СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 8

• 95 080
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Не се размята от Господина, Джофра...  И никъде не съм казала това. Из акаунтите на  Пилев, Илиев, Илиева, Петров, Петрова и прочие се размята и още как...  А това не е маловажно предвид факта, че точно те  са лицата на контрапротеста.И оставете  въпроса електронна или хартиена, каквато и да е ...Остава въпросът защо на контрапротеста все едни лица бяха и все нямащи общо със СМГ? Явно това не Ви смущава.

Да, Мария77, може и това да е обяснението, а именно,  че не искат да са част от този панаир. И все пак....

И още нещо, отишъл си да подкрепяш някого, да изразяваш гражданска позиция просто (ако не си от СМГ),  а си сложил плаката пред лицето си и той е там на всички снимки и на видеоматериалите... Тоест нямаш достатъчно смелост  да застанеш с лицето си там.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 13:27 от пенсионирана русалка

# 406
Не се размята от Господина... Из акаунтите на  Пилев, Илиев, Илиева и прочие се размята и още как... И оставете  въпроса електронна или хартиена, каквато и да е ...Остава въпросът защо на контрапротеста все едни лица бяха?

Не само че са едни лицата, ами се заблуждава обществеността, че протестиращите са ученици от СМГ и техните родители.

# 407
Скрит текст:
Извинете, но не издържах - що за "аргументи" - сексуална ориентация срещу религиозна принадлежност!...
Не става въпрос за религиозна принадлежност, а за проповед за десятък. А също и за допускане на представителите на една църква в "кухнята" на гимназията. Иначе всеки може да си вярва в каквото си иска.

На вас десятък искали ли са ви? Пари за нещо искали ли са ви? В училището на моето дете искат 20 лева само за принтиране на контролни през годината, а получаваме не повече от 10-15 принтирани контролни на година. Освен това задължително по минимум 20 лева за ремонт всяка година и междувременно за каквото се наложи. Вие колко сте дали сумарно за обучението на детето си?

Не мисля, че ти дължа обяснение за разходите по образованието на детето ми.
Не се прави, че не разбираш за какво иде реч.
Би ли посочила поне един млад учител, присъствал на протестите или пресконференцията на Стоянов?
Една възрастна учителка по БЕЛ (радвам се, че не е преподавала на моето дете), двама по физическо(единият не съвсем млад). Четох и за някакви задължителни ски лагери за малките, организирани от учителите по физическо с благословията на директора. Ако това е истина, значи и личен интерес стои зад тази подкрепа.

Не Ви питам за общите разходи по обучението на детето Ви, а за поисканите от СМГ по време на управлението на Стоянов. Добре ме разбрахте. Бих била благодарна да ми отговорите, след като няколко дни повтаряте за въпросния десятък. Чували ли сте тази дума по някакъв повод в училището. Ще помоля да бъдете коректна.

# 408

На вас десятък искали ли са ви? Пари за нещо искали ли са ви? В училището на моето дете искат 20 лева само за принтиране на контролни през годината, а получаваме не повече от 10-15 принтирани контролни на година. Освен това задължително по минимум 20 лева за ремонт всяка година и междувременно за каквото се наложи. Вие колко сте дали сумарно за обучението на детето си?

Да разбирам, че вашето дете не учи в СМГ? Винаги до сега от постовете ви съм оставала с впечатление, че учи там и затова сте толкова осведомена и пристрастна по отношение кухнята на СМГ.

Че и специално се регистрирахте, точно в началото на драмите по уволненията на г-н Стоянов.

# 409
Не се размята от Господина, Джофра...  И никъде не съм казала това. Из акаунтите на  Пилев, Илиев, Илиева, Петров, Петрова и прочие се размята и още как...  А това не е маловажно предвид факта, че точно те  са лицата на контрапротеста.И оставете  въпроса електронна или хартиена, каквато и да е ...Остава въпросът защо на контрапротеста все едни лица бяха и все нямащи общо със СМГ? Явно това не Ви смущава.

Да, Мария77, може и това да е обяснението, а именно,  че не искат да са част от този панаир. И все пак.... Отишъл си да подкрепяш някого, да изразяваш гражданска позиция просто (ако не си от СМГ),  а си сложил плаката пред лицето си... Тоест нямаш достатъчно смелост  да застанеш с лицето си там. Но явно и това някои не ги смущава.

