Да родиш на 16

• 95 176
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 960
  • София
Аз предлагам Andariel и Мамасита си лягат и утре продължаваме натрезво, защото правописните грешки ми бодът очите. А умнотията  "че електронното правителство не зависи само от технологията, а от политиката " ще я полея с чаша вино.
Защото несбъднатото  електронното правителство е резултат от липса на читави проектанти, учили друго освен базово програмиране, и то на сайтове. И т.н, че стана утре. Simple Smile

[/quote

Щом ти е късно и ти е утре, ти си лягай, какво се опитваш на мен да ми даваш наклон на лягането! Все още не си ми станала майка, за да ми казваш кога да си лягам. Още малко ще ми кажеш и с кого да си лягам.
 А за правописните грешки, баш с мен не трябваше да се захващаш, че те пипнах отвсЕкъде.. И много, амаа много сбърка с правописните, защото на теб не знам какво ти боде очите, ама на мен ми ги боде твоето "бодЪт" с това мноооого красиво и съвсеееем не на място Ъ. БодЪ ли пишеш? Вярно, че се произнася често с Ъ, ама не се пише с Ъ, моЙто момиче!. Може да ти бодЪт някои други неща, не се захващай с мен точно за грешки, защото много лесно и бързо ги откривам. Бай дъ уей, има разлика между печатни и правописни, можеш да се сетиш от семантиката на думите кое какво означава.

# 961
Темата е станала супер. Две майки, които общо нямат и 6 години трудов стаж, не са се грижили никога сами за децата си, обясняват на всички останали, колко е лесно да се отгледа дете. Същите две, са защитавали съвсем различни тези пак в този форум.

Просто е шизофренично, но и двете са любителки на спора, като такъв, без значение от темата, аудиторията и евентуалните последствия. Пожелавам и на двете да се обзаведат с бременни тинейджърки и щастливо да си гледат внуците.
На мен ако ми се случи, ще помагам, но няма да е с огромно удоволствие и няма да ми е лесно.

# 962
Аз съм просто потресена колко потребителки - жени и майки при това, дадоха съвет на 16 годишната тийнейджърка да роди детето, което е направено поради глупост и нехайство, а вероятно и незнание. Много хубаво било, майчински инстинкт имала, щели да се справят, че и реализация в живота щяла да има. Дрън-дрън шикалки!

Ама като не им е в къщата лесно се раздават безотговорни съвети. На чужд гръб и сто тояги са малко.

# 963
Темата е станала супер. Две майки, които общо нямат и 6 години трудов стаж, не са се грижили никога сами за децата си, обясняват на всички останали, колко е лесно да се отгледа дете. Същите две, са защитавали съвсем различни тези пак в този форум.

Интересно, че и двете са с породени деца.  Което не е по-различно от това да забременееш на 16.

# 964

Интересно, че и двете са с породени деца.  Което не е по-различно от това да забременееш на 16.

Това е планирано. По принцип хората така правят, раждат едно, две, три в кратък период, за да си освободят някакво време и за тях, преди съвсем да грохнат. За това е и гадно да ти сервират внуче, което трябва да отгледаш, точно, когато си приключил с обгрижването.

# 965

Статистиката сочи какъв % от тийновете остават заедно с бащите на децата си и това също е много важен момент, който е добре да се вземе предвид при опцията 'задържане на бебето' и не даване за осиновяване.

Вие чак на даване за осиновяване ли отидохте?
Моментът с неоставането с бащата ми се вижда най-маловажен. Всъщност аз в цялата дискусия изобщо не се сетих за бащата.

# 966
Чек, дискусията за бащата бе продиктувана изцяло от отговорите на авторката, че ще задържат бебето и ще си го гледат с бащата и свекърите. Оттам писах и за реалити предаването, за статистиките и за живота с бебе на 16.

# 967
Оттам писах и за реалити предаването, за статистиките и за живота с бебе на 16.

Животът на 16 с бебе е ясно какъв е, но и статистиките за разводите, да не говорим за разделените без сключен брак не са по-розови. Мисълта ми беше, че при бебе с 16 годишна майка, струва ми се най-малкият проблем е дали бащата ще остане наоколо.

# 968
Така е, но девойчето разчита много на това да са си семейство. Общо взето полезните ходове са малко.
Честито на бабите и дядовците!

# 969
  • София
А сега да си представим, че авторката е от по-смуглите ни сънародници (това би обяснило и как така лесно се оказа събирането на двата комплекта родители в 10 сутринта), и Анди и Мамасита да ни обяснят как тя ще се развива в живота. Понеже е толкова лесно с курсове и интернет да се развиват, защо смуглите деца-родилки не го правят?

