Да родиш на 16

• 95 212
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 885
Az_pak_az, да, детето ми учи в добра гимназия, но не съм дала и един лев за уроци. И не, детето ми не е идеално. Но досега пари за курсове по език не съм дала.

Аз питах.
Не си дала, защото явно не иска да има сертификат САЕ.
Ако поиска, ще дадеш.
Той не е задължителен, но не става само с училищния материал. Освен това и самия изпит е скъп.

# 886
Vermilion, кой надъхва 16- годишни да раждат? Говорим си тук хипотетично, ако има бременна на 16 дали да я пратим да абортира или да й помогнем да го отгледа ако го иска.

# 887
Az_pak_az, да, детето ми учи в добра гимназия, но не съм дала и един лев за уроци. И не, детето ми не е идеално. Но досега пари за курсове по език не съм дала.

Аз питах.
Ако поиска, ще дадеш.
Той не е задължителен, но не става само с училищния материал. Освен това и самия изпит е скъп.

Колко пък да е скъп този САЕ?
Пак опираме до конкретни възможности. На един му е скъп САЕ, на друг Princeton 

# 888
  • град-държава
Да, в една хипотетична ситуация, в която 16 годишна е бременна да бъде надъхвана да ражда. А ако темата не е пързалка, то това е реална ситуация.

# 889
На 17 завърших гимназия,  съвсем нормално доста от моите връстнички и съученички вече стягаха сватба след бала.

Интересно, при моите изобщо не беше така. Съвсем нормално, всички учеха за изпити.

И при мен беше така.
От гимназията само една се омъжи след завършването. Всички продължихме да учим.

Vermilion, кой надъхва 16- годишни да раждат? Говорим си тук хипотетично, ако има бременна на 16 дали да я пратим да абортира или да й помогнем да го отгледа ако го иска.

Нали казахте, че вече не коментираме варианта "аборт"?
Или пак не съм разбрала?

# 890
Вече писах - имах достап до материали по въпроса. Трябва сега и копия от тях ли да представям? Що не си гледате работата?

Ами по-горе предоставиха статистика за годините на раждане след Освобождението. Ти ако имаш други, представи ги, защо не?

# 891
Да, в една хипотетична ситуация, в която 16 годишна е бременна да бъде надъхвана да ражда. А ако темата не е пързалка, то това е реална ситуация.

А да бъде надъхвана да абортира ли, ако по някакви причини вече е бременна?  Как да не се стига до бременност на тази възраст вече е ясно. Въпросът е какво правим ако се е стигнало.

# 892
  • София
ти знаеш ли, че ако надъхваш чуждо дете за аборт, може и родителите му да се съдят? Или че поне е неморално да обясняваш надълго и нашироко колко неморално се е държала, как ще си съсипе живота, или ако вземе, че роди, няма да може да даде нищо на детето? И това най-меко казано на фона на нещата, които дружно сума потребители изписахте. А ти замисли ли се поне за момент, че същото това 16-годишно бременно девойче ще прочете как едни лелки му обясняват колко не струва и трябва да направи аборт? А? По твоя начин казано, някоя като теб да има късмета да каже всичко това на моето дете и да го надъхва за аборт, ще му се види тесен светът. Ти знаеш ли, че така можеш да докараш някое девойче до самоубийство, защото е морално пропаднало заради секс на голо и си проваля живота? Или тогава ще си измиеш ръцете,че ти такова нещо не си го карала, и изобщо не си го карала нищо да прави?

# 893
На 17 завърших гимназия,  съвсем нормално доста от моите връстнички и съученички вече стягаха сватба след бала.

Интересно, при моите изобщо не беше така. Съвсем нормално, всички учеха за изпити.

Момичета, какъв е смисълът да се спори? Всеки е живял в различно време и населено място и са се случвали неща, които за някой друг не са нормални, но за тогава и за там са били. Просто няма файда от този спор! Аз също съм правила аборт на 18...не се гордея с което, но така се случи преди близо 25 год и така съм постъпила. Реших, че е по-добре да се изуча, за да мога да дам нещо на това дете. Беше ми мъчно и плаках доста..дори не казах на родителите си..Гаджето ми също не знаеше къде се намира..Не че след това не родих 3 деца от същия мъж и не се разделихме после, но ако бях родила на 18, най-вероятно щяхме да се разделим по-рано, и кой знае какво още щеше да се случи...никой не може да знае...Нито аз мога да кажа дали бих променила решението си, ако се върна назад! Тогава и двамата на 18 бяхме толкова уплашени, чак не ми се вярва това 16 г момиче с каква решителност говори, че "аборт няма да има". Не подкрепям абортите, но и няма да тръгна да хокам чуждите деца, че искат или не искат да раждат на 16..Ако се случи на моето дете, да си призная..не знам как ще постъпя! Нито искам децата ми да си провалят бъдещето и да не се изучат, гледайки бебе, нито искам едно невинно детенце да расте, мислейки майка си за сестра, а баба си за майка (защото има и такива случаи 😮). Разбира се като майка бих останала до детето си каквото и да се случи! Безгрешни хора няма!

Така, че усмихнете се, изключете бгмамма, излезте навън и се насладете на хубавата вечер с любимия човек, или просто пийнете чаша вино с хубава книга или филм! 😚

# 894
  • град-държава
Аз не съм надъхвала никой, нито да ражда, нито да абортира. Това е въпрос, който се обсъжда и решава, единствено в семейството.

# 895
  • Пловдив

Аз питах.
Ако поиска, ще дадеш.
Когато и ако се налага, тогава ще го мисля. Но преди да решиш да имаш дете, да мислиш дали имаш пари за сертификати, е нелепо.

# 896
Андариел, защо не коментираш реалния пример, който дадох?
Хайде!
Имаш син и дъщеря, знам, твоите са свестни деца, ама все пак си представи ситуацията от моя пример.
Не да се пениш, че ще му се види тесен светът на който агитира за аборт.

Какво става с ТВОЯ живот?
Ние само за децата си ли трябва да живеем?

Дънди, хич даже не съм чувала за този сертификат, когато съм раждала.
Нито пък, че ще имам умно дете, което да иска да учи. Можеше и да не отбира от езици и да не стигнем до сертификати.
Хайде, не отклонявай темата, друго исках да кажа.
Че имате двоен аршин. Не само ти. Peace

# 897
  • София

Не знам каква е връзката  с моите постове, синът ми в момента завършва висшето си  образование изцяло на английски, без да е ходил на уроци по езика от невръстна възраст, че и след това/ но с испански, холандски и руски е пълна греда/.Аз коментирах моя връстничка, която на 50 години се оказа че е прабаба и нейните деца явно смятат раждането на 16-17 години за нещо нормално.

# 898
  • Пловдив
Дева, кой аршин е двоен?
Това, че написах, че каквото и решение да вземе девойката, няма да й е лесно?
Или че не подкрепям тезата, че като не можеш да предвидиш парите за курс по език на детето, по- добре да не раждаш?
Или че не може всички да са висшисти с по два бона заплата...

# 899
  • София
И да го коментирам какво ще се промени - хората са различни, с различна история и живот. Не ми е проблем да го коментирам, но не виждам смисъл. Като цяло позицията ми е, че всичко, което изписаха едно 80 процента от потребителите си е чисто подтикване към аборт, естествено аргументирано много цветно с моралното порицание, съсипания живот и т.н. Това е, което ме кара да скачам. А нещата не са толкова трагични, нито някакви изключения велики.

Общи условия

Активация на акаунт