Да родиш на 16

• 95 256
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 285
Разбира се,че едно неочаквано бебе също се обича. Моята дъщеря е една голяма изненада. Но не бях на 16. Общо взето знаех какво ме чака от близки приятелки. И пак имаше изненади. Ти знаеш ли какво те чака? Бремеността,раждането и след това гледането на малко бебе. Някой казал ли ти е,че хич не е като по филмите? Мама и татко се усмихват мило един на друг докато галят сладко бебче. Няма такова нещо. Но пък има конци,хемороиди,ставане по нощите,блузи подгизнали в кърма. Ей такива ми ти работи.

# 286
Тук съм,както обещах.
А решението ми да родя не се е променило.Разговор имаше,но не с моите,а с неговите родители.
Утре двете семейства ще говорят помежду си.Помолихме ги и те да присъстват,когато ив съобщим новината,така ще ми е  по-спокойно.Защото аз амиии не събрах смелост да им кажа  Blush
Да мислех си,че ще ми е лесно,ама като се прибрах вкъщи и просто не можах  Rolling Eyes
Но,приятелят ми не се отметна и говори с родителите си.Извика ме и мен,след като вече беше поотминала бурята в тях.Реагирали са напълно естествено,викали са му,обвинявали.Майка му ме дръпна в друга стая,като се опита сякаш и на мен да вмени вина,че не съм си искала едва ли не презерватива.Каза ми,че от нея мога да очаквам рамо,на което да се облегна,каза ми и че е ще е по-хубаво ако абортирам,тъй като и двамата не сме били узрели за дете,общо взето всичко,което вие изсипахте тук и тя ми го каза.Но и вметна,че решението си е наше,а синът и пълнолетен и сам може да прецени какво иска.И както ви казах,подкрепа от тях мога да очаквам.
А аз със сигурност ще родя,това решение вече е взето и да готови смее да го обичаме това бебе,каквото и да стане занапред.Това че не е планувано и е ''грешка'' не означава,че няма да бъде обичано  и обгрижвано.
Защо си така решена да родиш? Какви са мотивите ти?

# 287
Аз останах с впечатлението, че родителите на момчето не са реагирали особено добре. Дори и да ви помогнат, винаги ще натякват, особено на теб. Не осъзнаваш какво нещо е свекървата.

# 288
  • София
Каква подкрепа? Апартамент, издръжка, плащане на бавачка, взимане на бебето да го гледат? Плащане на раждането?

# 289
И аз се чудех защо 16-годишна ще иска да бременее, роди и бъде майка. Хайде за секса мога да проявя разбиране - хормони, мода.

Авторке, как ще обгрижваш детето? Като го гушкаш и си играеш с него?

# 290
Не,майка му беше категорична,че те няма да се обременяват да гледат нашето дете.Те тяхното дете си били отгледали и да прави са.
Искам да родя,защо не.А и приятелят ми не е против,ще можем да се съберем да живеем като истинско семейство,детето ни ще ни свързва завинаги  Heart Eyes

# 291
Няма ли сме помощ,защото не сме я търси ли.Щом сме решили да имаме дете е редно ние да си го гледаме,а не бабите.А забавленията не са само окадени дискотеки.От къде знаеш че и аз като теб съм си падала по дискотеките?С появата на едно дете преоритетите ти стават други.

А не, забавленията не са окадените дискотеки. ВърхЪ на забалението е смяната на насрани памперси и кърменето с разранени зърна. Коликите и зъбите са друго забавление. Всички тези екстри са най-подходящите забавления за 18 годишните.
Аз съм имала и други забавления на тази възраст. И по дискотеки съм си падала, ама и по книжките също. Последните ми бяха и все още са особена страст. Нещо за което нямаш време когато имаш бебе на ръце.

# 292
Момичето ще се лиши от всички екстри на младостта. Абитуриентски бал, кандидатстване в университет, студентски живот, придобиване на професионална квалификация, след това намиране на работа изграждане на кариера. Физическото развитие на човека е много по-ранно, отколкото психоемоционалното и социалното благополучие.

# 293
И аз като Шарки не разбрах каква е точно подкрепата. Утре двете майки като се съберат очаквам кални борби.
Авторке, на колко години са бъдещите баби?

# 294
Майка ми ще прави 37 другият месец.А майката на приятелят ми е на 42

# 295
  • Sofia

Както си и мислех. Двете майки са моя възраст някъде. Аз съм на 39.
Значи правилно беше да си представям какво бих направила аз на тяхно място.

Майка ти те е родила на 21. Била е бременна на 20. Ти си на 16 сега.
Разбира се, че си малка и си по-малка от нея тогава. Но пък и тя е била доста млада.

# 296
Майка ти поне те е родила на 21 години, и другата баба е била на 24 когато е казала "защо не".

Мелани, мила такъв таралеж си вкарваш в гащите, дето ти е бедна фантазията. Но, щом си го решила, твоя воля...аз на 16 дори нямах гадже, за сериозна връзка тип "семейство" и през ум не ми е минавало.

# 297
Ако дъщеря ми ме направи баба на 37 ще се гътна.
Както и предполагах ти мислиш,че да създадеш семейство с някой е много лесно и забавно. Съвместното съжителство не е лесно,а пък роди ли се бебе дори и в най стабилните отношения,има голяма вероятност да се появят трусове. 

# 298
Няма да е лесно.....две семейства ще са в шок и ступор днес и утре....

Едва ли са очаквали това от децата си ...

П.С.Свекървата е заявила подкрепа...ама каква?Казала е също,че е по-добре щяло да бъде да го абортира,обвинила е авторката ,че не била изискавала да се пазят.Била е категорична,че нямало да се обременяват да гледат бебето!?Ами сега.....Т.е.оказва подкрепа само на думи-ама реално,какво?.......Да се готви майката на авторката утре-...от нея май се очаква да поеме тежестта и гледането.Иначе не знам как малките ще имат куража и силата да устоят на "бурите"...Зорa ще е голям ,ама...

Последна редакция: чт, 31 авг 2017, 11:36 от Zhani

# 299
.А и приятелят ми не е против,ще можем да се съберем да живеем като истинско семейство,детето ни ще ни свързва завинаги  Heart Eyes
Това завинаги  ooooh!  ooooh! ooooh! абе не ги ли спряха турските серияли.
Няма завинаги момиче. Застраховка при Господ няма никой. Като ви натиснат грижите гаджето ти може бързо да абдикира и да те зареже да се спряваш сама. Щото дете се създава от двама, но никой не ти гарантира, че няма да се окажеш сама в даден момент.
Как си представяш живота като истинско семейство? Щото семейният живот освен любов е и фактури, пълен/празен хладилник, готвене, чистене .... .битовизми хич не романтични.
И не разбрах в какво се изразява подкрепата, в гледане не е. Свекървата от сега се опитва да ти набутва вина, хич не ми се мисли какво ще е за напред.

Общи условия

Активация на акаунт