Да родиш на 16

• 95 060
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 1 125
Избирателно се самоцитираш, аз коментирах поста ти, в който твърдеше, че ще гледаш бебето, но само, ако "малката пикла" ти го остави. Сега изведнъж стана, че ще си го гледате заедно със сватовете?????
Цинична си и доста неприятна.

# 1 126
Намери го, ДеВа, но отсега ти казвам, че понеже ще го извадиш без връзка с дискусията, той се отнася до идеята да приютя и издържам майката, а защо хората не разбират това, което четат, вече е по специалността на Андариел и тя може да обясни ако я помолите.

# 1 127
  • Варна
Това за връзката между майка и син или майка и дъщеря и мен ме оцъкли.

# 1 128
  • Варна
Madame_Butterfly,
Точно това казвам, от страна на родителя няма начин да не е еднаква връзката. От страна на порасналите деца аз лично смятам, че има разлика донякъде. Нямам предвид, че дъщерята ще обича майка си повече, от колкото ще я обича синът, а нещо друго, трудно ми е да го обясня. Най-точно мога да го кажа с последното си изречение от предишния пост - поне аз смятам, че една новоизлюпена майка ще се обърне за помощ първо към майка си, после към свекървата при равни други условия. А таткото ще приеме избора и, пак при равни други условия - приемаме, че всички са нормални, свестни хора, на които може да се разчита.

# 1 129
Намери го, ДеВа, но отсега ти казвам, че понеже ще го извадиш без връзка с дискусията, той се отнася до идеята да приютя и издържам майката, а защо хората не разбират това, което четат, вече е по специалността на Андариел и тя може да обясни ако я помолите.

Намерих ти няколко.
Как си смени позицията от "няма да ражда", за хипотетичната ти дъщеря,  и (ако роди бъдещата снаха)"ще го взема аз", до "ще помагам и ще искам време като баба?"

# 1 130
Защото коментираме различни аспекти на темата, която доста се разви, но ако не можеш да го разбереш, няма да го разбереш, колкото и да повтарям, в случая -потретям вече. На теб ти отговарям, защото не мисля, че се заяждаш. А специално последната реплика я подхвърлих като шега към Анди, защото в едната си част мненията ни се припокриват.

# 1 131
Нищо не си разбрала Дева, те се развиват със скоростта на светлината, така и обстоятелствата им се променят, та за това има такива явни разминавания.

# 1 132
Андариел, ДНК тест е нужен само, ако се направи на ударен бащата. Защото не живеем във времето на идеалите, все пак.Wink
Всичко се очаква, хората в стресови ситуации реагират различно. Не на всяка цена, а ако реши да бяга от отговорност.

# 1 133
  • София
Казват, че обикновено синовете са защитници на маайките си, а дъщерите се конкурират с майките си, особено в пубертета. Обичта може да е еднаква, но няма как общуването да е еднакво, нали са различни хора ккато характер, не само като пол.

Аз лесно мога да го обясня четенето с разбиране и изобщо разбирането на някакво съобщение. На три нива е
- буквално разбиране - четем думите и знаем значението им, четем изречението "кучето лае на грешно дърво" и разбираме буквално какво прави кучето и къде
- разбиране от контекста, метафори и т.н- - в случая изречението е превод на израз на английски, който е идиом, май се казваше  и не става въпрос за никакво куче и никакво дърво
- интерпретиране - прочели, разбрали метафората, обаче тук идва вече личният ни опит, знания, емоции, конкретна ситуация, кой е изпращачът на съобщението... и тук вече всеки ще го интерпретира различно. нещо като в следния виц. На улицата един мъж казал на една жена "добро утро". "простак със простак такъв!"- казала жената.

# 1 134
Защото коментираме различни аспекти на темата, която доста се разви, но ако не можеш да го разбереш, няма да го разбереш, колкото и да повтарям, в случая -потретям вече. На теб ти отговарям, защото не мисля, че се заяждаш. А специално последната реплика я подхвърлих като шега към Анди, защото в една чадт мненията ни се припокриват.

Хич не се заяждам даже. Дори бях напълно съгласна с теб, което рядко се случва.
Но ти направи обратен завой и съвсем други неща започна да говориш.
Аз си поддържам едно и също мнение по въпроса. Peace
Затова ми е странно. Как стигна до едно мнение с Анди, като беше на диаметрално обратното.

Мен слабо ме вълнува авторката и дали ще роди. Няма да го гледам аз.
Но давайки илюзорни съвети, че всичко ще се подреди, не ѝ помагате.
Освен това валидирате едно недобро поведение и лекомислени решения.
Какво ще стане, ако след година четем друга нейна тема. И точно вас ви обвини, че сте я излъгали и че за нея е непосилно да се справи като майка?

Този ДНК тест откъде се появи? Съвсем изтървах нишката. Таткото се съмнява ли?

