Да родиш на 16

• 95 532
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 495
nenen , не ме разбираш май.
''Мъже '', които не струват не заслужават никоя да им ражда деца.
Деца майка ти щеше да роди от друг ,но къщата щеше да е пълна с щастие и хармония ,а не с побоища  до смърт.
Децата трябва да са обичани и обгрижвани ,а не ....това което родителите на майка ти са позволили да и се случи.
Ужасно е че вие растейки в такова семейство с побоища и тормоз ,говорите за това като за нещо нормално , защото ТО НЕ Е!

# 496
Много ме нападнахте, разбира, че не давам живота на майка ми за пример .. просто исках да кажа, че за нея най-ценното въпреки всичко са били децата и .. съжалява разбира се за живота си но не и за нас, както много от вас се изказаха и за това го написах. Разбира се давали ми куп съвети и т.н. Точно заради този начин на живот и поради много други причини, се наложи да работя от малка да видя неща, които не трябва и т.н. На 20 г. съм и не смятам, че не съм съзряла за дете и ще си пропилея живота. То не е ли това смисъла на живота?

Не Ви нападаме, просто не разбирате за какво говорят повечето от хората с опит тук и няма как да го разберете, защото самата Вие нямате такъв житейски опит. Разбира се, че най-ценното са били децата й! Какво изобщо друго е имала тя, че да сравнява? Имала ли е мечти да обиколи света, да стане известен учен, да рисува, да пее преди хиляди хора, да намери любовта на живота си? И да е имала на 13, на 20 вече е била потънала в бебешки лайна с човек, който я шамари вместо да й помага. Той ли да й е ценен? Или скапаната работа, която й се е налагало да работи и да се гърчи, за да ги отгледа тези деца - това ли да й е ценно? Или разводите, адвокатите, търчането по службите, може би това може да е ценно? Ами на Вашата майка не най-ценното са и били децата - децата й са били ЕДИНСТВЕНОТО ценно в подобен живот.

Замислете се дали това не обезценява малко подобно "най-". Защото изказването, че детето ти е най-ценното звучи доста по-силно, ако го издигнеш над успешна кариера, добро поприще, сбъднати мечти или поне осъществени амбициозни планове и идеи. И да му кажеш - имам това и това, направил/а съм това и това, постигнал/а съм това и това, но ТИ си ми по-ценно от тях. Да каже, че е по-ценно от боя, който е получавала, не е много ласкателно.

Никой не съжалява за децата си, всеки ги обича, много хора също така се чудят и как да им помогнат да живеят пълноценно и да бъдат щастливи и да НЕ живеят единствено заради децата си, защото това е тъжно малко да си пълна нула без децата си и често задава лош модел и на самите деца.

# 497
Авторката никаква я няма...
Дано само нейните родители да са добре,че като нищо да получат удар от новината...

# 498
Не се сърди, човече, но нямаше да е тя.
"Тя" става след време. Когато е яйцеклетка не е "Тя".
Иначе колко Тя и Той сме пропуснали всеки месец, мъка, мъка Simple Smile

# 499
Абе защо големи и живели хора ще получат удар? Те да не си мислят, че децата им като минат по каналния ред учене-университет-работа и накрая ги чака бял кон и лавров венец? И че едно бебе взривява тоя план да ги изстрелят до Луната...

# 500
  • Под Сините камъни
nenen като чета някои майки едва ли не като родиш на 16-17-18г от детето ти нищо няма да излезе.Моята глава е празна,защото видиш ли съм родила на 18г.Не съм се грижила за детето си и горкото то какъв ли живот е живяло.Да ми е жива и здрава дъщерята,преди 3 дни навърши 19г. приета е първа година в университет,завърши средно с отличие въпреки,че я е възпитавала майка тинейджърка,която въпреки че я имаше завърши и тя университет.С татко и сме все още заедно надявам се докато смъртта ни раздели.

# 501
  • Под Сините камъни
"Тя" става след време. Когато е яйцеклетка не е "Тя".
Иначе колко Тя и Той сме пропуснали всеки месец, мъка, мъка Simple Smile

"ТЯ" е вече 19 годишна  Grinning

# 502
  • София
Адмирации за горния пост на bgtatko81, поклон. По-точно не би могло да се каже.

# 503
  • София
пак забравяте, че се случва контрацепцията да се издъни. не става въпрос за "трябва да се отложи". Бебето вече е поръчано, няма "да не забраменява, докато не стана не 30", портокалът цъка!
Има "ескапел". Ако знае, че има "ескапел", то и това е въпрос на сексуална култура.

