Да родиш на 16

• 95 465
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Това за куклата бебе го мярнах в един филм. Много находчиво.

Тия пък от линка съвсем са я забатачили. Какво ще решат като избягат?

# 421
Тия от линка ще си го родят. Ще се обичат. Ще са си семейство. Любовта ще спаси света.

# 422
Много малко са момичетата родили на 16,които имат подкрепа от родителското тяло и остават с половинката си "до края на живота си".
Имам една позната,която забременя точно на 16. В началото криеха от родителите си,като приятеля убиваше мишки и слагаха кръв по превръзки,за да може майка й да си мисли,че има цикъл.
Няколко месеца по-късно нямаше как да крият вече и разкриха истината.
Родителите я подкрепиха.(то всъщност при положение,че беше късно нямаше какво да се направи де)
Младежите се ожениха,детето го гледа бабата изцяло (на момичето). Като стана на годинка-две майката си го взе. Обаче нали с бащата са тийнове,направо не ми се разправя какво му причиниха на това детенце.
Първо и докараха разширен стомах,понеже майката на детето страдаше от мания да е слаба и разви болимия. Тъй като беше постоянно гладна,тъпчеше детето със захарчета,сладки и т.н.
След години трябваше детето да ходи на дебелариум,заради нея. ( Добре че бабата го взе отново)Започна да бяга с него,да ходят на упражнения ,да пазят диети и т.н,за да помогне на детето.
Затваряха детенцето навън,да ляга в колибата на кучето,понеже семейство тийнове гледали филм и яли шоколад,а детето ревяло .
Пълен ужас.
Вече родителите са на 35+. Осъзнати,имат второ момиченце на 2 годинки. С него няма тези грешки,но за жалост с първото детенце бяха за затвор...

# 423
  • София
Цитат
Тия от линка ще си го родят. Ще се обичат. Ще са си семейство. Любовта ще спаси света.
...ще си го хранят с въздух и поливат със слънчева вода.

Модата на хипитата отмина преди 50 години. Събудете се...

# 424
Хай, децата нямат доверие на родителите си, а родителите нямат адекватно отношение при проблем. Не само при бременност, а при всяка ситуация. Повечето родители, ако детето се нарани, започват да се карат. Знам, че в 90% се прави от страх, но при следващи такива, децата спират да споделят.

Ако в къщи се говори, че сексът е забранен, то те няма да споделят, че го правят, няма да има и разговор по темата, защото родителите винаги си мислят, че техните деца "не са такива".  За това и при подобна ситуация, момичето не смее да каже, а губи ценно време (ако е истинска историята, но и да не е, не значи, че някъде, такова нещо не се случва).

# 425
Ако в къщи се говори, че сексът е забранен, то те няма да споделят, че го правят, няма да има и разговор по темата, защото родителите винаги си мислят, че техните деца "не са такива".  За това и при подобна ситуация, момичето не смее да каже, а губи ценно време (ако е истинска историята, но и да не е, не значи, че някъде, такова нещо не се случва).
Абсолютно съм съгласна.
Родителите не смеят да говорят за това. И си мислят, че като не се говори и е забранено, то няма да се случи.
А за съжаление последиците са лоши - самоубийства, бягства, които не винаги са в безопасна среда, осакатяване при нелегални аборти, дори смърт.
Затова на дъщеря ми й повтарям, че няма нещо, което да не може да се оправи. Не само за бременност, за каквото и да е. Само глупавите решения, взето на уплашена глава, сам, които водят водят до необратими неща са опасни.
Каквото и да е, казваш, така или иначе ще има конско, няма начин, но минава и после животът продължава по възможно най-оптималния начин.

# 426
Авторката още не е писала .
Дано с присъщото си младежко невежество , да и се е привидяла втора чертичка. Дали е сигурна , че  е бременна ?
Накрая ще се окаже фалшива тревога и язък за толкова дискусия и страсти  Laughing

# 427
Авторката още не е писала .
Дано с присъщото си младежко невежество , да и се е привидяла втора чертичка. Дали е сигурна , че  е бременна ?
Накрая ще се окаже фалшива тревога и язък за толкова дискусия и страсти  Laughing
Или поредната пързалка Simple Smile

Но както Down Under вече писа:
(ако е истинска историята, но и да не е, не значи, че някъде, такова нещо не се случва).
Ако не на нея, друг - независимо родител или дете - все ще намери нещо ценно в темата.

# 428
Аз пък се чудя защо момиче на 16 да е чааак толкова незряла, че да не може за няколко месеца да се усети и да се превърне в майка. Не че няма изкуствено инфантилизиране на момчета и момичета де, та може да е тренирана в безпомощност. Но иначе- не е кой знае какво, а момиче на 16 по принцип има зрелостта на мъж на 28, в общи линии. На 16 хич не са деца и могат лесно да проумеят доста неща- тя така ни е направила природата, жени сме, бързо да схванем и да действаме. И всъщност съвсем лесно се става мама.

# 429
Аз пък се чудя защо момиче на 16 да е чааак толкова незряла, че да не може за няколко месеца да се усети и да се превърне в майка. Не че няма изкуствено инфантилизиране на момчета и момичета де, та може да е тренирана в безпомощност. Но иначе- не е кой знае какво, а момиче на 16 по принцип има зрелостта на мъж на 28, в общи линии. На 16 хич не са деца и могат лесно да проумеят доста неща- тя така ни е направила природата, жени сме, бързо да схванем и да действаме. И всъщност съвсем лесно се става мама.
Да родиш толкова рано си е тотално съсипване на живота. И на 20 да си пак е рано! Животът един път се живее и не трябва да се пропилява Simple Smile

# 430
Цитат
...ще си го хранят с въздух и поливат със слънчева вода.

Модата на хипитата отмина преди 50 години. Събудете се...

Беше иронично. Както и да е.

# 431
  • София
Да родиш толкова рано си е тотално съсипване на живота. И на 20 да си пак е рано! Животът един път се живее и не трябва да се пропилява Simple Smile
Последното изречение просто ме втрещи. Ако раждането на дете и отглеждането му не е именно живот изпълнен със смисъл, то направо не знам. Отглеждането на дете не е пропиляване на един живот, за разлика от ходенето на дискотеки и кафенца.

# 432
  • София
Баба ми по бащина линия е родила баща ми на 15, защото нейните родтели са я оженили насила на 14. Жалко, че е покойница, иначе щеше да ти обясни:

1) 3 дена раждане. Бебето е 6.100 кг. Няма да коментирам разкъсванията.
2) До раждането на 2то им дете 3 години по-късно, съпругът ѝ е правил секс с нея въпреки нежеланието ѝ. В правото това се нарича изнасилване. На 16 ти лично, Мамасита, колко си разбирала от секс?

# 433
Детето изпълва живота със смисъл тогава, когато е чакано, искано, планувано. Тогава имаш и ресурс и търпение и знания как стават нещата. Когато е грешка и то в момент в който самата майка е нещо средно между дете и жена с липсващи съществени неща за отглеждане на бебе не е съвсем живот изпълнен със смисъл.

# 434
Последното изречение просто ме втрещи. Ако раждането на дете и отглеждането му не е именно живот изпълнен със смисъл, то направо не знам. Отглеждането на дете не е пропиляване на един живот, за разлика от ходенето на дискотеки и кафенца.

Ама не се втрещи от това, че на 16 вместо да учат правят деца?

Общи условия

Активация на акаунт