GoT 30 - Winter has come

• 56 949
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
E, що така пренебрегвате Сам Тарли? Crossing Arms

За какво може да се пренебрегва Сам Тарли - за годеник на Санса или за добър управляващ на седемте кралства?
Мисля, че и за двете неща е подходящ, разбира се ако Гили или Джили се спомине. Идеален е за ръка на бъдещата Кралица.  
Джон не го женя за никоя. Той и Церси са двамата които съм убедена , че умират. Най-много да се върне в Нощен страж.

За управляващ Седемте кралства, разбира се. Санса ако се жени ще го направи само по любов, твърде травмирана е за да сключи политически брак или някой да й го наложи.

тя понеже досега само по любов се женеше, и не беше травмирана след Джофри.... глупости на търкалета.

в сериала Санса вече е веднъж сгодена два пъти омъжвана.; в книгите е  веднъж омъжвана и два пъти сгодявана; краткия романс с Хрътката дори не го броя;  Освен това сама жена не може да управлява цяло кралство даже Лиза АРин непрестанно я притесняваха кандидат-женихи*; Ако Джон поеме ЖТ на Санса ще й трябва бързо жених и най-разумните варианти са или Джон или Тирион, тъй като вече добре ги познава и знае че няма да се отнасят с жестокост към нея.

*змиите са изключение, а Церсей на практика в момента управлява само Чертога  всички останали са в бунт.

**Хексе би ли ми обяснила как травмираната Санса, се омъжи в сериала за Рамзи? ЕТо че имаше кой да й наложи брака - Кутрето.

# 571
  • Русе
 а защо не Джайм и Санса. Ако се окаже Тарг. Тамън огън и лед.Между другото, в единия спойлер
Скрит текст:
Церсей не го ли нарече убиец на баща си.

# 572
а защо не Джайм и Санса. Ако се окаже Тарг. Тамън огън и лед.Между другото, в единия спойлер
Скрит текст:
хахаххахаха. ЕТо това е смешно.
Първо Джайм е Ланистър, и  то истински Ланистър, не копеле като Тирион. ОСвен това е бутнал Бран, а Нед често е говорил срещу него, да не говорим, че се биха с Нед - ниго Санса, нито Бран биха му имали доверие. Като физика също не си стояг добре - Валдау мъжага,  а Софето ми изглежда доста крехка, макар да е висока. и като характери героите са различни - Джайм няма търпението на Тирион, той е нервак, а със Санса трябва огромно търпение.
отделно той си обича Церсей, а тя я ненавижда. Отношението им Джофри също е  на двата полюса.
ОСвен това Джайм иска да изпълни заветите на Лорд Командир и не го виждам да се жени, въпреки всичките подканяния от страна на сестра му.

церсей
Скрит текст:
вероятно има предвид,  че освобождавайки Тирион е спомогнал за убийството на Тивин...освен ако не търсят по-дълбоко внушение че Джайм и Церсей са деца на Ерис.

# 573
Няколко основни герои са, а не можем да го измислим. И накрая ще е нещо абсолютно елементарно ми се струва.

# 574
  • Варна
тя понеже досега само по любов се женеше, и не беше травмирана след Джофри.... глупости на търкалета.

в сериала Санса вече е веднъж сгодена два пъти омъжвана.; в книгите е  веднъж омъжвана и два пъти сгодявана; краткия романс с Хрътката дори не го броя;  Освен това сама жена не може да управлява цяло кралство даже Лиза АРин непрестанно я притесняваха кандидат-женихи*; Ако Джон поеме ЖТ на Санса ще й трябва бързо жених и най-разумните варианти са или Джон или Тирион, тъй като вече добре ги познава и знае че няма да се отнасят с жестокост към нея.

*змиите са изключение, а Церсей на практика в момента управлява само Чертога  всички останали са в бунт.

**Хексе би ли ми обяснила как травмираната Санса, се омъжи в сериала за Рамзи? ЕТо че имаше кой да й наложи брака - Кутрето.
Хах, Джони много си хаотичен, но ще се опитам да ти отговоря.
Как да не може сама жена да управлява цяло кралство? Дани управлява сама на изток и се готви да управлява сама Вестерос.
Санса от сериала не беше сексуално малтретирана нито от Джофри, нито от Тирион. Не може да става дума за сравнение.

# 575
Санса не е Денерис и нито е толкова смела, нито има дракони. Явно е любимка на много, но аз лично се чудя защо и се залагат толкова надежди.

