Да родиш на 16

• 94 514
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
То има и такива, дето са се омъжили по любов, с акъл и образование, кариера, пари и апартаменти, и пак в един момент са се развели.

Да де ама сигурно като са се развели не им е било чак такъв проблем да си отгледат сами децата щото са били осигурени.

Ама има и други, които са се женили на 17-19, имат по 3 деца и все още са заедно.

Бас хващам, че на не малко от тях им се е искал развод ама са заедно щото сами не биха се оправили.

Малко встрани от темата ама все пак. Животът до голяма степен е това, което сам си направиш. Т.е.резултат от избори. И не малка част са избори точно в младите ни години.

Абе, и аз го имам това дежа вю за скорошна такава тема ама не ми се ровеше.

# 121
  • София
Ако си на 30, с 14 -годишно дете, то колко твое ще е? Нали ще мисли като теб - аз съм голям и ще правя каквото си поискам.

Мога да правя каквото си поискам, когато мога финансово и емоционално да си го позволя. За съжаление точно това няма как да й обясним на малката булка.

# 122
Представям си синът ми ( 18 год. ) да ми цъфне с бременна 16 год. и новината, че са решили да ме направят баба на 40. Като бонус ми се пада честта да гледам и издъжам докато те учат. А, забравих, че и дом трябва да осигуря, щото те със заплатата на синът ще мизерстват  ooooh!. Чудничко. Ако не получа удар преди да сбера яд, хубаво ще ги наредя за свършеното и решението им. После ще ги пратя един месец на квартира, която да си плащат сами и да се справят с живота и като видя,т че на хляб и лютеница не се живее ще платя аборта.
Урока за него урок и за нея. Ако не го научат - проблема си е техен.

# 123
Никой не е застрахован, че ще остарее с другия родител. Мойто дете е плод на 5 годишни усилия на инвитро специалистите. Родих го на 35 и пак се разведох. Само, че с тая разлика, че мога да му осигурявам нормален стандарт  и  покрив над главата.

# 124
  • София
То за какво ли е тази тема...авторката от акъл няма да поеме, първо трябва да си чупи сама главата. Само си чешем езиците.

# 125
Представям си синът ми ( 18 год. ) да ми цъфне с бременна 16 год. и новината, че са решили да ме направят баба на 40. Като бонус ми се пада честта да гледам и издъжам докато те учат. А, забравих, че и дом трябва да осигуря, щото те със заплатата на синът ще мизерстват  ooooh!. Чудничко. Ако не получа удар преди да сбера яд, хубаво ще ги наредя за свършеното и решението им. После ще ги пратя един месец на квартира, която да си плащат сами и да се справят с живота и като видя,т че на хляб и лютеница не се живее ще платя аборта.
Урока за него урок и за нея. Ако не го научат - проблема си е техен.

О, и аз ще съм бясна, но не бих притискала за решение, макар че смятам, че е рано, неподходящо и пр. По-скоро бих се жертвала, отколкото да бъда обвинена, че съм дала погрешен съвет. Такова би било отношението ми и ако искат аборт.

Решението е тяхно, аз ще го подкрепя.

# 126
  • София
като се замисля върху прочетеното, май на децата се гледа като на страничен продукт от секса, а на раждането на 16 като на крй с живота, нещо като "има ли живот след смъртта:раждането". ако трябваше сега да бременея и да раждам, и бях надникнала тук и прочела съветите, щях да се закълна, че никога няма да раждам, защото децата са пратени  за наказание, когато иска ди ти отрови живота и да те лиши от всичко - купони, живот са себе си, образование и т.н. Отстрани изглежда  гротескно как жени на по сто години обясняват на едно момиче как детето ще му съсипе живота, а и абортът веече не бил толкова страшен - кеф ти хичически, кеф ти вакуум. Сетих се за една реплика  на героинята на Невена Коканова от Дом за нашите деца - там тя забременя на преклонната възраст от 40 и всички й обясняваха как не трябва да ражда, нека да махне детето, как било късно, щяла да си съсипе живота. Тогава нейната релпика  беше "Дори не смеете да произнесете думата аборт, а мен ме карате да го направя". Тази реплика ми се е забила в главата от двайсет години и винаги, когато някой тръгне да дава акъл за аборт, се сещам за нея. И то акъл за аборт дават все жени с деца, някои с дъщери. Хайде, да кажем, че чуждата дъщеря не е важна, нали няма синчето да го стържат, ама собствената?

