Да родиш на 16

• 95 168
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 210
И собствена Андариел и собствената. На 16 мястото и е в училище, а не пред женската консултация и по градинките с количката. Ще подкрепя единствено решение за аборт. Баба/мама няма да бъда дори и да са решили да ме правят такава.
А не мислиш ли, че ако след години дъщеря ти не може да забременее след аборт, няма да те намрази и винаги да ти напомня, че ти си виновна? Имам две приятелки, които направиха аборт на по 18 години и след това не можаха да имат деца. И двете обвиняват майките си, че са ги завели да абортират.

# 211
  • Плевен
Абе,тя ще завърши средно.Криво-ляво,с помощ от родители и самостоятелно обучение.Ама със средно образование какво ще работиш?Сервитьорка,продавачка на закуски,барман?Не че дипломата за висше в днешно време е нещо.Но,е по-добре да я имаш,защото както казваше баба ми "Дялан камък,където и да го сложиш,все става".

# 212
А защо смятате, че няма да може да завърши висше?! Детето ще е вече на 3 години, ще ходи на детска градина, тя може и задочно да учи, но защо да не завърши? Защо така категирично, все едно майки нямат право да подават документи за университет! От къде такава категоричност?
Колко хора са завършили магистратури и втори висшета по време на майчинство. Не е някакво чудо невиждано.

# 213
И собствена Андариел и собствената. На 16 мястото и е в училище, а не пред женската консултация и по градинките с количката. Ще подкрепя единствено решение за аборт. Баба/мама няма да бъда дори и да са решили да ме правят такава.
А не мислиш ли, че ако след години дъщеря ти не може да забременее след аборт, няма да те намрази и винаги да ти напомня, че ти си виновна? Имам две приятелки, които направиха аборт на по 18 години и след това не можаха да имат деца. И двете обвиняват майките си, че са ги завели да абортират.
Ако дядо ми беше баба ..... нали знаеш.
Както писах по-горе, аборт съм правила. И приятелките ми са правили - всички имаме деца след това. Това, че твоите приятелки са имали нещастието да се случат усложнения изобщо не означава, че задължително става така с всички. Рискове при абортите има, при раждането също. Ако ще говорим с *ако* - ако с невръстната ти дъщеря решила да става майка се случи нещо при раждането би ли си простил/а, че си я подкрепила в това и решение.

# 214
  • Варна

Ама не обвиняват себе си, че са допуснали да забременеят, а? Интересно.

# 215
И двете искаха да задържат децата, но майките не позволиха. През 70-те години най-важното беше "Аууу, какво ще кажат хората".

# 216
70-те години абортите са били касапница. Цяло чудо си е забременяването след тях.

# 217
От представените цифри си около моя възраст. На 18-19-20 забавленията ни бяха дискотеки и купони. Нямали сте помощ, но не сте се лишавали от забавления, значи ли това че си навирала бебе в окадена дискотека?
Ще ти кажа как, защото съм го гледала на живот този филм - момичето седи и гледа бебе, а момчето обикаля по заведенията с други тийнейджърки.

Тя може и да не успее да износи бременността на тези години и пак да не може да има деца.
Както писах и напред, това са рисковете на секса, щом са преценили, че са големи да правят секс, ще си носят и последствията, не родителите им са им свалили гащите.

# 218
  • Варна
От кога 18 годишните не учат, а ходят на работа?
Добре де,вече може би за 3ти път ще го кажа. УЧИ И РАБОТИ.
В крайна сметка,неговите родители никога няма да ни оставят на улицата,каквото и да стане.Аз ще продължа да уча на самостоятелна форма на  обучение.А след като завърша училището,бебето ще  е достатъчно голямо да тръгне на ясла/градина и аз да продължа да уча висше и да работя същевременно  Peace
Ще пиша след разговора,няма проблем.А и като цяло мисля да продължа да следя и пиша във форума.Тъй като не съм много наясно с предстоящата бременност и раждане,а тук има много теми и групи,към които да се включа.

Мислиш ли,че е лесно да си в самостоятелна форма на обучение,то ако ставаше така всички щяха да учат самостоятелно вкъщи,че и висше ще учиш.Те мечтите са безплатни-така,че мечтай.
Моя роднина роди на 18 не завърши образованието си и излезе на квартира с приятеля си.Малко след като роди се върна в дома си и когато бебето беше на едва 4 месеца започна работа.Него го гледаше баба й.Тя работи малко,напусна хойкаше напред назад и от време на време се вясваше при детето си.Така то стана голямо и доста често я нарича по име и търси баба си,защото ,,майка му'' не се е грижила качествено за него и също като тебе не се е пазила,а после си е мислила,че то така се гледат деца. В момента отново ще заминава за Германия,бедна е,нервна и не може да се грижи за детето си,защото така й не можаха да създадат здрава връзка майка-дете.Често му крещи и го бие,защото е незряла и й се живее.

