Да родиш на 16

• 95 401
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 405
На толкова ранен етап няма какво да ходи при гинеколог, я види нещо на ехографа, я си измисли че вижда/не вижда. Да си пуска направо ЧХГ, да го повтори след 48 часа, да даде резултатите и тук ще й кажем всички дали е със сигурност (много) бременна. И без това явно е повече дете на форума, отколкото на родителите си. После обаче форумът да помага и с осъществяването на крайното решение, каквото и да е то. И не само със съвети, ами и финансово - една сметка да направим и в нея всеки да внася пропорционално на участието си в темата. Ще измислим и такса - примерно по 5 лв. на мнение месечно до порастване на детето или до приключване на медицинските процедури (вкл. терапия при психолог/психиатър, ако се наложи). 

# 406
И защо е тая подигравка?

# 407
На толкова ранен етап няма какво да ходи при гинеколог, я види нещо на ехографа, я си измисли че вижда/не вижда. Да си пуска направо ЧХГ, да го повтори след 48 часа, да даде резултатите и тук ще й кажем всички дали е със сигурност (много) бременна. И без това явно е повече дете на форума, отколкото на родителите си. После обаче форумът да помага и с осъществяването на крайното решение, каквото и да е то. И не само със съвети, ами и финансово - една сметка да направим и в нея всеки да внася пропорционално на участието си в темата. Ще измислим и такса - примерно по 5 лв. на мнение месечно до порастване на детето или до приключване на медицинските процедури (вкл. терапия при психолог/психиатър, ако се наложи). 

Много баби хилаво дете Simple Smile

# 408
Има нещо друго - малката може и да няма редовен мензис, та закъснението да се окаже много по-голямо, отколкото си мисли и вместо в осма, да се установи, че е в 12-та седмица. И тогава к'во пра'им?

# 409
  • София
нищо, тъкмо потенциалните баби и дядовци ще имат време да осмислят невидимата заплаха. (сори, сега съм малко на вълнаа Междузвездни войни и ми идват на уми такива метафори) Нещо като учебна тревога, за която не се знае дали е учебна или истинска.

# 410
Залагам на това, че момичешките майки ще се въртят на бавен огън доста време, а нищо чудно и да преглътнат хапа и да възприемат идеята за внучето, независимо как реагира семейството и таткото. И ще се окаже, че не е толкова ужасно, колкото са си мислели.
Не разбрах на какво основание решихте ,че момичешките мами ей така с лека ръка биха харизали рожбата си на някой мамин мухльо щото излъгал щерка им? Та чак и сродяване.

# 411
Съвсем си е истинска, защото след като се прави секс, има и реална опасност от бременност, нежелана и непланирана. Повечето момичета обаче ще искат аборт, дори ще го искат ако може без знанието на майките си, за да избегнат намилането, особено пък тези, чиито майки са върли противници на аборта. Аз имах такава майка и ме беше много страх да не забременея, защото със сигурност нямаше да ми разреши аборт и с тогавашния си патешки акъл бих била готова на абсолютно всичко, само и само тя да не разбере, включително и демонстративен опит за самоубийство. И тук идва на помощ либералната "свекърва", която те урежда криминално с неясни последици. Пък после и да ревеш на майка си - стореното е сторено, така че не е зле и майките да са по-либерални по отношение на абортите, защото е по-вероятно 16-годишната им бременна щерка да иска аборт на всяка цена, а не раждане.

# 412
а на пълноолетните родилки, които са заети с много неща, кой им гледа бебетата? Съпрайз, съпрайз - бабите! Голямо пищене и врещене, ако бабите не примират да гледат внуците, за да могат младите да разпуснат! Плюс бавачките, яслите и другите детски заведения.

Анди, на пълнолетните бабите могат и да помагат, ако не работят, но тези хора са на наша възраст и тепърва ще работят още 20 години. Как ще гледат бебе? Нали тя трябва да ходи и на училище, а и таткото.

# 413
  • град-държава
Момичето си има цели. Аз също не съм познавала гимназистка, която да е мечтала за бебета.
Мен беше страх от полово предавани болести много повече. Имах буквално страхова невроза. Не знам как не ги е шубе да си го слагат без презерватив. Тотално втрещена съм, колко са им празни главите. 

# 414
Според мен наистина звучи като момичето да харесва повече родителите на приятеля си, да й се струват "по-дащни" и да иска да стане част от тяхното семейство. Има много време, ще научи, че безплатен обяд няма.

# 415
Всъщност те родителите на момчето звучат напълно ОК. Реакцията им ми се струва абсолютно адекватна.

Предпочитат аборта, не им харесва ситуацията, и ясно са заявили, че няма да гледат бебе.

Това с подкрепата си е стандартен израз - да се чете като - няма да ви спрем джобните веднага и няма да го изхвърлим от вкъщи. Далеч не означава, че ще поемат финансовото и физическото отглеждане на нероден Петко.

# 416
Историята е банална, до етапа с желанието да роди, защото обикновено по-неамбициозни и неграмотни го правят.
Както и да обясняваме половата култура на децата си, такива неща се случват. По-притеснителното е, че децата се страхуват да споделят с родителите си. Не би следвало да не могат да говорят свободно с тях и да получат адекватен съвет, а не "ошамарване". На 16-18 години, вероятността да водят полов живот е по-висока от тази да се въздържат. Естествено е, хормони и любопитство.

Тук на 15-16 годишните се изписват хапчета. Аз не съм им фен, но за две-три години, докато им дойде акъла, може би си заслужава. Не си спомням писах ли, че имат училищна програма в 10 клас, в която им дават бебе робот, което напълно имитира бебе, с плачове, хранене и всички екстри, като безсъние и липса на свободно време. Трябва да ги "гледат" месец. Дъщерята на приятелка, изглеждаше като призрак на втората седмица.  Струва ми се адекватна програма за превенция на ранна бременност.

# 417
Къде ти в Бг пари за бебе робот Simple Smile Имаше и един филм, в който бащата - гинеколог, караше дъщерите си, преди да излязат на среща, да поносят един изкуствен тежък корем Simple Smile

# 418
Къде ти в Бг пари за бебе робот Simple Smile Имаше и един филм, в който бащата - гинеколог, караше дъщерите си, преди да излязат на среща, да поносят един изкуствен тежък корем Simple Smile

"Десет неща които мразя в теб" се казва Simple Smile

# 419
Историята е банална, до етапа с желанието да роди, защото обикновено по-неамбициозни и неграмотни го правят.
Както и да обясняваме половата култура на децата си, такива неща се случват. По-притеснителното е, че децата се страхуват да споделят с родителите си. Не би следвало да не могат да говорят свободно с тях и да получат адекватен съвет, а не "ошамарване".

абсолютно!  Надявам се авторката да не е тази от статията долу.

Скрит текст:
След скандал с мама: Ученичката духнала, бременна!?
16-годишната и нейният приятел са в неизвестност от 5 дни

Разтревожената майка я притискала, за да разбере дали момичето не е бременно. Часове след това десетокласничката си събрала багажа и заедно с приятеля си избягала.

http://www.dnes.bg/stranata/2017/08/23/sled-skandal-s-maikata-ti … a-bremenna.351240

Общи условия

Активация на акаунт