# 576
  • Варна
Санса не е Денерис и нито е толкова смела, нито има дракони. Явно е любимка на много, но аз лично се чудя защо и се залагат толкова надежди.
Дадох само пример, че не е невъзможно жена да управлява цяло краство. Иначе Санса не я виждам да управлява самостоятелно. Ако стане кралица, то тя ще се грижи народа да има "достатъчно храна", а съпругът и да управлява. Това й беше основна грижа в последния сезон, а в книгите също има такива заложби. Grinning
На мен ми е любимка и искам да бъде щастлива, изобщо не държа да става кралица.
На въпроса защо й залагат големи надежди, смятам, че е защото е ученичка на Кутрето, а Тирион твърдеше в една от книгите, че ще ги надживее всичките. Wink

# 577
Скрит текст:

Зависи от гледната точка. За мен Джон си е "лед". През повечето време той е Старк, живее на вала и отвъд вала и т.н. Но не мисля че от там идва името на романа. За мен "огън" е Денерис а "лед" всички старки. Не гледайте буквално на нещата това е роман и за името може да си правим какви ли не комбинации.

# 578

Хах, Джони много си хаотичен, но ще се опитам да ти отговоря.
Как да не може сама жена да управлява цяло кралство? Дани управлява сама на изток и се готви да управлява сама Вестерос.
Санса от сериала не беше сексуално малтретирана нито от Джофри, нито от Тирион. Не може да става дума за сравнение.

Хексе, Дани има дракони, Санса - не.    сравнението с Дани е супер неуместно.  Ти още малко и с Марджери ще я сравниш. АКо Санса имаше дракони и лична армия от 10 000 дотраки щеше отдавна да е седи  на ЖТ, при положение че беше годеница на Джофри, и щеше да изяви претенции откъм силата и правото едновременно и нямаше да е много по-различна от Церсей. Малтретирането не го разбирам само фическо, то е и психическо. Джофри уби бащата на Санса и й показа главата му, след като й бе обещал милост. Това също е малтретиране.
А Рамзи , за когото знаеше че е убил братята й - и въпреки това се съгласи да се омъжи за него, щом Кутрето поиска това от нея. Значи въпреки малтретирането може някой да й се налагат.

П.С. Колко са случаите - изключваме Дорн - където можем да говорим, за реална власт на жените над едно цяло кралство?

Последна редакция: сб, 16 дек 2017, 14:32 от Джон Сняг

# 579
Скрит текст:

Зависи от гледната точка. За мен Джон си е "лед". През повечето време той е Старк, живее на вала и отвъд вала и т.н. Но не мисля че от там идва името на романа. За мен "огън" е Денерис а "лед" всички старки. Не гледайте буквално на нещата това е роман и за името може да си правим какви ли не комбинации.

Джон зависи изцяло от гледната точка. Ако го позиционираме като Азор Азхаи или като Тарг спрямо Другите е ОГън, а ако го позиционираме като СТарк спрямо Денерис или Церсей е лед.
СТанис е по-скоро камък, но може да мине и за лед, докато Мелисандра е огън.
Церсей и Дани са огън отвсякъде.
И разбира се имаме Другите.
Джайм също е твърде "огнен". Тирион например е по-сив, по -хладнокръвен е, Джайм и Церсей са импулсивни.

# 580
Самата Мелисандра каза " Събрах огън и лед" за Джон и Денерис. Сценаристите ясно са го подчертали, какво още има да се нищи Джон сняг ли бил, огън ли бил? Убит и съживен с магия на огнена жрица, Тарг но Старк явно най-вече.

Санса също да е ученичка на Кутрето ми е много силно казано. По-скоро Кутрето я асоциираше с Кат и след като не е можел да има Кат си беше прехвърлил амбициите над Санса. Манипулирана и подкрепяна по някакъв странен начин от него да, но пък ученичка, за мен твърде силно да се каже.

# 581
  • Варна
Санса също да е ученичка на Кутрето ми е много силно казано. По-скоро Кутрето я асоциираше с Кат и след като не е можел да има Кат си беше прехвърлил амбициите над Санса. Манипулирана и подкрепяна по някакъв странен начин от него да, но пък ученичка, за мен твърде силно да се каже.

Не можаха да го покажат добре в сериала,в книгите е очевадно. Няколко пъти имаше реплики как Санса използва уроците на Кутрето. Съвсем казано в пряк текст, тъй като явно не могат да го пресъздадат по друг начин. Дори Санса издаде присъдата на Кутрето цитирайки го.
В такъв  смисъл, да, тя е негова ученичка. Съжалявам само  за творческото безсилие на ДиД.

