Да родиш на 16

• 95 528
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 480
Пепински, постът ти към Шарки беше изключително глупав  ooooh!

# 481
Аз никога не съм съжалявала.Замисляла съм се само как ли би протекъл живота ми без дъщеря ми.Ами би бил празен[/left]
И защо пък без нея. Говорим за раждане след няколко години, не отказ от деца Joy

# 482
Много ме нападнахте, разбира, че не давам живота на майка ми за пример .. просто исках да кажа, че за нея най-ценното въпреки всичко са били децата и .. съжалява разбира се за живота си но не и за нас, както много от вас се изказаха и за това го написах. Разбира се давали ми куп съвети и т.н. Точно заради този начин на живот и поради много други причини, се наложи да работя от малка да видя неща, които не трябва и т.н. На 20 г. съм и не смятам, че не съм съзряла за дете и ще си пропилея живота. То не е ли това смисъла на живота?

# 483
  • София
Явно съжаляваш за това,че си родила.
Аз никога не съм съжалявала.Замисляла съм се само как ли би протекъл живота ми без дъщеря ми.Ами би бил празен

Да, ама сега пък главата е празна.

# 484
А някои си ги имат на 16 още.

Не знам кои ще са тези, които ги имат на 16. Тези, които имат зрялостта И смелостта* да отгледат дете на 16, никога няма да го направят. Точно защото са достатъчно умни и прозорливи, за да разберат, че не му е времето тогава.

Не случайно клишето "циганска работа" върви в случая.

*допълнено

# 485
  • София
Цитат
Много ме нападнахте, разбира, че не давам живота на майка ми за пример .. просто исках да кажа, че за нея най-ценното въпреки всичко са били децата и .. съжалява разбира се за живота си но не и за нас, както много от вас се изказаха и за това го написах. Разбира се давали ми куп съвети и т.н. Точно заради този начин на живот и поради много други причини, се наложи да работя от малка да видя неща, които не трябва и т.н. На 20 г. съм и не смятам, че не съм съзряла за дете и ще си пропилея живота. То не е ли това смисъла на живота?

Не само това е смисъла на живота. На човешкия живот, за разлика от живота на растенията и животните. Целта на техния живот е размножаването и продължаването на вида. Човекът, обаче, освен размножаването, има и съзнание и интелект и ги развива. Ако иска. Иначе в неразвития свят има постоянен стремеж жената да бъде сведена до функциите на животно и да служи само за размножаване (и обслужване, слугуване, по съвместителство).  Та къде ще се поставим ние, жените в България, си зависи само от нас самите.

Темата стана много философска, щом опряхме до смисъла на живота, дано поне курсовата работа да си я напишат с кеф.

Последна редакция: чт, 31 авг 2017, 15:16 от Sharky*

# 486
nenen, и ако беше родила 5 г. по-късно децата й нямаше да бъдат смисъла на живота й? И защо?

Раждането на дете не е каприз, за да си осмислиш живота, това е човек, не играчка. Трябва да си в състояние да можеш да му осигуриш минимум безопасно място за живеене и храна, за да оцелее. + да го изградиш като човек въз основа на житейския си опит.
Кое от всичко това може да направи едно дете на 16? Та то дори за себе си не може да вземе само куп решения според закона, а е нужно съгласието на родителите му.

# 487
  • град-държава
Не само това е смисъла на живота.
Не малка част дори са осмислили живота си преди да родят дете в една по -зряла възраст.

# 488
  • София
пак забравяте, че се случва контрацепцията да се издъни. не става въпрос за "трябва да се отложи". Бебето вече е поръчано, няма "да не забраменява, докато не стана не 30", портокалът цъка!

# 489
  • Под Сините камъни
miamim не бъди толкова убедена.Може главата ми да е по пълна от твоята.
[sigma/b] не смятам че е глупав.Поне аз така го разбирам така,че след 10г е съжалила че е родила на 20г.
Не се сърди, човече, но нямаше да е тя.
По тая тема можем да спорим до безкрай.Всеки ще си държи на своето.Не са нужни чак такива нападки и обиди.Не е толкова лошо да родиш млад,както не е лошо и да родиш и по късно.
Скоро дъщеря ми даже ми сподели,че е много щастлива,че съм я родила на 18г.

# 490
Разбира се, че на 16 г. не е времето.. Но тук изказванията бях от сорта .. излиза ми се, кафе ми се пие, само чистя, готвя .. Заради това писах изобщо. Казвам, че човек и на 40 пак не е застрахован от нищо.
Мен ме е родила на 28 г. от втория и мъж, който и е причинил достатъчно..
по вашите изказвания подходящата възраст е към 45-50 г. .. !?

# 491
# 492
# 493
  • sofia
В близкото си обкръжение имам и двата варианта - аборт и оставане на бебето. И при двата развитието е благополучно (смея да го твърдя, защото от тогава минаха 15 години).
Тази, която роди, отгледа детето с огромната помощ от родителите си, бащата "дим да го няма", нищо, че беше доста по-голям. Момичето завърши и средно, и бакалавър, и магистър, с два езика е, работи и всичко е наред.

# 494
  • София
пак забравяте, че се случва контрацепцията да се издъни. не става въпрос за "трябва да се отложи". Бебето вече е поръчано, няма "да не забраменява, докато не стана не 30", портокалът цъка!
Има "ескапел". Ако знае, че има "ескапел", то и това е въпрос на сексуална култура.

Общи условия

Активация на акаунт