И какво като има? Ти винаги ли си била рационална? със или без ескапел? Защо очакваш от другите хора по-голяма рациналноост, отколкото е обичайна?

мамамари, как така е щяла да роди други деца от друг мъж, нямало е да роди точно тези (на всичко отгоре "детето"  пише в момента в темата катовъзрастен човек), но щяла да бъдещастлива? Децата откога станаха "да купя или да не купя"? Откога стараха обсолютно заменими - ако не беше родила Мария, щеше да роди Геновева, ама по-късно, какво толкова? Ти готова ли си да не са тези деца, които имаш, но да беше родила други, от някой ббогат, безумно хубавв и т.н. принц на бях кон?

# 504
nenen като чета някои майки едва ли не като родиш на 16-17-18г от детето ти нищо няма да излезе.Моята глава е празна,защото видиш ли съм родила на 18г.Не съм се грижила за детето си и горкото то какъв ли живот е живяло.Да ми е жива и здрава дъщерята,преди 3 дни навърши 19г. приета е първа година в университет,завърши средно с отличие въпреки,че я е възпитавала майка тинейджърка,която въпреки че я имаше завърши и тя университет.С татко и сме все още заедно надявам се докато смъртта ни раздели.

Абсолютно съм съгласна и това исках да кажа.. но дадох явно грешния пример Simple Smile аз също завърших с отличен, имам хубава работа и уча в университет, щото нали според изказванията тук нищо нямаше да стане от мен Simple Smile

# 505
Те да не си мислят, че децата им като минат по каналния ред учене-университет-работа и накрая ги чака бял кон и лавров венец?
Не, чака ги нормален живот, не преждевременно порастване и още едно дете на родителите им.
ТЯ" е вече 19 годишна  Grinning
Е и? Ако беше 13-годишна нямаше да й е смисълът на живота?

# 506

Ако преди 15 години бях родила нямаше да имам това, което в момента седи на масата и се мръщи на броколите в супата. Така че спорове на тема *нямаше да е тя/той* е лишен от всякакъв смисъл.

# 507
Тоест- посредствен живот с евтинки удоволствия, панелна кутийка и бачкане за нестигаща заплата. Пак не е нещо, с което да се изстреляш на луната.

А понякога, парадоксално, при нестандартен живот с трудности по-лесно се изстрелваш на луната, отколкото ако трепериш и правиш всичко по правилата.

# 508
  • София
пак забравяте, че се случва контрацепцията да се издъни. не става въпрос за "трябва да се отложи". Бебето вече е поръчано, няма "да не забраменява, докато не стана не 30", портокалът цъка!
Има "ескапел". Ако знае, че има "ескапел", то и това е въпрос на сексуална култура.

И какво като има? Ти винаги ли си била рационална? със или без ескапел? Защо очакваш от другите хора по-голяма рацинаолност, отколкото е обичайна?
...
Когато можех да си позволя физически да бъда рационална, бях, да. Преди ескапел да се появи на пазара,  съвсем рационално правех аборти по желание. Вече съм писала напред в темата.

# 509

Ако преди 15 години бях родила нямаше да имам това, което в момента седи на масата и се мръщи на броколите в супата. Така че спорове на тема *нямаше да е тя/той* е лишен от всякакъв смисъл.
Човек се радва на децата, които вече са факт, там пак щеше да седи той или тя, не същия, но и за теб пак щеше да онзи той, който е смисълът на живота ти.

Тоест- посредствен живот с евтинки удоволствия, панелна кутийка и бачкане за нестигаща заплата. Пак не е нещо, с което да се изстреляш на луната.

А понякога, парадоксално, при нестандартен живот с трудности по-лесно се изстрелваш на луната, отколкото ако трепериш и правиш всичко по правилата.
Не смятам, че ако едно дете не роди на 16 значи води посредствен живот. Какви луни те гонят, повечето хора нямат мераци да скачат натам.

Общи условия

Активация на акаунт