# 970
Шарки, знам защо противозачатъчните са ти причинявали жлъчни кризи. Едва няколко процента от жените страдат от този проблем, а по-малко от 1% от лекарите знаят за него. На два континента е тествано Simple Smile.

Аз правя жлъчни кризи по два-три пъти в годината от 17 години насам. Първата я получих, когато забременях (още не знаех, че съм бременна). После започнаха по няколко пъти в годината. Изследвала съм се, няма нищо, но и в БГ и тук ми предлагат да я махна. Забелязах, че винаги е около цикъла ми. Заинатих и докато бях в университета имах достъп до всякакви научни публикации и открих изследване на един университет, което обяснява хормоналната зависимост на подобни кризи. Един от хормоните, предизвиква спазми. Много малко жени имат този проблем, но голяма част от тях са оперирани ненужно.

Тръснах му на моя доктор изследването, когато пак ми предложи операция и от тогава се кротна, а и по-като човек ме приема Simple Smile.

# 971
  • София
Ей затова е полезна БГ-мама, изскачат неща, които и лекарите не знаят. Аз тогава, пост фактум,  само успях да прочета, че е възможна подобна реакция като страничен ефект на марвелона.

Някой ден в темата за муните ще ви разкажа историята с тази "противозачатъчна" жлъчна криза, защото тогава лекарката и сестрата така се "изказаха", че още ми държи "влага" (нямала съм била черва(!!!) и другото беше, че ме бил ядял някакъв огромен глист - това е по адрес на бившия ми съпруг).

# 972
  • Велико Търново
От няколко дни само чета темата, която вече е просто спор, а бременната питаща за съвет уж никога повече няма да влезе. На почти 28 години съм и съм бременна с първото си дете. Абсолютно неподготвена съм както психически, така и физически според мен. Расла съм в нормално,към хубаво българско семейство в средно голям български град. Това го разказвам за да кажа,че в живота ми дотук няма нищо особено. Родителите ми нямаха мн пари, осново за необходимите масрафи.
Относно образовонието. Учих много, завърших гимназия(имам си грамото и книга подарък за завършила с отличие Simple Smile ). След това учих счетоводство в Свищов, а от 7 години дори работя по специалността си. Това го разказвам по повод предстоящото образование на бременната 16- годишна съфорумка. Да ама, вземам около 700 лв заплата. И въпреки уж наредения ми живот,ако не е таткото да изкарва и аз не бих се решила на бебе. Макар всичкото учене и драпане.
Според мен от познанството ми с две мои съученички родили на края на 12 клас,основния им проблем е,че вече не са с бащите на децата и на децата и не съумяха да създат нито здрави семейства, нито нормални връзки изобщо после. И на двете майките съдбата им в миналото не е мн по-различна. За мен това е най-лошото - грешния модел в живота. Несъумяването на човек да се поучи от грешките си и да не ги предава  на децата си.

# 973
"Относно образовонието. Учих много, завърших гимназия(имам си грамото и книга подарък за завършила с отличие Simple Smile ). След това учих счетоводство в Свищов, а от 7 години дори работя по специалността си. Това го разказвам по повод предстоящото образование на бременната 16- годишна съфорумка. Да ама, вземам около 700 лв заплата. И въпреки уж наредения ми живот,ако не е таткото да изкарва и аз не бих се решила на бебе. Макар всичкото учене и драпане."

Аз като разправям, че драпат и пак не знаят как да стигнат до парите...и какво ще е решението във форума, тази мама достатъчно "независима" ли е, че да може да си позволи дете?

Да, съвсем сериозно и отговорно смятам, че и без това драпане, ако човек се огледа, може да си докара от раз подобна заплата, дори без образование. Щото като погледнеш- наистина са загубени много години за никакви пари. То по-добре да роди две деца и да стои у дома, а мъжът й да си увеличи доходите със 700 лева и да компенсира нейната загуба. Иначе ще бачка залудо, да се развивала...след като за 7 години е доникъде, може и още 20 така да изкара.

# 974
  • Пловдив
В средно голям град заплата от 700 лв. Не е чак толкова зле.
Таткото да си увеличи дохода със 700 лв. Как?
Знам, че някои пишещи тук и представа си нямат за някои неща.
А как се развиват смуглите невръстни майки? Никак, те нямат такава потребност. Както и много други не смугли, всъщност.
А тази, дето цял живот продава картофи, може и да изкарва повече от някой с образование и професия.

Общи условия

Активация на акаунт