# 1 135
  • София
Аз за нищо не съм излъгала авторката, защото в постовете си, с които съм се обърнала конкретно към нея  първото, което съм написала е да каже на родителите си и семейно ще решават какво да праавят.
Но никой и никога не може да ме накара да напиша, че чуждо дете трябва да направи аборт, защото иначе ще си съсипе живота. Това просто няма как да стане.А варианти за справяне има, ако всички вкъщи се вземат в ръце и се организират. Щом възрастни самотни майки могат да отгледат две собствени деца, значи могат да откледат една собственадъщеряя и едно внуче.  Ако има дъщеря на 16 и роди бебе, тази майка нали пак трябва да гледа бебе, да не би внучето да изяжда двойно повече или да ака двойно повече от лично роденото бебе, та да има повече разходи по него? Дъщерята-тийнеджърка пак няма да може да е нон-стоп бавачка на братчето, защото ще ходи на училище. В общи линии технически нещата са сходни. Голямата разлика е в отношениеето - ох, ах, бъдещето, училището, лошия пример в училище, чантата пред корем, няма да ходи накупони, бабата няма да пие кафе, а ще мие дупе...

# 1 136
Андариел, ДНК тест е нужен само, ако се направи на ударен бащата. Защото не живеем във времето на идеалите, все пак.Wink

Скоро попаднах на някакво предаване ( не го гледах, защото си имах работа, а беше интересно ), в което извадиха статистика колко мъже отглеждат деца, на които не са биологични бащи без да знаят това. Не мога да кажа манипулирани ли бяха цифрите, но бяха впечатляващи. Та ДНК тест с тия безразборни връзки си е внасяне на яснота и няма място за сръдни и цупене.
Съученичка на синът ми преди две гдини ( и тя невръстна майка ) прави такъв за да се разбере кой точно е бащата. Кандидатите бяха няколко. Не знам кой излезе печеливш, не се заинтересувах, но се изясни и никой не видя драма.

# 1 137
  • София
Да, това редовно го цитират, но обикновено пропускат да кажат или драгият зрителл пропуска да чуе нещо важно - това е извадка от мъже, които са поискали ДНК. Това е някаква малка част от всички мъже в страната Х. Затова точно тези мъже може и да отглеждат чужди деца, но не може процентът да се пренесе върху цялата популация мъже, защото не е случайна извадка.
а и не всички жени имат безразборни връзки. Иначе и ние трябва тук да сме в числото на тези с безразборните връзки и да ни поискат ДНК, защото, видиш ли, с тези безразборни връзки не се знае чии деца отглеждат нашите герои. Мен лично такова нещо би ме обидило, а ако някой го предяви към детето ми, направо му посочвам вратата и да ходи да тества баща си дали му е баща.

Сега се сетих за един куриозен случай, руснаците направиха две предавания, защото едно не им стигна за потенциалните бащи. Имаше една селска красавица, (наистина беше красива млада жена, но толкова утрепана от живота, че красотата й не си личеше много), самотна маайка с май пет деца, която всички жени в селото мразеха, защото мъжете им отиват при нея нна раздумка и песен с водка. Купонджийска работа. всичките й деца бяха от различни мъже. Обаче на мъжете им е уютно при нея и все ходят там. Последното бебе, което все още не беше  родено в първото издание на предаването имаше потенциални пет бащи и жените им бяха изпаднали в ужас. Потенциалните бащи, половината отричаха, а другата половина не помнеха, обаче всички си признаха, че "было?+ - "было". Във втрата серия вече бебето беше родено, обаче потенциалните бащи станаха повече, не помня колко, ама май бяха 8. Някои женени, други живеят с майките си. Представяте си ужаса. И се започна четенето на резултатите. Майката имаше най-големи съмнения за един, че е бащата, а той беше най-големият домошар в селото и примерен съпруг, най-много отричаше, какви хули изляха върху майката да не ви обяснявам. И в момента, в който стигнаха до неговия резултат и той излезе печелившият тати, тази жена като скочи от стола радостна и като се развика "йес, йес, йес" - такава искрена радост! А онзи беше като препикано мужкато.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2017, 23:36 от Andariel

# 1 138
Оф Андариел, драгият зрител не е тъп и не се заблуждава, че рабираш ли някакви си журналисти решават да си правят проучване и хващат случайни двойки от улицата за да изследват децата им.
Не твърдя, че всички жени имат случайни връзки и и раждат деца от тях, факт е обаче че тези неща се случват и статистиките го доказват.
Ти подскачай колкото си искаш, ама ако ти потропа на вратата бременна девойка и ти каже - честито, ще ставаш баба, а синът ти мига на парцали зад теб дали няма да поискаш тест, и ще ти запука ли че обиждаш чуждото дете. Щото да се лае от едната страна е лесно, ама ако се окажеш от другата

# 1 139
Тя няма защо и как да иска тест. Девойчето ако реши може да го поиска. Синът обаче може да реши,че няма нужда.

Наистина ли толкова много майки си мислят, че имат абсолютна власт де юре и де факто над живота на 16 годишните им деца? Според мен, каквото са направили преди това като майки, това е.

Общи условия

Активация на акаунт