Да родиш на 16

• 95 212
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 900
На мен агресията и драмата ми идва в повече
Някои хора пропадат и без деца. Това е живота. Във форума всички сме в брашляновата лига, или поне СМГ,но ако не сме- живота има много пътища.
19 годишния татко пък беше върха. Или мамата с картофите.

# 901
Да, като не става дума за теб, Анди, не са трагични.
Естествено. Peace

Дева, кой аршин е двоен?
Това, че написах, че каквото и решение да вземе девойката, няма да й е лесно?
Или че не подкрепям тезата, че като не можеш да предвидиш парите за курс по език на детето, по- добре да не раждаш?
Или че не може всички да са висшисти с по два бона заплата...

Много буквално приемаш нещата. ooooh!
Ти се хвана за поста на мамамари, в който тя изброи нуждите на едно дете.
Като смисъла беше, че са нужни финанси. Peace
Ако ти си раждала без да си подготвена финансово, може и да спориш.
Аз бях подготвена и не съм разчитала абсолютно на никого за такава помощ. И затова не желая някой да ме натоварва с неговите необмислени постъпки, аз да плащам.
Изобщо не визирам конкретни нужди, а че са нужни пари, които едни 16 годишни родители нямат.
Сега стана ли ти ясно?

# 902
  • София
ти знаеш ли, че ако надъхваш чуждо дете за аборт, може и родителите му да се съдят? Или че поне е неморално да обясняваш надълго и нашироко колко неморално се е държала, как ще си съсипе живота, или ако вземе, че роди, няма да може да даде нищо на детето? И това най-меко казано на фона на нещата, които дружно сума потребители изписахте. А ти замисли ли се поне за момент, че същото това 16-годишно бременно девойче ще прочете как едни лелки му обясняват колко не струва и трябва да направи аборт? А? По твоя начин казано, някоя като теб да има късмета да каже всичко това на моето дете и да го надъхва за аборт, ще му се види тесен светът. Ти знаеш ли, че така можеш да докараш някое девойче до самоубийство, защото е морално пропаднало заради секс на голо и си проваля живота? Или тогава ще си измиеш ръцете,че ти такова нещо не си го карала, и изобщо не си го карала нищо да прави?
Хипотетично, ако някой, в анонимен форум убеждава 16 годишната ми дъщеря, колко е гот да родиш на тази възраст, бих го съдила за вмешателство в живота на детето ми и този на семейството ми. Както и затова, че убеждава непълнолетно дете да ражда "защото нейните мама и тати ще го заобичат и гледат това дете както са отгледали и нея".
Колкото и да е грубо, но финансите в семейството се разпределят от тези които го формират и ако те са решили, че на 40-50 години не искат бебе, било собствено или на някой от наследниците им, няма нужда 'анонимни' хора да ги убеждават или да налагат мнение какво е правилно в конкретна ситуация, щото така мислели повечето хора във форума с главно Ф.

# 903
И точно такива, които са били зависими от помощта на родителите си, те агитират за раждане на 16, защото смятат, че всички трябва да помагат.
Ясно, сега разбрах на Андариел логиката.

# 904
И да го коментирам какво ще се промени - хората са различни, с различна истории...
Именно!
Ако хората осъзнаят, че единствено могат да променят себе си, и че другите или не могат да бъдат променени или не по начина по, който ни се иска, животът ще е толкова по-хубав! 💗

Последна редакция: пт, 01 сеп 2017, 21:00 от Happy2016

# 905
Според мене го роди и го остави на техните на гаджето ти да му вземат детегледачка.Като имат кинти няма никъв проблем!Така ще можеш да си караш живота и да учиш и да излизаш с твоя човек ,даже не трябва  да го храниш щото има спец.храни за бебе.Споко,като станеш примерно на 20 то ще е на 4 г. и ще можеш повече да го гледаш тогава. thumbsup
Ти би ли искал да си дете на такава майка, която те подхвърля насам натам и те гледа, когато й е удобно?

Казал съм го смисъл като завърши и си намери бач момичето,и ще може тя да го гледа с бащата,а къв е проблема дотогава да вземат детегледачка ?

# 906
  • София
нещо съвсем объркахте сюжетните линии. Дева, какво точно си разбрала от логиката? направо ме изумявате.

Това за съденето аз го написах първа, защото не може възрастни жени да пишат такива неща за което и да е, дори хипотетично 16-годишно чуждо дете. Безотговорноо, неморално и всякак е. Нее се знае кой чете тук, а темата е точно като за 16-годишни девойчета. Подозирам, че в тийн-проблем реакциите ще са по-човешки, отколкото на образовани, зрели майки, половината от които с дъщери или внучки, чието колело също се върти.

# 907
  • София
нещо съвсем объркахте сюжетните линии. Дева, какво точно си разбрала от логиката? направо ме изумявате.

Това за съденето аз го написах първа, защото не може възрастни жени да пишат такива неща за което и да е, дори хипотетично 16-годишно чуждо дете. Безотговорноо, неморално и всякак е. Нее се знае кой чете тук, а темата е точно като за 16-годишни девойчета. Подозирам, че в тийн-проблем реакциите ще са по-човешки, отколкото на образовани, зрели майки, половината от които с дъщери или внучки, чието колело също се върти.
Вие ги заметохте, отговаряйки и коментирайки това, което Ви изнася по тезата която сте решили да подкрепяте в тази тема.

