Да родиш на 16

• 95 228
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Р-то не го произнасяш, обаче. Ако бях написала "съРпрайз" щеше да е тъпо - какъв е този сърп насред думата. По същия начин, ако искаш да напишеш английското "найт" каквопишеш, "нагхт" ли?

# 391
Още вчера обърнах внимание, че през цялото време обсъждаме непотвърдена от лекар бременност и е смешно за това да се говори като за доносено и живородено бебе.
Малката пикла най-вероятно никога не е ходила на гинеколог и сега като отиде, ще има да си подръпва полата от свенливост като се качи на магарето.

Което говори само и единствено затова, че темата е измислица. Аз също съм била на 15 с гадже на 18. И при все че се пазехме, при едно закъснение търчах първо при гинеколога. Още си спомням как ми се виеше свят от нерви и притеснение. Не мога да си представя на базата на тест, момиче на 16 с претенции за интелигентност, да прави планове за "семейно щастие". Нереално е.

# 392
Ами вероятността за здрава бременност е огромна след + тест

# 393
Темата може да е пързалка, но ясно се вижда колко скъпернически гледат хората на живота- и във финансово, но и в психическо отношение. Значи техният вече дърт 40-годишен живот е свръхценен, та да не дадат шанс на още един човек да се роди. Това екскурзийки, кафенца- велико постижение на човешкия дух.

Сега се замислям, че предпочитам да дам пари на тийнове да изгледат едно бебе, отколкото да наливам 7 години пари в алчните ръце на образователната система, да вземат една диплома, с която още 7 години ще драпат за смислена работа и накрая накъм 35 ще се присетят, че трябвало и да родят по едно дете. Поне ще има нещо реално налице, а след това в 21 век с наличие на интернет е повече от лесно да научиш продаваема способност, без да похабиш 4-6 години учейки бози от рода на маркетинг, пиар или някаква друга измислица. При това срещу много пари.

# 394
Какво като е измислица, интересна е, защото спокойно може да бъде и реална. А както тук сме майки на тийнове, съвсем навреме ни идва тази тема. Полезно е да се прочете кой какво го чака реално ако се окаже на мястото на 16-годишната, търсеща ново семейство, и дали съвпада с фантазиите за готината и суперлиберална свекърва. Няма такива свекърви, милички Smiling Imp
пп: Сирен, аз например написах, че бебето ще го гледам, но при условие, че наистина ще отговарям за него, а не аз да плащам, лиглата му с лигла да живее в нас и да се прави на майка. И да роди на 16, тя не може да бъде майка на това дете, а най-много кака, емоционалната ѝ зрялост е такава, че за майка не става.

# 395
Ами нереално .. бас ловя, че има много тийнове, които мислят че с теста се приключват нещата. После 9 месеца бременееш и направо отидаш да раждаш.

# 396
Сирен, ще дадеш пари на тийнове да гледат бебе, ако ги имаш. А пък ако имам пари за бебе, на тез години що да не си го родя и гледам както искам аз. Така или иначе ще плащам сметката, нали? А тия тийнове освен пари им трябва и поне една баба, която да им гледа бебето, защото всички знаем, че те няма да са нон стоп на линия, особено в петък вечер.

А пък ако не ми се ражда бебе, защо трябва да гледам внуче. И естествено, че ходене на почивка е много по-забавно от гледане на бебе, особено на такова, което ти сам не си пожелал да родиш. Тя е само на 16. Има време да роди и да е млада, но точно 16 не е възрастта за раждане.

# 397
В продължение на поста си от стр 24. искам да изразя несъгласия с някои нагласи в общественото мнение ,че  за да получи някоя девойка за въпросния мъж е достатъчно да я забремени уж обещал че щял да я пази.
Как да оцени какво е получил ,като му е било поднесено на тепсия ,че и без да е доказал нужните качества?
Как да я цени и уважава  , като тя сама самата нито се цени нито се уважава и е достатъчно наивна да не си направи трезва преценка кой какво и мисли?
Според мен тук е ключа от бараката за много бъдещи теми в раздела пуснати от авторки с не лека съдба.
Дано са по-малко !

# 398
На свършен факт и готова бременност и аз ще давам пари да го гледат, вместо да настоявам за аборт. Говорим за желание ако има от страна на младите.

И още нещо - собствената ми дъщеря може да остане у нас и да й помагам, ако е сама с бебето. Ако си е с бащата, отделно ще са. Ако синът е забременил девойка, също в никакъв случай не искам да живеят у нас. Ще помагам, но да са отделно. Не искам никакви половинки на децата да живеят вкъщи.

# 399
  • София
по-вероятно е ако родителите на лиглата са ок с раждането на бебето, тя да си живее с тях, още повече, ако е на 16-17. Инстинктивно ще предпочете майка й да й помага, а не свекървата.  Майчинството се учи, то не се спуска с кърмата. Щом една майка (и баща) поне са преглътнали хапа, че дъщеря им е бременна и ще ражда, на тях изобщо не им трябва да я изпращат при свекървата в чуждата къща.

# 400
  • София
_Bianka__, и ще им осигуриш апартамент (ще му плащаш наема) и ще им даваш пари за ядене и за гледане на бебето? Едни нищо и никакви си 2000 лв. на месец? И тези 2 хилки ще им ги даваш до второ пришествие?

# 401
Инстинктивно ще предпочете майка й да й помага, а не свекървата.

Разбира се, освен в случая, в който момичето не понася майка си и смята, че бебето му осигурява преместване в по-доброто семейство на гаджето. Това е опасната заблуда, върху която наблягам - семейството на гаджето не е по-готино и свекървата майка няма да ти стане никога, така че понасяш, не понасяш, отиваш с наведени очи при собствената си майка и молиш за подкрепа, пък майката си е майка, ще те подкрепи, дори да вярваш, че наистина ще те изгони.

# 402
Не знам на какъв етап бих била, но бих помагала за наема, да, и с каквото друго мога. После да работят. Самата аз не съм имала никаква помощ от родители и се надявам да съм здрава и жива и да мога да помагам на децата. Не да ги гледам наготово, но да помагам.

# 403
  • София
Във всеки случай хората намират решение, ако искат да намерят решение и не си изритват децата на улицата, само защото е станала издънка с предпозването. Готова съм да се хвана на бас, че ако наистина пишещите тук се окажат съвсем наистина в такава ситуация, няма да са толкова категорични ни за аборти, ни за отговорност, ни за това как им се живеело, вместо да дундуркат внуци. Залагам на това, че момичешките майки ще се въртят на бавен огън доста време, а нищо чудно и да преглътнат хапа и да възприемат идеята за внучето, независимо как реагира семейството и таткото. И ще се окаже, че не е толкова ужасно, колкото са си мислели.

# 404
  • град-държава
Ами вероятността за здрава бременност е огромна след + тест
Разбира се, че е бременност, а се обясняват раждали жени. Моят гинеколог ме извика на преглед най-рано 7 дни, след  като му се обадих за положителен тест.

Общи условия

Активация на акаунт