Да родиш на 16

• 95 396
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 645
Предпочитам дъщеря ми да пие хапчета, отколкото да забременее преди 18 годишна поне. Хем знам, че са вредни!!!

Хапчетата ще я предпазят от бременност но не и от полови предавани болести.
За презарвативи ,
 чувла ли си ?!
Дес, точно по вашия край ги водят на лекар to put her on the pill, още на 16 години, веднага след като вземат книжка. Презервативите се късат, а и някои колежанки си спят с едно момченце, та хапчетата са им като бонбонки.

# 646
Имах предвид, че ако не ползват презервативи или стане гаф и има сериозен приятел, по-скоро бих се радвала на хапчета, отколкото на бременност! Не мога да й светя как ще се пазят, нали? Презервативите се късат.

# 647
  • София
Силия, очевадно е, че няма никоя потребителка да напише "дъщеря ми забременя в гимназията (или малко след нея), бащата се покри, а и аз не исках тя да си съсипва живота с раждане, затова направи аборт"? А при такава буря от негативни излияния по адрес на дори хипотетичната 16-годишна забременяла, едва ли някоя потребителка, чиято дъщеря е родила в такава ситуация, пак ще се изтъпани и ще го напише. Нали ще я разкъсат на парченца! Първата няма да пише,защото ще й е гадно, срамно и болно заради аборта, а другата нямада пише, защото ще й е гадно, срамно и болно как хората възприемат раждането на гимназистка.
Сега се сещам за класическите блянове на осиновителите - или бебе, родено от студентка и професор, или родено от бяла ученичка и нейното гадже-ученик, от добри семейства и с добро възпитание. Интересно се получава, нали? Как едно и също бебе е съсипване на живота за едни, а ценно и перфектно за други.

# 648
Ох, ще рече човек, че бременна дъщеря на 16 е най-големия кошмар на света. Ами гадно е, трудно е, несправедливо е, ама трагедия не е.

# 649
  • София
Как ще го понесе зависи от втълпяванията, които са посели семейство и общество. Раждането и да ти вземе тока, после не казваш ли "Струваше си. Поне си имам детето!"? След аборта какво си казваш? Брей, нито боли, нито сърби, няма бебета, няма съсипани животи, мноо яко. И утре пак иди възседни на някой златния без грам мисъл за контрацепция, щото чичо доктор пак ще помогне.

Ахам, и после редовна потребителка в темите за стерилитета, инвитрото и запушените тръби, сраствания или не дай боже по-лошо. Рев пред кабинета на доктора, защото не може да има деца, а точно сега е узряла и има всичко - и мъж, и работа, и образование, и пари... 

# 650
  • Tам през Атлантическия океан
Предпочитам дъщеря ми да пие хапчета, отколкото да забременее преди 18 годишна поне. Хем знам, че са вредни!!!

Хапчетата ще я предпазят от бременност но не и от полови предавани болести.
За презарвативи ,
 чувла ли си ?!
Дес, точно по вашия край ги водят на лекар to put her on the pill, още на 16 години, веднага след като вземат книжка. Презервативите се късат, а и някои колежанки си спят с едно момченце, та хапчетата са им като бонбонки.

Tук хапченцата не са като бонбонки !
Всичко е с рецепта )

# 651
Ох, ще рече човек, че бременна дъщеря на 16 е най-големия кошмар на света. Ами гадно е, трудно е, несправедливо е, ама трагедия не е.
Oпределено.
Преди време все гледах едно риалити за Тийн майки на по 16/17 и след много серии коментирах с мъжа ми каква трагедия ще е нещо подобно. Отговорът му с нотката на  ДАЛИ ТОВА Е НАЙ-ТРЕВОЖНОТО И НЕПОПРАВИМО НЕЩО, КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА ДЕТЕТО НИ НА 16 ме замисли и даде много добра перспектива. Не е чак такава трагедия, но е добре да се предпази от такова развитие на нещата.

# 652
Андариел, невъзможността за (повече) деца може да се случи и след раждане. Тази тема както и да я въртим накрая излиза, че всеки възможен вариант носи вероятност за някаква опасност. Въпреки всичко обаче, аз бих искала ако ще си играе някой на възрастен и ще прави като големите, то да има смелостта и да си поема последствията като такъв, а лично аз абортът не го броя за последствие или урок.

# 653
  • София
По някои земи ги дават точно като бонбонки - пуберките отиват в някой център по семейно планиране и казват, че искат да се предпазват от бременност, записват я в списъка и й дават. Дори се правят кампании за безплатно раздаване на ученичките на противозачатъчни. Според мен това е пълна лудост, не може така "централно" да се нахлува в ендокринната система на право, здраво момиче

Антигона, я да те попитам най-цинично - ти кога предпочиташ да останеш с усложнения, които не само да увредят здравето ти, а и да те оставят бездетна -- преди изобщо да си родила някога заради аборт или след като си родила, дори непланирано да си забременяла и да си млада? Какво ти подсказва инстинктът?

# 654
Аз пак да попитам, защото наистина искам да знам - при момиче, което не е раждало ( защото спирала на такова не се слага), но има алергична реакция от презервативи, какви предпазни средства трябва да ползва? Хапчета, лепенки, спермициден гел против бременност - добре. Ами болестите?

# 655
Oпределено.
Преди време все гледах едно риалити за Тийн майки на по 16/17 и след много серии коментирах с мъжа ми каква трагедия ще е нещо подобно. Отговорът му с нотката на  ДАЛИ ТОВА Е НАЙ-ТРЕВОЖНОТО И НЕПОПРАВИМО НЕЩО, КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА ДЕТЕТО НИ НА 16 ме замисли и даде много добра перспектива. Не е чак такава трагедия, но е добре да се предпази от такова развитие на нещата.

Отначало и аз бях много възмутена от това ,
да тук се случва момичета под 18 да раждат , не е масво но си го има ) достаъчно.
И аз съм гледала риалитито )
После почнах да приемам нещата не толква драматично ) и възмутително Wink
оказа се че на няколко наши познати първите им деца родени като са били  били доста млади Wink

# 656
  • София
Антигона, допълних си предния пост с въпрос към теб. Погледни го, за да не го пиша пак.

Презервативи има всякакви, включително нелатексови. Може да ползва такива.

# 657
По някои земи ги дават точно като бонбонки - пуберките отиват в някой център по семейно планиране и казват, че искат да се предпазват от бременност, записват я в списъка и й дават. Дори се правят кампании за безплатно раздаване на ученичките на противозачатъчни. Според мен това е пълна лудост, не може така "централно" да се нахлува в ендокринната система на право, здраво момиче

Антигона, я да те попитам най-цинично - ти кога предпочиташ да останеш с усложнения, които не само да увредят здравето ти, а и да те оставят бездетна -- преди изобщо да си родила някога заради аборт или след като си родила, дори непланирано да си забременяла и да си млада? Какво ти подсказва инстинктът?

Ти знаеш аз такива кампании
аз съм тук и още не съм чула )

# 658
В Англия ги има и е много популярно. Такива кампании са с превенция на ранното забременяване и живота на соц. помощи.

# 659
  • София
Правили са ги преди десетилетия  в Сащ, тогава явно е имало някаква вълна за семейно планиране. Сигурно активно подпомогната от фармацевтичните компании. явно сега е ред на производителите на презервативи.

Общи условия

Активация на акаунт