# 219
Дано авторката се включва пак , за да ни държи в течение как се нареждат нещата. Защото , щом вече са взели решение тя да ражда , не вярвам , в 21 век , и двете семейства да се обединят, и да попречат. На мен ми се струва много жестоко , ако така се развият нещата , де. Деца са , но дете са сътворили и  бебето следва.
Само дотук , четейки внимателно темата , се чудя как двете баби- работещи жени , в разцвета на кариерата си , ще съвместяват гледането на бебе и професионалните си задължения. Ами ако семействата им се крепят на доходите на двете жени и те трябва да работят / ходейки физически на работа от 8 до 20 часа/. И детегледачка ли ще трябва ?
Ох, някак си не мога да сглобя картинката , голям шок е това. Сигурно има начини , но аз някак си не мога да си ги представя. Пък и длъжна ли бих била аз , като майка на момичето , ако съм инвестирала до 40-тата си година в образование , отглеждане на дете , всички свои  сили и ресурси,  и вече професионално да черпя плодове от целия си съзнателен живот , да отглеждам бебето на дъщеря ми .

# 220
Чакай малко, на 18 си пълнолетен и майка ти не може да те заведе насила да абортираш! А иначе е много лесно за всичко майката да е виновна ако животът ти се окаже скапан - ако те е завела да направиш аборт - "заради тб сега не мога да имам деца", а ако я накара да роди - "защо не ми плесна един шамар и не ме накара да направя аборт, заради теб с детето мизерствам и трябва да прося креватче и маратонки в bg-mamma". A никоя няма да се обвини, че се е е@@ла, когато не е имала намерение да забременява! Все майките са виновни.
Иначе хипотетично, ако синът ми домъкне бременно девойче, което се е запънало, че ще ражда, ще приема да се грижа за бебето ако (не знам има ли такова нещо, уредено законово) аз бъда настойник на детето до пълнолетието му, но няма да стане да гледам и майката, дето ще чака да ѝ пускам пари, пък тя да си играе на майки и деца! Или ми дава бебето на мен, а тя се заема с живота си, от гледане не деца не ме е страх, нито ми е трудно, нито ми е противно, нито ме е страх, или си хваща бременния корем и кръгом към собствената си майка да се оправят двете. А сина си бих опердашила здравата най-напред, ако и да е две глави над мен.

# 221
Сега ще те разпънат - да отнемаш детето от майката ....

# 222
Според мен в днешно време никак не е лесно вземането на такова решение, дали на 30 или на 16.
Бих дал съвет като мъж, да си роди детето а родителите на двете страни искат не искат ще омекнат.
Ако имам дъщеря един ден, и се случи да забременее на 16 бих си поговорил с нея и зета.Най-вероятно ще получат пълната ми морална, физическа и финансова помощ.   А зета ако не слуша,  бързо ще го сменим 😊😊😊

# 223
  • София
70-те години абортите са били касапница. Цяло чудо си е забременяването след тях.

А сега кое им е по-различното?
Готова ли си да си заложиш главата, че щом на теб, твоите приятелки и не знам още колко хора нищо не им е станало от аборт, товаа автоматично ще важи и за твоята дъщеря?

Не е нужно да закараш физически едно момиче до болницата, а е достатъчно да бъде заплашено с отлъчване от семейството, оставено да се оправя както иска или да му се набие в главата колко ще си провали живота. Ако един родител (а майките дори могат да са изключително жестооки) не иска дъщеря му да роди, а иска аборт, ще нааправи всичко и ще използва всичко като средства и сила. А на едно момиче на 16, че и по-голямо, но неукрепнало и оставено самО да се оправя, толкова му трябва в уплахата, а и ще му се нарисуват и достатъчно красиви картини за цяла детска градина отрочета "когато му дойде времето,но не сега".

# 224
  • Варна
Дано авторката се включва пак , за да ни държи в течение как се нареждат нещата. Защото , щом вече са взели решение тя да ражда , не вярвам , в 21 век , и двете семейства да се обединят, и да попречат. На мен ми се струва много жестоко , ако така се развият нещата , де. Деца са , но дете са сътворили и  бебето следва.
Само дотук , четейки внимателно темата , се чудя как двете баби- работещи жени , в разцвета на кариерата си , ще съвместяват гледането на бебе и професионалните си задължения. Ами ако семействата им се крепят на доходите на двете жени и те трябва да работят / ходейки физически на работа от 8 до 20 часа/. И детегледачка ли ще трябва ?
Ох, някак си не мога да сглобя картинката , голям шок е това. Сигурно има начини , но аз някак си не мога да си ги представя. Пък и длъжна ли бих била аз , като майка на момичето , ако съм инвестирала до 40-тата си година в образование , отглеждане на дете , всички свои  сили и ресурси,  и вече професионално да черпя плодове от целия си съзнателен живот , да отглеждам бебето на дъщеря ми .

Ами майката не се е погрижила напълно за дъщеря си.Трябвало е да поговори с нея! Все пак дъщеря й е имала връзка почти година с момче и се предполага,че те правят секс и ако тя беше поговорила с нея,то на 40 няма да сменя памперси и да дундурка бебето на дъщеря си. Всичко идва от семейството и от даденото възпитание!

Общи условия

Активация на акаунт