Да родиш на 16

• 95 360
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 630

Щом 16-годишната ми дъщеря толкова  държи да прави секс без предпазни средства, то аз пък толкова държа да си поеме последствията, а тя може само да се благодари, че е "хванала" бебе, а не нелечима венерическа болест.
Значи все пак може да имаш дъщеря един ден? Shocked Останах с впечатлението, че си категорично против раждане и имане на дете (от свекървенската).

# 631
Но..,казаха че решението си е изцяло наше или по-скоро мое,защото аз ще бъда бременна 9 месеца и аз ще раждам а не гаджето.
Тук вече ме загуби. Бременеенето и раждането е най-малкият зор, колкото и трудни да са, всяка раждала, отглеждала и възитавала деца жена го знае.

# 632
А според мен е наказание да накараш сгафилата 16-годишна да роди и да я излъжеш, че всичко ще е наред с баща неизвестен, при това е наказание за цял живот. Абортът със сигурност ще нанесе по-малко щети на тази възраст от раждането и гледането на дете без баща.

# 633
Andariel, ако излезем от хипотетичната ситуация (поне си мисля, че донякъде ще излезем, защото съм останала с впечатлението, че твоите деца са момчета) ти като майка на синове така ли ще постъпиш или позволиш на тях да постъпят? Всичко пак опира до висшия акъл, сиреч родителския и от неговия натиск.

Lucky, в тази тема, за всеобщо щастие, единствено авторката не говори за хипотетична ситуация.

Отглеждането на бебе може и да се случи без баща, но без баба надали. Янечек, какво се правиш и ти на корава, просто те виждам как синът ти отказва да признае бащинство и ти му плесваш с ръце. Плесваш му, да. С повече късмет, само няколко задвратника.

# 634
  • София
Защо да е баща неизвестен? бащата е известен, просто сам се е отказал от ролята си на баща.
Къда и кой гарантира, че абортът ще нанасе по-малко щети? Няма такава гаранция и никой не може да го каже, защото такова нещо просто няма. Какви щети точно ще нанесе раждането на едно дете? ще съсипе живота на майката, бабата, дядото и детето? Никакви. Точно никакви. Със сигурност ще има поне нещо положително - едно родено и отгледано дете.

# 635
  • София
Имам и от двете, така че мога да се окажа във всяка от ролите. Аз от своя плът и кръв не се отказвам и точка. Ако родителите на момичето и момичето решат, че бебе нямада има, аз не мога да ги накарам насила да раждат и ще се съобразя. Но ако ще го има, тогава няма връщане назад.

# 636
Имах предвид психически как ще понесе един аборт в сравнение с едно раждане. Авторката ще ражда, защото е измислена героиня, но другите 16-годишни няма да поискат да родят в никакъв случай.

# 637
Да не бъдем категорични, всички знаем за поне една искала и родила.

# 638
  • Tам през Атлантическия океан
Да не бъдем категорични, всички знаем за поне една искала и родила.
Тамън щях да го напиша )
а и в темата се дадоха не малко близки примери )

# 639
  • София
И трябва да направи аборт, за да разберем как ще го понесе психически ли? Това не е опитно зайче, на което ще му променим условията в задачката и ще видим как ще реагира при условие 1 и как приусловие 2, нито имаме една група мишки, които ще ги тестваме как ще понесат едното, а другите как ще понесат другото. А ако не го понесе? Тогава какво правим, казваме едно "сори" ли?
Докато роди едно забременяло на 16 години, вече ще е на 17, а на 17 раждането не е някакво изключение нито телесно, нито духовно. Една нормална бременност на 17 си е напълно ок за раждане от физиологична гледна точка. И психически на 17 мооже да се справи. Само допреди трийсет години, т.е. по времето, когато завършвах училище, беше съвсем нормално в единайсти клас някои вее да са пред сватба, а след една година са родили. Имах такива връстнички, при това съвсем нормални момичета, някои и от моя клас и моята гимназия (най-зубраческата), които бяха пред раждане, докато аз се потях на кандидат-студентските изппити или прехлъщах хапа, че не влязох първата година там, където исках. Твърде драматизирате вече с това раждане и съсипване на живота.

Последна редакция: чт, 31 авг 2017, 23:59 от Andariel

# 640
Реално - няма никакво значение как ги квалифицирате, защото за един може аборт да е голяма драма и убийство, а за друг - тривиално решение на проблем.

Важно е за потърпевшия как е. И според неговото светоусещане да направи избор. Но отстрани лесно се съди и лесно се дава акъл.
"Аз в такава ситуация..." можеш да кажеш само ако си бил в такава ситуация, всичко друго е бошлаф работа на чужд г..з, както е казал поетът...Grinning

# 641
Предпочитам дъщеря ми да пие хапчета, отколкото да забременее преди 18 годишна поне. Хем знам, че са вредни!!!

# 642
Как ще го понесе зависи от втълпяванията, които са посели семейство и общество. Раждането и да ти вземе тока, после не казваш ли "Струваше си. Поне си имам детето!"? След аборта какво си казваш? Брей, нито боли, нито сърби, няма бебета, няма съсипани животи, мноо яко. И утре пак иди възседни на някой златния без грам мисъл за контрацепция, щото чичо доктор пак ще помогне.

# 643
  • Tам през Атлантическия океан
Предпочитам дъщеря ми да пие хапчета, отколкото да забременее преди 18 годишна поне. Хем знам, че са вредни!!!

Хапчетата ще я предпазят от бременност но не и от полови предавани болести.
За презарвативи ,
 чувла ли си ?!

# 644
Аз не разбрах, тези хапчета вие ли ще им ги давате чинно на закуска или ще разчитате на тях да си ги пият?

Общи условия

Активация на акаунт