# 582

Защото цялата поредица е изградена върху ирония.
Доблестният и честен Нед Старк в продължение на 14 години,до края на живота си, е лъгал най-близките си хора - съпругата си и най-добрия си приятел.
Представеният като копеле Джон е красивият,очарователен и смел принц/рицар,а роденият като принц Джофри всъчност е копеле.
Дребното на ръст и потекло Кутре стига дотам да управлява владенията на Арините,чийто девиз е As High as Honor  hahaha - ни височна,ни чест у Литълфингъра.
Джора забягва в Есос,за да не бъде екзекутиран за търговия с роби.В Есос е дясната ръка на Дани,която иска да премахне робовладелството.
Церсей е отвратена от пиянството на Робърт и го използва,за да го убие.Самата тя после започва да злоупотребява  с алкохола.
Церсей обвинява Марджъри в прелюбодейство и измяна на краля (Томен),а самата тя е прелюбодейка и изменица.
Церсей "постила" на Марджъри арест,а самата тя е арестувана от Врабеца.
За Тивин все е вървяла шегата,че серял злато.Убит е в тоалетната.
Визерис умира "коронясан".
Теон е доста похотлив в началото на поредица,и после е кастриран.
Лиза Арин се скрива високо в Орлово гнездо,мислейки,че там ще е в безопасност.Височината я уби.
Има и много още.

Ако следваме модела:
1.Джайм е спасил веднъж милион хора от смърт,убивайки краля,когото се е клел да пази.И е презиран заради това.Нещата ще се повторят - ще спаси кралски чертог от Церсей,убивайки собствената си сестра.
2.Победата на Денерис изглежда сигурна - дракони,стотици хиляди дотраки,неопетнени.Прекалено сигурна... Wink
2.Санса масово е възприемана като най-безпомощния и безполезен Старк,а всъщност е най-силна и гъвкава.Обикновено феновете я отписват и даже й желаят смъртта,но точно тя ще оцелее до края и ще е бъдещето на дом Старк.
Тирион:"Лейди Старк,вие ще надживеете всички ни."
В сериала:
Тирион:"Не го показва,но всъщност е много умна."
Кутрето:"Ти си бъдещето на дом Старк."
И друга ирония за Санса - тя по детски си мечтаеше да бъде кралица,да се омъжи за хубавия и благороден принц.После мечтата й беше разбита на пух и прах.И когато вече не иска да е кралица и не вярва,че нито съществуват доблестни рицари,нито някой ще я обича заради нея самата,понеже всеки кандидат за ръката й ще иска наследството й (Северът),бам - ще получи всичко. Wink

# 583
Ирония и добре вплетена карма, тук, сега и в момента, не за бъдещи прераждания. Не бях гледала от тази гледна точка но е в десятката. Иначе за "бъдещите" прогнози не съм много сгласна. Да, показаха, че и е прекалено "сигурна" победата на Денерис, но тя не иска невинни жертви, иначе с дракони и тази армия, ще изпепели КЧ. Също приоритетите им се промениха и в момента не е заветния ЖТ целта, а да оцелеят срещу KнН.
Нед е лъгал семейството си, заради дадена клетва и да защити Джон, не му отнема честта.

# 584
В 7 сезон показаха Санса като разумна,търпелива и предвидлива.Всеки съвет,който даде на Джон, си тежеше на мястото и се подразбра,че той я е слушал какво му говори.Както и тя се е вслушвала в неговите думи.Освен това сцената,в която става ясно,че Санса се тревожи за запасите от храна,никак не е случайна.Показаха,че Санса я е грижа за нейните хора - за северняците.Властта не е самоцел,а отговорност - възпитанието на Нед Старк.
Денерис обаче беше много непостоянна и направо шизофренична.Дано да е само слаб сценарий.Изпари се интуицията й.Тирион водеше кампанията й,все едно тя не е кралицата.Когато се стигна до провал,стана пък много импулсивна.Още не проумявам защо не разпратиха писма до лордовете.Или поне да беше споменато.
Слаб сценарий ли е или искаха да покажат прекалена самонадеяност?Денерис имаше пълното морално право да нападне Кралски чертог,където Яра и Змиите са пленнички.Ако не го направи,за да не убива невинни,можеше поне на преговорите в Драконовата яма да постави въроса за тях.Излиза,че се е отказала от тях.Никой не би имал доверие на такъв монарх.Теон отиде при нея за помощ и не получи нищо.
В края на 7 сезон Денерис е губеща.Загуби съюзниците си,загуби дракон,даде време на Церсей да се окопити (явно неЕгон в книгите го пришиват към Церсей) и се обвърза с кауза,водена най - вече от романтични чувства.И ако теорията за undercover lover Jon се окаже истина,тежко й.

Общи условия

Активация на акаунт