Да родиш на 16

• 95 347
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 720
  • град-държава

И сигурно си и поискала разрешение да правиш секс за пръв път.

Не, не съм 'и искала, но акълът ми е стигнал, за да не го правя на голо.

# 721
  • София
не се и съмнявам 0 теб изхлузен презерватив или пропуснато хапче не те ловят. Също няма да ловят и дъщеря ти, ако имаш такава, нито внучката ти някой ден (не ти зная биографията, приемИ го като принципно положение).

# 722
  • град-държава
По онова време имаше постинор и съм пила в двата случаи, в които ми се е случил скъсан презерватив..  Имам дъщеря и не помня някъде да съм твърдяла, че съм застрахована от нещо, или тя. Дори съм сигурна, че не съм.

# 723
не се и съмнявам 0 теб изхлузен презерватив или пропуснато хапче не те ловят. Също няма да ловят и дъщеря ти, ако имаш такава, нито внучката ти някой ден (не ти зная биографията, приемИ го като принципно положение).
Именно, хич не я ловят, защото тя е била отлично възпитана и информирана от майка си, а сега също така отлично ще обучи и дъщеря си кога да се "кълчи", с кого и най-важното -никога на голо.

Такива дървени философи Животът много ги обича - категорични и убедени.

По-нагоре някой каза - много лесно се раздават мъдрости, като не ти е на главата. Та - прави и обяснявай каквото и когато трябва. Но и стискай силно палци да имаш и късмет да не те застигне нещо лошо...

# 724
Вие, винаги и всичките до една ли сте постъпвали тъй, както е искала майка ви? И особено през пубертета си сте били  на едно мнение с майка си!? Споделящи, допитващи се до нея, изцяло действайки по усмотрение на майчината повеля!? Не си мислехте, че морето е до колене!? Много ми е любопитно. В тийн-годините си бяхте зрели и презрели, с мозъчен актив, анализиращ, планиращ и предвиждащ проблемни ситуации като коментираната и последствията за години напред!? Като сте правили секс, които от вас са го правили на тия години, сте се съобразявали с майка си, не с гаджето!?
Ако сте от тия, явно неусетно се е зародил нов, ама нечовешки вид... за което аз сега разбирам.

Ми аз бях така, общо взето. Супер покорна дъщеря. А по отношение на секса- въобще не съм си мислила точно по тоя начин да се правя на готина и да бунтарствам.

# 725
Мен винаги ме е било страх от бременност и болести, никоя мама не може да възпита толкова добре, колкото този страх...

# 726
Мен винаги ме е било страх от бременност и болести, никоя мама не може да възпита толкова добре, колкото този страх...
А страхът от къде , или от какво , го получи ?

# 727
  • София
то има всичко и сега, и преди го е имало, и ще има кой знае какви още неща, ама ще има още доста бебета да бъдат заченати изненадващо.
Има една съседна тема, в която се обсъжда това, че мъжете не съчувствалина жените, жертви на насилие. Имало дискриминация, не знам както. Но като гледам, жените са тези, които създават и поддържат това положение. Жените  се наричат една-друга никаквици, а мъжете се учат от кого? Ако майката на едно момче може да нарече приятелката му никаквица, а за една майка е от изключителна важност дасъобрази всичко така, че да не каже някой за дъщеря й,че е никаквица, работата хич не е на добре. Жените са много по-жестоки от мъжете, включително към дъщерите си, когато става въпрос за сексуални отношения, бременност и раждане. Аз не съм хепи и не одобрявам бременеенето на 16, но хиляда пъти повече не одобрявам думи и отношение, които се изсипака и в тази тема по адрес на момичетата. Тези момичета са нечии дъщери, включително дъщери на някои от тукашните потребителки.

# 728
Да бе, много е смешно как майките на едногодишни момиченца най-яростно начукват канчето на 16-годишните, имали лошия късмет да забременеят и това е, защото всъщност много искат да се застраховат, че на тях това няма да се случи, защото са образовани, реализирани и всичко им се случва само след обмислено планиране. В същото време точно те най-много се оплакват колко трудно и ужасно е гледането на дете и как ако знаели, биха отложили още, ама не са, защото си усещат, че след още някоя годинка не се знае ще могат ли въобще.

# 729
А по отношение на секса- въобще не съм си мислила точно по тоя начин да се правя на готина и да бунтарствам.

То твоето бунтарство е много по-лошо от това на 16-годишна, подивяла за момчета. Може на 16 да си била покорна, ама при първа възможност си се увлякла по дърт лисугер от Благоевград и дете си му родила, пък после голямата хвалба колко покорна си била на 16. Ако имах дъщеря, бих предпочела да има безразборни връзки на 16, дори и аборт да направи, отколкото да се угроби със стар хитрец, решил, че е време да си посее семката.

