GoT 30 - Winter has come

• 56 007
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Цитат
Джон с каква цел да лъже и манипулира? Трябва да има причина и цел. Аз не я виждам.

Джон замина за Драконов камък с програма максимум - да заведе Дани, драконите и армиите й на север. Трябваше да я убеди каквото и да му струва това, и го постигна. Не че го направи без да даде насреща, но е нищо в  сравнение с това което получава от Денерис. Ако разбере за роднинството си с нея, предполагам ще е още по-внимателен, не вярвам да я разcтройва по никакъв начин докато не се справят с КнН. След това, ако успеят да го победят и са още живи и здрави ще се види кой какво е играл.

# 676
Денерис не е повечето владетели и против това се бори, а ти искаш да е като другите. Да убие бившите робовладетели и да направи робите владетели, ще е същото, което направиха комунистите. Има логика в това, която тя прави но противоречи на твоята.

# 677
аз те питам каква е алтернативата която ни предлага Денерис?
не споря че намеренията й са добри, но заради нейния идеализъм ще има още кръв, и още кръв, и още кръв, и още кръв. Ако не във Вестерос - в Робския залив.
Истинският владетел трябва да е прагматик. АКо тя не може да е като другите владетели трябва веднага да се откаже от трона, защого претенцията й е че прави всичко за хорат, но всъщност по този начин им вреди, защото ще умират още и още и още хора, докато ако тя смазва бунтовете в зародиш няма да покълват нови.
На Денерис и липсва здравият прагматизъм.
ИСтинският владетел трябва да е готови да използав убийци срещу други владетели, да запалва градове, които се бунтуват за назидание, да убива един на десет войника дезертьори, за да повдигне куража на останалите, да беси  благородници за измяна. Да, това е отвратителна работа, обаче някой трябва да я върши. Защо Нед СТарк обясняваше на синовете си, че Старките нямат палач - за да свикнат с отговорността. Защо Джон се дистанцира от приятелите си? - защо може да се наложи тях да съди. Дани не може да проумее, че да си владетел означава да правиш редица гадни неща, в името на голямото добро.
Понякога някой твой приятел или близък роднина се вдига на бунт, колкото и да го обичаш ако не му издадеш веднага смъртната присъда, ще последват още сто като него и държавата ти ще се разпадне.
Дани е хаотична, тя прави нещо и после го отменя. Това не е логика, това е във вреда на хората, а тя твърди че само в полза на хората мисли.
ИНаче от Дани може да стане чудесен интелектуалец,  ако приемаха жени за майстери бих я препоръчал с две ръце.... Да замине на някой остров и да изучава диваците там. Но тя не става за владетел. На владетеля основната му грижа е да издава присъди и да командва армии за да има мир, справедливост и благоденствие в страната;

П.С. дани вече уби бившите  робовладетели когато се сдоби с Юнкой, вече бившите  роби започнаха да заемат местата на робовладелците. Така че тя си е комунистка. Просто трябва да доведе процеса до край инак за какво въобще уби господарите в Ащапор?

Последна редакция: пн, 18 дек 2017, 17:38 от Джон Сняг

# 678
    ето за какво призова Дани:
    Скрит текст:
    Неопетнени! — Дани препусна пред тях, сребристозлатата й плитка се развя зад нея и звънчето й закънтя. — Избийте Добрите господари. Избийте войниците, избийте всеки, който носи токар и държи бич, но не посягайте на дете под дванадесет и скършете веригите на всеки роб, когото видите. — Вдигна Пръстите на харпията във въздуха… и хвърли омразния бич на земята.

личи си, че изобщо не е имала представа с какво се захваща

Скрит текст:
    — ]
    Речният бряг е пълен с мийрийнци, които молят да им се разреши да се продадат на този картец. По-досадни са и от мухите. Дани беше потресена.
    Искат да станат роби?

— Онези, които идват, са речовити и знатни по род, кралице. Такива роби се ценят високо. В Свободните градове те ще бъдат възпитатели, писари, креватни роби и дори лечители и жреци. Ще спят в меки постели, ще ядат добра храна, ще живеят в имения. Тук са загубили всичко и живеят в страх от нищета.
    [

Скрит текст:
    Дойде едно момче, съвсем младо, мършаво и с белег, облечено в омачкан сив токар с провиснали сребърни ресни. Гласът му се накъса, щом й заразказва как двама от домашните роби на баща му се вдигнали през нощта, когато бе паднала портата. Единият убил баща му, другият — по-големия му брат. Двамата изнасилили майка му, после убили и нея. Момчето се отървало само с белега на лицето, но единият от убийците продължавал да живее в бащината му къща, а другият станал войник на кралицата — един от Мъжете на Майката. Искаше бесило и за двамата.

Скрит текст:
    Майко, молим те… майко, помогни на сестра ми, болна е… дай ми храна за малките ми… моля те, старият ми баща… помогни му… помогни й… помогни ми…

„Нямам повече помощ за даване“, помисли Дани отчаяно. Ащапорците нямаше къде да отидат. Хиляди бяха останали извън дебелите стени на Мийрийн: мъже, жени и деца, старци и малки момиченца, и новородени бебета. Много от тях бяха болни, повечето премалели от глад и всички бяха обречени на смърт. Денерис не посмя да отвори вратите и да ги пусне вътре. Беше се опитала да направи каквото може за тях. Беше им пратила лечители, Сини грации, заклинатели и хирурзи, но някои от тях също се бяха разболели и нито едно от изкуствата им не беше забавило галопа на болестта, дошла на бялата кобила. Отделянето на здравите от болните също се бе оказало непрактично. Верните щитове се бяха опитали да издърпат мъже от жени и деца от майки, а ащапорците плачеха, ритаха и ги замерваха с камъни. Няколко дни по-късно болните бяха мъртви, а здравите бяха болни. Отделянето на едните от другите не бе постигнало нищо.

