Да родиш на 16

• 95 158
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 45
Аз лично също не бих изгонила детето си, ако реши да задържи бебето. Ами, ако накарам детето да направи аборт и никога след това не може да има дете? Един аборт и в по-късна възраст нанася удар срещу психиката, на тази възраст също няма да е лесно.

# 46
  • Варна
При възрастта на двамата най-вероятно родителите и от двете страни са сравнително млади и все още работещи. И да искат да помагат, помощта им ще е доста ограничена. Едва ли ще скачат от радост, че ще стават баби и дядовци на този етап...

# 47
Аз лично също не бих изгонила детето си, ако реши да задържи бебето. Ами, ако накарам детето да направи аборт и никога след това не може да има дете? Един аборт и в по-късна възраст нанася удар срещу психиката, на тази възраст също няма да е лесно.

Ами ако го накараш да роди на 16, когато още си кичи розови сърчица по огледалото и си подрежда плюшените играчки по големина, и като цяло не знае къде се намира? По-лесно ще понесе травмата от аборта, и психолози има за тази работа ако родителите не се справят, отколкото живота с бебето, това е повече от ясно. Днес абортите не се правят по мазетата със закривена тел, така че шансът да не може да има деца заради аборта, е много, много малък.

# 48
Не казва, че няма да има деца заради аборта. Наистина не бих казала с лесна ръка - махни го. Трябва си сериозен разговор по въпроса.

# 49
Янечек, всички разбрахме и оценихме мнението ти по казуса. Евентуално, ти би ли могла да приемеш и чуждата гледна точка, защото това (както и много други неща в живота), не е ситуация, в която само едно мнение (твоето) е правилно. Или целта е да се убеди (както обикновено) потребителката да прави аборт по най-бързия начин и да се присъединява към растящия отбор от "бг мами", на които това не само, че не се е отразило на психиката, а дори ги е облагородило и извисило духовно?

Всички сме майки, жени, били сме и девойки. За някои майчинството е (било) радост неземна, за други - робия до гроб; някои - забременели случайно, други - борили се със зъби и нокти.

Дали може всички да изкажем мнение по този въпрос и то да се приеме от останалите списващи без да се плиска слюнка и да се дават квалификации на всички 16-годишни, съвети за психолози, които 'ще оправят нещата ако родителите не могат' (защото човек е машина, отваряш и поправяш и готово) и крайни мнение кое е 'единственото' правилно нещо?

Поздрави,

# 50
Нека не забравяме, че единствения проблем не е, че ще изпусне дискотеките и бурната младост.

В крайна сметка на 16 имат очакването че ще се нанесат при свекърите и живота ще продължи ама с бебе /малко като мърдаща кукла го приемат/ и те двамцата законно ще спят заедно. Вече няма да е - прибираш се и питаш мама какво има за ядене, после хоп се мяташ на компютърчето. И хабер си нямат от камарите готвене, пране, чистене, будуване, бебешки режими и нюанси на акото ...  Да не говорим за решенията, страховете и притесненията покрай всеки проблем с малкото човече.

# 51
Съветите към момичето са да каже на майка си, а не да направи аборт. Само казвам, че ако аз бях на мястото на майката, няма да оставя 16-годишната си дъщеря да роди, а ако съм на мястото на майката на момчето, няма да я прибера на отглеждане, ами по най-бързия начин ще се свържа с нейните родители. Да го има предвид, защото май си въобразява, че бебето ѝ осигурява билет към романтичен живот при заможните свекърви и 18-годишния им син, на когото всичко му е позволено, откъдето си вади грешен извод, че ще му позволят да си доведе и непълнолетната бременна булка, пък те нали са либерални - ще плеснат с ръце и ще я прегърнат, че и ще ѝ осигурят финансова издръжка покрай тази на бебето. Не стават тъй тези неща, ще я наритат като мръсно куче, а на 18-годишния ще плеснат два шамара и ще му забранят да се вижда с нея ако иска да разчита и занапред на тяхната помощ, така че пак ще опре до собствените си родители.