# 908
Според мен авторката иска да роди това дете, ако искаше съвет за аборт, хората щяха да я подкрепят за аборт.
Аз имам синове, надявам се да не изпадам в такава ситуация. Но ако някое девойче на 16 г. иска да роди от моя син, ще го гледам какво да правя. Имам капацитет за още едно дете, честно казано не ми се гледа, ама не мога насила да карам чуждо дете да абортира или пък да ражда.
Пък едно дете е една нова надежда.

# 909
  • София
аз-пак-аз, какво точно заметох и какво точно коментирах и не коментирах, което не те устройва? Дори ще ти бъда благодарна, ако ми разкажеш каква е тезата ми - явно ти знаеш по-добре от мен. Може ли също така да кажеш колко точно трябва да има едно момиче или жена в банковата си сметка или като всякакви активи, за да й разрешиш да роди съвсем планирано и обмисслено, също и морално? И теб ли Господ те назначи да определяш кой как да живее и кой, кога и дали изобщо да ражда? Брей, много пълномощници станахте, човек не може да ви угоди!

# 910
  • София
Между дъщеря ми и малкия ми син разликата е 14 години (близо до 16...), е, не мога да си представя как момиче на 16 ще се справи с раждане на бебе, гледане и учене, дори и с помощ. Едно е да смени памперс от време на време, друго е да носи постоянна отговорност за новородено човече. Темата пързалка или не, авторката с нито един пост не показа готовност или умение да носи отговорност.

# 911
  • София
Ами, виж сега, биологията си казва думата  дори на 16 бременността си е бременност и хормоните си действат. Бременността е време, през което се свиква с мисълта за майчинството, а след ражданеето колкото и да е неподготвена младата майка, едва ли ще си остави бебето да врещи и няма да се сети да го погледне, да опита да го нахрани или нещо друго.  А и нали затова е родителската подкрепа, за да се получан нещата по-добре и майката по-бързо и по-лесно да се научи да се справя. Ми, ще учи, може да не е отличничката на класа нататък, ама ще учи, за да завърши, пък дали с тройка, дали с четворка няма да е особено важно. Най-трудно е, ако човек се окаже сам и няма близък да му помогне, а не защото е бременял на 16.  Свиква се и се учи човек, къде ще иде?

# 912
аз-пак-аз, какво точно заметох и какво точно коментирах и не коментирах, което не те устройва? Дори ще ти бъда благодарна, ако ми разкажеш каква е тезата ми - явно ти знаеш по-добре от мен. Може ли също така да кажеш колко точно трябва да има едно момиче или жена в банковата си сметка или като всякакви активи, за да й разрешиш да роди съвсем планирано и обмисслено, също и морално? И теб ли Господ те назначи да определяш кой как да живее и кой, кога и дали изобщо да ражда? Брей, много пълномощници станахте, човек не може да ви угоди!

Ето къде ти е грешната отправна точка.
Не кой да ѝ разреши, а тя самата трябва да си забрани да има дете/деца, докато има 0 лв. в банковата си сметка. Ако ще и на 40 да е.

А тази 16 годишната дори е под нулата, на минус, защото и себе се не може да отглежда все още, камо ли бебе.
Самосъзнание е нужно, не разрешение.

Но ти само едно и също повтаряш, родителска подкрепа=пари от мама, защото така си научена.
И мислиш, че всички трябва да искат помощ в пари.

# 913
Аз пак да напомня, че не става въпрос за 16-годишна от 70-та или 80-та година, а от 21 век, в който правилата са други, а успех и кариера се правят по съвсем различен начин. Да не говорим, че ненаучен няма да останеш, след като имаш Александрийската библиотека на екранчето си. Гугъл се казва.

И не знам дали сте забелязали, но бебетата са неподвижни доста месеци- спят по много, лежат и гледат. То пък в тази ситуация едното тъпо гимназиално учене да не може да издокараш...да не говорим, че до 16г. би трябвало да са се научили на автопилот как се изкарва при всеки учител.

И хич не го разбирам това как няма да може да ходи на училище бременна или родила. Честно, не знам- има ли забрана, или е от криворазбран морал, или по здравословни причини?

Както вече писах, родителите са склонни да налеят един камион пари с алчната надежда, че детенце като изучи вишУто и ще хване Господ за шлифера. Но не си правят сметка, че с по-малко пари и малко стратегия дори с дете ще ги избутат до професия и доходи.

# 914
  • София
Съжалявам , вече не знам в  една съща тема ли четем и пишем. Аз за пари, финанси и банкови сметки коментари в темата  нямам.
Коментирах, Вашето мнение, че подстрекаването към аборт  би трябвало да е подсъдно и изложих аргумент в обратната посока.  
Дадох Ви реален пример какво се случва с деца родили на 16-17 години, но коментара Ви беше от вида
 "-Не съм го чела ама знам какво пише".

Общи условия

Активация на акаунт