Дори изхранването им беше станало трудно. Всеки ден им пращаше каквото може, но всеки ден ставаха все повече, а храната за раздаване — по-малко

Последна редакция: пн, 18 дек 2017, 18:02 от Джон Сняг

# 679
    • Варна
    И докато си говорим за бракове и кой с кого....  Малко заигравки на тема СанСан. (Аз съм фен)  Wink

Скрит текст:

# 680
    Аз също, но след развитието на сюжета в сериала не мисля, че натам отиват работите. Иначе в книгите се нядавам Сандор пак са се появи  и да се срещнат.
    Първата и предпоследната снимка са железни. ОТ  трети сезон ли са?

# 681
    • Варна
    Аз също, но след развитието на сюжета в сериала не мисля, че натам отиват работите. Иначе в книгите се нядавам Сандор пак са се появи  и да се срещнат.
    Първата и предпоследната снимка са железни. ОТ  трети сезон ли са?
    От втори сезон. Изрязана сцена. Wink

# 682
    И докато си говорим за бракове и кой с кого....  Малко заигравки на тема СанСан. (Аз съм фен)  Wink

Скрит текст:

Тирион и Хрътката около Санса - аз очаквам бати да недоволства ( да не кажа - ревнува).  Mr. Green

# 683

Скрит текст:

че те Джон и Тирион уж са приятели, пък и Джон нали изпраска Дани, пък тя е шефка на Тирион.

Тирион и Хрътката около Санса - аз очаквам бати да недоволства ( да не кажа - ревнува).  Mr. Green

# 684
    • Варна
    Тирион трябва да е претръпнал, нали и татко му "изпраска" Mr. Green Шае.

А от гифчетата този жест (пускането на ръката) направо изглежда любовен:
    Скрит текст:

Доколкото знам Ди Д са изрязали тази сцена, защото Софи тогава е била на 15, не са искали да ги обвинят в нещо.

# 685
    като се има предвид че сега Холувид е залят с обвинения в изнасилване - може би са постъпили мъдро. А иначе сцената е готина.
    И не, защото да е претръпнал Тирион, ако бе така нямаше да убие баща си.

# 686
    За брак и Санса четох едно спойлерче

Скрит текст:
    Санса я гласят за Джендри

# 687

Скрит текст:

???!
    това пък ще е егати майтапа.
    Скрит текст:
    той по става за Аря

# 688
    • Сидни
    И аз исках да има нещо м/у Сан и Сан...доста е романтично! Simple Smile

# 689

Скрит текст:

Той си е за Аря.  Grinning
    Скрит текст:
    Цитат
    — Ама ти сега изглеждаш различно. Като истинско момиченце.
    — Приличам на дъб, с тия тъпи жълъди.
    Да, ама хубав. Хубаво дъбово дръвче. — Той пристъпи по-близо и я подуши. — Дори миришеш хубаво.
    — А ти — не. Ти вониш. — Аря го бутна към наковалнята и понечи да побегне, но Джендри я хвана за ръката. Тя заби стъпало между краката му и го блъсна, но той я повлече със себе си и двамата се затъркаляха по пода на ковачницата. Беше много силен, но тя беше побърза. Всеки път, когато се опиташе да я задържи, тя успяваше да се измъкне и го удряше с юмручета. Джендри само се смееше на ударите, което я влуди. Накрая хвана двете й китки в едната си ръка, а с другата започна да я гъделичка, затова Аря го удари силно с крак в слабините и се измъкна. Двамата се бяха оваляли в прах, а единият ръкав на тъпата й рокля с жълъдите се беше отпрал. — Бас слагам, че вече не ти изглеждам толкова хубава — викна му тя. Когато се върнаха в залата, Том пееше:
    Дълбока е постелята ми пухена
    и там ще те положа.
    В коприна жълта ще те облека
    и на главата ти корона аз ще сложа.
    Че ти ще бъдеш дамата на моята любов,
    а аз ще бъда твоят лорд.
    До мен на топло винаги ще те държа,
    и моят меч от враговете ще те пази.

Харвин само ги погледна и избухна в смях, а Ангай се ухили с луничавата си усмивка и каза:
    — Сигурни ли сме, че това наистина е знатна лейди? Но Лим Лимоновия плащ плесна Джендри по тила.
    — Като искаш да се биеш, бий се с мен! Тя е момиче, на половината на годините ти! Да не си й посегнал повече, чу ли ме?
    — Аз започнах — каза Аря. — Джендри само приказваше.
    — Остави момчето, Лим — каза Харвин. — Аря е започнала, не се съмнявам. Тя и в Зимен хребет си беше такава.
    Том й намигна и продължи:
    А как усмихна му се тя и се засмя,
    девицата от горската дъбрава.
    На място завъртя се и му каза:
    не е за мене пухена постеля.
    От златни листи рокля ще си облека,
    с треви ще си заплитам и косата.
    Но можеш да си моята любов в гората,
    а аз за теб — момичето от горската дъбрава.

Общи условия

Активация на акаунт