на бройката, никой не знае.

Защитникът говореше за петиция, подписана саморъчно на лист хартия, с добавени телефонни номера. Има огромна разлика.
"Говореше се за подписка от 700 души, които подкрепят уволнението на Антони Стоянов. Тя всъщност е електронна петиция, която всеки може да попълни чрез фалшиви имейли", смята Бояджиев."

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2017-09-05/podkrepyasht-ant … -tarsi-senzatsiya

Тоест няма НИКАКВА разлика между петицията в електронен вид срещу А. Стоянов и тази с автор А. Пилев в защита на директора..

# 394
Като го слушам и се сещам за филма „Брачен живот”. Едната серия разказа на жената, а другата на мъжа. Все едно разкзваха за две различни семейства. Та акочовек не е следил сагата, ще си каже „Горкият човечец”, той се оказа голям лицемер. Все говореше за децата, а то за пари ставало дума.

Именно, затова още преди месец бях споменала, че ситуацията е ясна - старите в лицето на Тодорова, Караджова и компания не искат да изтърват кокала, защото с граждански договор ще си умрат от глад на една учителска заплата. Затова вдигнаха толкова врява и са се вкопчили в училището.

А да ти направи впечатление, че и други млади преподаватели, и то не по математика, са против Стоянов? Те какъв кокал изпускат? А младите математици няма ли да "умрат от глад с граждански договор"? Каквото за едните, такова и за другите.
А Стоянов защо се е "вкопчил в училището"?
А неговите братя и сестри?

Кои са младите? Аз видях един, кой доколкото разбрах е свързан с настоятелството или нещо подобно. Останалите са против

# 395
Двете страни се "надлъгват"... Защитник на А. С опровергава  твърдението, че подписката срещу директора била подписана от 700+ души, понеже това било просто една електронна петиция и в нея  всеки можел с фалшив мейл и име да регистрира пореден глас. Сякаш в обратния случай  не става дума  също за петиция (но този път в негова защита), която съвсем аналогично може да бъде  манипилирана..  Коя е  пипвана  повечко с цел "набъбване"на бройката, никой не знае.

Защитникът говореше за петиция, подписана саморъчно на лист хартия, с добавени телефонни номера. Има огромна разлика.
"Говореше се за подписка от 700 души, които подкрепят уволнението на Антони Стоянов. Тя всъщност е електронна петиция, която всеки може да попълни чрез фалшиви имейли", смята Бояджиев."

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2017-09-05/podkrepyasht-ant … -tarsi-senzatsiya

Тоест няма НИКАКВА разлика между петицията в електронен вид срещу А. Стоянов и тази с автор А. Пилев в защита на директора..

Електронната никой не я брои. Става въпрос за събрани подписи на хартия. Изгледайте още веднъж репортажа.

# 396
Не става въпрос за религиозна принадлежност, а за проповед за десятък. А също и за допускане на представителите на една църква в "кухнята" на гимназията. Иначе всеки може да си вярва в каквото си иска.

На вас десятък искали ли са ви? Пари за нещо искали ли са ви? В училището на моето дете искат 20 лева само за принтиране на контролни през годината, а получаваме не повече от 10-15 принтирани контролни на година. Освен това задължително по минимум 20 лева за ремонт всяка година и междувременно за каквото се наложи. Вие колко сте дали сумарно за обучението на детето си?

# 397

Петицията от А.Пилев няма нищо общо с подписката, за която говори Бояджиев. Той говори за подписка на хартиен вариант с имена и телефони.

# 398
  • София
Аз направих паралел на база написаното в статията  -  думите на господина колко фалшива е едната електронна петиция заради довода с  измислени мейли и имена. Не съм казала,че Бояджиев е  казал нещо за тази на Пилев. Имах предвид , че неговият довод за електронната важи с пълна сила за електронната на Пилев. Тоест несъстоятелни са и двете ЕЛЕКТРОННИ, за да бъдат изтъквани  от когото и да било като довод колко хора са за или против Стоянов. Защото ако хванем противоположната на Пилев на този принцип, в нея  имаше и учители от СМГ, при това не малко на брой.  Болшинството на двата контрапротеста ще да са били възпрепятствани да присъстват, щом агитката беше от вече многократно коментираните лица от църквата. Или има и едно друго обяснение за отсъствието им?

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 12:34 от пенсионирана русалка

# 399
Не я броите Вие, в статитията  обаче ясно се говори точно за нея. И аз съм направиила паралел на база написаното в статията  - колкото фалшива е едната електронна петиция заради довода с  измислени мейли и имена, толкова е и другата. Тоест несъстоятелни са и двете, за да бъдат изтъквани като довод колко хора са за иили против Стоянов. Защото ако хванем противоположната на този принцип, в нея  имаше и учители от СМГ, при това не малко на брой.  Болшинството на двата контрапротеста ще да са били възпрепятствани да присъсстват, щом агитката беше от вече многократно коментираните лица от църквата. Или има и едно друго обяснение за отсъствието им?