# 52
  • Варна
Янечек е малко рязка, но описаният от нея сценарий е твърде, твърде вероятен.

# 53
Дано се окажеш лош пророк и реакциите не са толкова негативни...
Да, определено трябва да говори с
- приятеля си
- родителите си
- родителите му
Дано се намери решение, което е приемливо за всички страни без обвинения, заплахи, манипулации и насаждане на вина (това важи от всеки към всеки). Най-важното е всички да е държат и да подхождат като възрастни. Включително и подрастващите деца, които са направили дете. Само тогава може да се очаква добро развитие на ситуацията (каквото и да е то).

# 54
  • Варна
Още от първия ти пост се разбира,че не си готова за дете ,,
Цитат
Иии сещате се,както той много ''разбираше'',се случи така че да забременея.''
.Как очакваш един 18-годишен хлапак да те предпази от забременяване,ако ти самата не можеш!? На тази възраст трябва да си чувала за противозачатъчни,нали?
Цитат
,,приятелят ми работи и не ме притеснява дори и да ме изгонят от нас да кажем ще има къде да отида...''
мислиш ли,че на 18 години той може да ти осигури квартира,храна,дрехи и пари за сметки? Ти също си виновна за случилото си тъй като не си се пазила. Ти си едва на 16 и най-вероятно сега ще бъдеш 10 клас как смяташ да скласиш до 12 клас с дете? Ако решиш да го задържиш ще бъде дете гледа дете. Сега родителите ти нека си бият главата в стената,защото не са успели да те научат да се пазиш и да имаш отговорност!

# 55
Чувала съм,ама нито той е искал така да стане,нито аз.Знам че вината ни е еднаква,за това и двамата трябва да поемем отговорност.
Не знаете родителите му,за да сте толкова пък наясно как ще реагират те.Щом ви казвам,че биха ме приели в тях,значи е така.Говорила съм си много пъти с майка му,много ми е близка,бих и споделила много повече неща от на собствената си майка.Жената е много разбрана и въобще не  е някоя задръстена лелка.Казвала ми  е,че ако някога имам проблем винаги мога да разчитам на нея и ето сега имам проблем и съм сигурна,че ще ми помогне

# 56
  • Варна
Ами добре. Тогава какво се занимаваш да пишеш тук, направо при нея отивай и й изложи проблема.

Имай предвид, че има помощ и помощ. Тя може да вдигне телефона на минутата и да се обади на родителите ти, след което да решат какво да правят без да те питат. И това за нея ще е помощ, но ти едва ли ще го разбереш така.

# 57
Няма как да се държат като възрастни, след като те са си деца. Въобще не осъзнават с какво се сблъскват. И за какви травми говорим при аборт на 16? След няма и месец е забравила, това не е зрял човек че да го изживява. Евентуално може само обичка да й остане да се пази, но в повечето случаи и това не става.

# 58
Ти почкай да видиш дали не е задръстена лелка, когато ѝ се появиш с куфар и бебе на вратата. Това, че се държим нормално и любезно с приятелките на синовете си, не означава, че много ги харесваме, то и какво има да харесваш на 16-годишна, която още не се е ориентирала в живота, правим го заради собствените си деца, ама всяко нещо си има граници. А ако те изслушва и можеш да споделяш с нея, това пак го прави заради детето си, а и да те следи по-изкъсо. "Ако имаш проблем, можеш да разчиташ на мен" знаеш ли какво означава, моето момиче - "ако забременееш, ще те заведа да направиш аборт и ще ти го платя", за да може моето синче да си живее безнаказано и да те зареже, когато му омръзнеш, а не "ще те взема с бебето у нас, на моя издръжка".

# 59
Мисля си, че това е пързалка, коя 16-годишна ще мисли как да ражда и да живее при свекърите...

Общи условия

Активация на акаунт