# 730
Да бе, много е смешно как майките на едногодишни момиченца най-яростно начукват канчето на 16-годишните, имали лошия късмет да забременеят и това е, защото всъщност много искат да се застраховат, че на тях това няма да се случи, защото са образовани, реализирани и всичко им се случва само след обмислено планиране. В същото време точно те най-много се оплакват колко трудно и ужасно е гледането на дете и как ако знаели, биха отложили още, ама не са, защото си усещат, че след още някоя годинка не се знае ще могат ли въобще.
Ако имам дъщеря и се окаже в такава ситуация, лично ще я заведа и ще платя аборта и! Няма какво да се лъжем, раждане  на 16 е равносилно на тотално и безвъзвратно съсипване на живота и бъдещето! По-добре краткосрочна травма от аборт...отколкото прецакване за цял живот!

# 731
Няма да забравя как преди време една бивша колежка орева орталъка и обърна града да търси ескапел за приятелката на сина си, защото, по думите й, нямало да позволи някаква никаквица да съсипва живота на синчето й. Отвратих се от тая жена и от подобните й. Никаква мисъл за момичето и за евентуалното бебе - само и единствено маминият беше важен. Значи на синчетата животът се съсипва, а на дъщерите - не, и е съвсем нормално да раждат и да влачат бремето сами от крехка възраст, докато таткото ги е отписал барабар с детето, с помощта на родителите си, на които изобщо не им дреме за внучето, и си живее живота. Ето това е една от основните причини, поради които аз не бих позволила на някоя от дъщерите си да роди още ученичка и не бих се умилявала от благи представи за внучета и как ще си ги гледкам. Щото като се случи, в един момент дъщеря ти става никаквица, която ще съсипе живота на нечий мамин гоги, макар че обикновено гогитата настояват за секс без презерватив и като се е получило бебе, те също носят пълна отговорност за това. И никаквицата е заплаха за живота и развитието на мамин златен, нищо че носи неговото дете. И големият проблем е, че тя ако иска, може да си съсипва живота, но да не съсипва неговия със собственото му бащинство и дете, за да може той да си живее. Ето затова и аз не бих позволила пък да се съсипе животът на моето дете.
Пък ако ''мамин златен '' рече да се вземе с омразната никаквица ела да видиш ...
И никаквицата и това с което го е ''вързала'' непременно трябва да си го получат и властната ''баба'' взема нещата в свои ръце. Скоро и ''мамин златен '' и се е наситил на тая никаквица и активно се включва във възмездието за дето тези двете му пречат да си отживее както му се полага ,което съвсем не означава че се лишава от нещо ''забранено'' за женен. Естествено никаквицата мислейки за чисто физическото оцеляване на ''грешката си'' е готова на всякакви компромиси и не само със себе си а и такива с детето. Даже го учи да мълчи да търпи и да крие всичко което се случва у дома пред хората  за да не ядосва татко и баба....
Това въобще не са измислени и хипотетични неща, а много често реалността зад вратата на съседа ви и то обрисувана във  възможния най-розов вариант.
Та благодари се на Бог ,мила ми Andariel ,че  някои неща които за други са реалност на теб даже и като мисъл не ти минават докато гледаш така отстрани и от далече как са си съвсем обикновени и се били справили...
Няма как да знаеш какво е като гледаш отстрани.
Замисли се и не давай така смело съвети !

# 732
Честит провален живот! Когато твоите връстници имат бал, ти може все още да сменяш памперси и да триеш сополи! Животът е един път и трябва да се живее. На 16 г. сиурно не си излизала извън България?! Пътувайте, живейте, изкарвайте пари, угаждайте си, бъдете егоисти, купувайте си хубави неща! И най-вече, най-добрият съвет, който мога да дам на всяка една жена е да бъде тотално финансово независима от семейството и съпруга си и във всеки един момент да може да направи, това което иска Simple Smile
А сега освен джобни, ще получаваш пари за памперси и пюрета...абе комично е!

Да, те всичките неродили на 16 са финансово независими, цъфнали и вързали, а с бебе в ръце никой нищо  не е постигнал и по самолетите даже не ги пускат да се качат.

Ми аз бях така, общо взето. Супер покорна дъщеря. А по отношение на секса- въобще не съм си мислила точно по тоя начин да се правя на готина и да бунтарствам.

И аз предпочитам дъщеря ми да бунтарства на 16, отколкото на 30 да е с три деца, с доста колеблив семеен статус и нула реализация на друго поприще. Между другото, сексът не се прави само за възпроизводство, още по-малко е израз на бунтарство.

# 733
А страхът от къде , или от какво , го получи ?

Не от майка ми, във всеки случай. Имах планове за живота - да уча висше, да се развивам. Бяхме и бедни, на 1 заплата (майка ми овдовява рано). Хич не ми е било до лиготии колко съм тийн в тази ситуация, иска ти се да спестиш всякакви проблеми на близките си, а не да се превръщаш в проблем.

# 734
  • София
мамамари, не разбирам защо се обръщаш към мен. аз тези неща ги зная и затова писах, че ако ми се случи такава "сватя", директно ги отрязвам и ако трябва ще ги излъжа, че бебе няма, само и само да се махнат завинаги от живота на детето ми. Аз не съм го раждала и гледала това дете, за да го правя курбан на такива... то не мога и хора да ги нарека. Няма неотгледано дете.

Общи условия

Активация на акаунт