Къде прочетохте за електронна петиция в защита на Стоянов? Господинът говори за събрани подписи за подкрепа на хартия, с написани и телефонни номера, тоест винаги може да се направи проверка кой точно я е подписал.

# 400
  • София
Последен опит, Джофра, май не четете с разбиране... Никъде не съм написала това, което Вие ми приписвате. Има една електронна петиция  ЗА Стоянов и тя е на Ангел Пилев.  В нея уж има много подкрепящи директора учители, които по незнайна причина на контрапротестите липсват. В пуснатата статия (забележете статия, не видеоматериали) се цитират думи на господина "Говореше се за подписка от 700 души, които подкрепят уволнението на Антони Стоянов. Тя всъщност е електронна петиция, която всеки може да попълни чрез фалшиви имейли", смята Бояджиев."

Значи се предполага от думите му, че има и електронна СРЕЩУ Стоянов. Кое не е ясно?

Последва  сравнение от МОЯ страна на електронна с електронна като измислен "показател", а не нещо казано от господина.  Стига сте  намесвали  хартиената, аз съвсем различно нещо написах, а именно как една електронна петиция е лъжлива и не показва нищо, но друга такава, размятана от другарите от църквата из акунтите им,  се коментира от тях като показателна за голям брой поддръжници. А реалните поддръжници се видяха на двата контрапротеста, нали...

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 12:50 от пенсионирана русалка

# 401
  • София

Не съм на ничия страна. И все пак, обективността иска да кажа, че за 4 години не съм чула за десятък и проповядването му нито веднъж - нито на РС, нито към децата.
В личното си пространство всеки може да дарява и служи на която си иска кауза/църква/обединение.
Не съм чула и за промотиране на каквато и да е сексуална ориентация, също така.
Т.е. за мен това продължават да не са аргументи, а само сеир Simple Smile

# 402
Последен опит, Джофра, май не четете с разбиране... Никъде не съм написала това, което Вие ми приписвате. Има една електронна петиция  ЗА Стоянов и тя е на Ангел Пилев.  В нея уж има много подкрепящи директора учители, които по незнайна причина на контрапротестите липсват. В пуснатата статия (забележете статия, не видеоматериали) се цитират думи на господина "Говореше се за подписка от 700 души, които подкрепят уволнението на Антони Стоянов. Тя всъщност е електронна петиция, която всеки може да попълни чрез фалшиви имейли", смята Бояджиев."

Значи се предполага от думите му, че има и електронна СРЕЩУ Стоянов. Кое не е ясно?  Стига сте  намесвали  хартиената, аз съвсем различно нещо написах, а именно как една електронна петиция е лъжлива и не показва нищо, но друга такава, размятана от другарите от църквата из акунтите им  се коментираше като показателна.

Не се размята никъде електронната. Става въпрос единствено и само за хартиената, подписана от реални хора само по веднъж. И в статията, и във видеото.

# 403
Русалке, естествено, че и подписката на Пилев е също толкова нелегитимна, колкото и другата. И двете нямат абсолютно никаква стойност и имената и в двете също могат да бъдат измислени.
Това, което казва Бояджиев е, че има хартиена (не електронна) подписка с имена и телефони. В нея може да има имена на учители. Те може да не желаят да изразяват позицията си с тромби и викове, може да са решили, че културният начин е да го заявят писмено във въпросната подписка, която да входират в РУО, а не с панаири по улиците.
Всичко това естествено е без значение. Има заповед за уволнение. Който иска ще си търси правата в съда.

# 404
Скрит текст:

На вас десятък искали ли са ви? Пари за нещо искали ли са ви? В училището на моето дете искат 20 лева само за принтиране на контролни през годината, а получаваме не повече от 10-15 принтирани контролни на година. Освен това задължително по минимум 20 лева за ремонт всяка година и междувременно за каквото се наложи. Вие колко сте дали сумарно за обучението на детето си?

Не мисля, че ти дължа обяснение за разходите по образованието на детето ми.
Не се прави, че не разбираш за какво иде реч.
Би ли посочила поне един млад учител, присъствал на протестите или пресконференцията на Стоянов?
Една възрастна учителка по БЕЛ (радвам се, че не е преподавала на моето дете), двама по физическо(единият не съвсем млад). Четох и за някакви задължителни ски лагери за малките, организирани от учителите по физическо с благословията на директора. Ако това е истина, значи и личен интерес стои зад тази подкрепа.

Общи условия

Активация на акаунт