Нормално е човек да си пази хляба, съответно родителите - да не навредят на децата си. А и видяхме излагацията на другия лагер, докато не ги посъветваха да се кротнат, за да не вредят на учителката си и не получиха уверение от МОН, че ще им уредят проблема по друг начин.

# 410
  • София
Джофра, един въпрос ще си позволя да Ви задам.
Скрит текст:
По това ли мерите дали едно училище е наред...Дали иска на децата 20 лева за консумативи или  не? И ако не иска, значи директорът си е на място, така ли?Това е смехотворно. В това на моите деца (не е СМГ) не искат и стотинка, правят тестове колкото Ви душа иска, раздават им се допълнителни разпечатени материали,  пишат с маркери на белите дъски, имат модерни кабинети по химия, биология и физика, ремонтирани тоалетни на повечето етажи и не плащат нищо... Ама  директорката (назад писах по друг повод) според доста  хора е минала и незакачила покрай еталона за директор на елитно училище. Хилавите протести на децата срещу нея разбираемо не могат да я помръднат, а родителите/учителите са разединени като тези в СМГ и в голямата си част пасивни, независимо дали са от лагера на подкрепящите я или искащите смяната й. А така нищо не става в което и да е училище...

# 411

Да разбирам, че вашето дете не учи в СМГ? Винаги до сега от постовете ви съм оставала с впечатление, че учи там и затова сте толкова осведомена и пристрастна по отношение кухнята на СМГ.

Че и специално се регистрирахте, точно в началото на драмите по уволненията на г-н Стоянов.

Хайде погледни още веднъж кога съм се регистрирала и кога започна конфликтът. Няколко пъти споменах, че не съм лично засегната и се опитвам да гледам обективно. Нито знам нещо от кухнята, нито съм изнасяла такава информация.

# 412
Джофра, един въпрос ще си позволя да Ви задам.
Скрит текст:
По това ли мерите дали едно училище е наред...Дали иска на децата 20 лева за консумативи или  не? И ако не иска, значи директорът си е на място, така ли?Това е смехотворно. В това на моите деца (не е СМГ) не искат и стотинка, правят тестове колкото Ви душа иска, раздават им се допълнителни разпечатени материали,  пишат с маркери на белите дъски, имат модерни кабинети по химия, биология и физика, ремонтирани тоалетни на повечето етажи и не плащат нищо... Ама  директорката (назад писах по друг повод) според доста  хора е минала и незакачила покрай еталона за директор на елитно училище. Хилавите протести на децата срещу нея разбираемо не могат да я помръднат, а родителите са разединени като тези в СМГ и в голямата си част пасивни, независимо дали са от лагера на подкрепящите я или искащите смяната й. А така нищо не става в което и да е училище...
Никога не съм споменавала, че според това колко пари иска директорът може да се прави оценка на работата му. Цитатът е изваден от контекста, в отговор на math-mother, която от няколко дни не спира да говори за десятъка. В тази връзка я попитах на нея кога са ѝ искали десятък.

# 413
Не Ви питам за общите разходи по обучението на детето Ви, а за поисканите от СМГ по време на управлението на Стоянов.
И при предишния директор пари не са ми искали.
А има ли значение от кого са искали десятък? Проповедта за десятъка говори много за неговата личност, в частност за морала му. Не знам за теб, но аз се съмнявам, че лицата, които виждаме на контрапротестите му, са наистина вярващи, предвид откровените лъжи и квалификации, с които си служат. Това не е поведение на вярващи в бога хора.

Допълвам си коментара с мнение в публичното пространство.
Скрит текст:
"Като бивш ученик на СМГ с преподаватели днес разделени в 2 лагера ми отне време да взема страна. Без да защитавам П. Тодорова, малкото ми лични впечетления от А. Стоянов не бяха положителни. На 10-годишнината от завършване на гимназията, където бяха поканени и нашите учители, по негова инициатива бе пусната "кутия за дарения" - да, като на сватба. "За благото на гимназията". Без предупреждение, без отчетност, в същото време грозно и елементарно, като че гимназията да е опряла за 500-600 лв (приемайки, че са стиганали до нея). Не стига, че някогашините ученици поеха разходите на проподавателите, но и "имаше нужда от още дарения. По мое време в гимназията цареше дух на пълна свобода на учителите - особено на тези по математика, като най-важното бяха резултатите, а не методите, по които се стига до тях. По това време А. Стоянов беше сравнително млад преподавател, но някак нямаше голяма авторитет..."