# 127
Лепенка, точно това написах и аз. Просто съм потресена как се раздават съвети в тази тема. От глупави по- глупави.
Имам няколко познати, включително роднина, родили на тази възраст. Съветите въобще не са глупави, много точно описват реалността. На думи е лесно, но сценарият е еднакъв.

Към вече написаното ще допълня и че е изключение връзка от подобен вид да оцелее. Дори бащата да е за в началото, до няколко години се сеща, че свободните момичета са му по-интересни. Не че не може да се случи и при по-възрастна двойка, но едно е другият родител да е възрастен човек, и съвсем друго - дете.

И не става дума за ходене по кафета, а за житейски опит, който на 16 липсва. Той се гради с годините и благодарение на него възпитаваме и отглеждаме децата си. без него тази работа трябва да я свърши друг.

Цитат
И то акъл за аборт дават все жени с деца, някои с дъщери. Хайде, да кажем, че чуждата дъщеря не е важна, нали няма синчето да го стържат, ама собствената?
Абсолютно. Това е съветът, който давам на собствената ми дъщеря. Чуждите си имат родители, те да дадат техния.

# 128
  • в провинцията
Искам да разкажа една истинска история на всички, които съветват момичето да махне детето и да си живее живота.
Имам приятелка, която роди на 17. Така и не завърши средното си образование, след две години роди още едно дете, после може би свикна с мисълта, че е без диплома и така си остана. Беше им много трудно. Родителите и на двамата бяха против и отказаха да им помагат, те излязоха на квартира, която плащаше мъжът й с една шофьорска заплата. Памперси по онова време нямаше, переше на ръка едни пелени, защото и пералня нямаха. Нищо нямаха, хазяйката им даде едно котлонче и една тенджерка да си готвят. После постепенно почнаха да се обзавеждат.
Миналата година си купиха жилище.
С основното си образование тя стана фризьорка, доста добра и търсена впрочем. Двете и деца вече са висшисти. Цялото семейство са много интелигентни хора и имат широк кръг приятели.
Говорили сме си какво би станало, ако тогава, преди 25 години беше направила аборт. Тя казва "Каквото и да се беше случило, нямаше да ги има тези две прекрасни деца. Да, може би щях да имам други, но нямаше да са точно тези". Никога не е съжалила за решението си.
Успех, mellanyy! Желая ви щастие!

# 129
И собствена Андариел и собствената. На 16 мястото и е в училище, а не пред женската консултация и по градинките с количката. Ще подкрепя единствено решение за аборт. Баба/мама няма да бъда дори и да са решили да ме правят такава.

# 130
Защо така обобщи, като са 50/50 отговорите?

И ти лично, ако дъщеря ти е бременна, така леко ли ще го приемеш? Аз лично казах, че ще ми е ужасно неприятни, но няма да натискам за аборт, ако те не желаят и ще си понеса последиците, но да се твърди, че едва ли не не е проблем и то от майка, която бди над децата си е....

# 131
Муза, ако беше направила аборт щеше пак да има двете си прекрасни деца и всичко останало, но и много други неща, които никога не е имала, няма и да има. И не говоря за пари.

# 132
Не всички 35-годишни жени имат собствено жилище, голяма банкова сметка и стабилна доходоносна работа. Даже и смислено образование, макар да е висше. И те ли да не раждат?

# 133
  • Пловдив
Муза, ако беше направила аборт щеше пак да има двете си прекрасни деца и всичко останало, но и много други неща, които никога не е имала, няма и да има. И не говоря за пари.

Това е само в сферата на предположенията. Никой не знае какво му е приготвила съдбата.

Не всички 35-годишни жени имат собствено жилище, голяма банкова сметка и стабилна доходоносна работа. Даже и смислено образование, макар да е висше. И те ли да не раждат?

Според голяма част от пишещите тук, май такива жени не трябва да раждат.
И ако си без висше образование и собствено жилище, не ти се полага да имаш деца.
То тогава и аз горе-долу се вписвам в тия, на които да им се чудиш как са се осмелили да родят, без да имат собствен дом, мъж мастит бизнесмен и пълна банкова сметка.

# 134
Andariel, при това детето не само краде живота на майките, ами и на бабите- таман резервират круиз и пак трябва да сменят памперси:)

Аз съм на 35 и по критериите на форума трябваше да нямам деца...хич даже...

Общи условия

Активация на акаунт