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 14:14 от math_mother

# 414
И на нас не са ни искали пари, доколкото знам на учителите им е забранено да събират пари.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 17:53 от One of you

# 415
  • В офиса
Десятъкът е философия, или концепция. Когато някой я споделя, не можем да разчитаме на принципност, защото винаги даването/изискването на "десятък" ще е над принципите. "Десятъкът" на Стоянов към СМБ е уволнението на Тодорова. Десятъкът на неговите съ-сектанти е организирането на протеста. Неговият към тях може да е или назначаване на заплата в повереното му училище (справка г-н бившия зам.директор), или даване на обществена поръчка. Десятъкът пък на реализаторите на общ.поръчки в България не е буквално 10% още от времето на Ал Бож. С МОН пък не се разбраха за десятъка. Той толкова чинно си го давале с надплановия пример, пък те така да се обърнат срещу него...
За първи път Стоянов ми стана неприятен, когато пусна призиви за дарения за някакви самолетни билети за състезание. Не помня даже дали нямаше дмс номер. На същото състезание отиваха и отбори от Бургас, Русе и ПЧМГ. В никое от другите училища нямаше такъв призив. И това на фона на намколко-цифрените приходи от курсове в СМГ. Аналогична е и историята с касичката, разказана по-горе. Да чопнем пари от където можем. Като има много, все ще остане и за реална работа - я ремонт, я билети...

# 416
ЕВРОПЕЙСКА КОНВЕНЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА
ЧЛЕН 9
Свобода на мисълта, съвестта и религията
1. Βсеки има право на свобода на мисълта, съвестта и религията; това право включва свободата на всеки да променя своята религия или убеждения и свободата да изповядва своята религия или убеждения индивидуално или колективно, публично или в частен кръг, чрез богослужение, преподаване, практикуване и спазване на ритуали.
2. Свободата да се изповядват религията или убежденията подлежи само на такива ограничения, които са предвидени от закона и са необходими в едно демократично общество в интерес на обществената сигурност, за защитата на обществения ред, здравето и морала или за защитата на правата и свободите на другите.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … 8t3vzmU3k1--AMtAQ

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Чл. 37. (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.
http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?n=4&p=0034

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 21:49 от One of you

# 417
Ситуацията е естествена регулация на избуялата мания по математиката. Може пък да е за добро!

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 20:23 от Анонимен

# 418
Ситуацията е естествена регулация на избуялата мания по математиката. Може пък да е за добро!

Ц. Трябва не само в едно училище да се разрови. В дебелите математически глави е драмата. Онези воюващите за десятъка на децата-състезатели.

# 419
Разни мисли ми се въртят в главата. Стоянов се държа, като луд, но едва ли е такъв. Той си каза, че е мислел, че инспектората го подкрепя на 100%. Беше казал също и че Кастрева го е посъветвала да си вземе отпуска, да мълчи и да чака протестите да утихнат. Явно заговорът е бил на по-високо ниво и като не е успял е гръмнал бушона. Факта, че има наредба с която да се регламентират курсовете в училищата от м. Април 2017 означава че са работили целенасочено за промяна на статуквото. Не знам, дали Стоянов ги е насочил натам, виждайки, че сам няма да се справи или те са се сетили сами. Ако е второто не разбирам, защо са чакали толкова години.
При всички случаи става дума за пари и за мръсни игри. Няма да е зле да видим и оставка на Кастрева, но тя е хитра лисица и няма да се даде. Като знам, колко трудно изгониха пияната директорка на кварталното училище...
Стоянов сам се вкара в капана. Ако не го беше направил и той щеше да векува. Ама хората казват„Г*з глава затрива”. А при него май има и лакомия и суета.

Общи условия

Активация на акаунт