GoT 30 - Winter has come

• 56 910
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна

Скрит текст:
Церсей не е самоубийца, нещо е намислила.

Скрит текст:
Защо да не е самоубийца? Смяташе да се самоубие ако Станис спечели при Черна вода и да завлече всички със себе си - Томен, Санса...
Беше приготвила всичко.

# 601

Скрит текст:
Церсей не е самоубийца, нещо е намислила.

Скрит текст:
Защо да не е самоубийца? Смяташе да се самоубие ако Станис спечели при Черна вода и да завлече всички със себе си - Томен, Санса...
Беше приготвила всичко.

Скрит текст:
Бях забравила, вярно.

# 602
Джон, в последния сезон Санса беше права за всичко, не виждам грешки.

Благодарение на грешките на Денерис и Джон, сега white walkers имат леден дракон, а стена няма.

Не помня в детайли, но Джон не я следваше. Точно противоречеше на съветите и. Една идея малко по-разумна и самовлюбена е Санса. И той не греши, когато слуша само себе си. Вземат трудни решения с Денерис, против нормите, но само така печелят. Стана ми гадно когато предаде диваците и Умря Игрид, но сега нямаше да е това което е, ако не го беше направил.
"Everything before the word but is horse shit."
"I would bend the knee but..."  Wink
Точно е слушал съветите й - че Денерис просто ще иска Седемте кралства и в това число Севера - така и  стана; да не вярва на Церсей - затова публично заяви,е Денерис е неговата кралица - Церсей няма дракони;с нея и без нея - все тая;с този си ход приобщи още по-силно Дани към каузата си,следвайки съвета на Санса - да не бъде като Нед и Роб - той не действа като тях."Северният глупак" е роля.Той сам се нарече така пред Тирион,Джайм го нарече глупав и ако не се лъжа - и Церсей също го определи като глупак.Те и Санса мислеха за глупава и безобидна... hahaha, и това е една от причините тя да оцелее,подценяваха я.
После се оказа,че въпреки видяното от Денерис зад стената и загубата на дракона й,тя пак не е 100% готова да се обвърже с Голямата война,все я тегли към Церсей и ЖТ.Тогава се стигна и до съблазняване.
Станало ти е гадно,когато предаде диваците и умря Игрит?Помисли дали човек способен да играе такъв театър,не го прави пак.Даже беше готов собственоръчно да убие Манс Райдър,въпреки уважението,което изпитваше към него.В името на Стража и на Седемте кралства.Сега действа в името на семейството си,Севера и Седемте кралства.

Санса няма дракони,даже и вълчище,но пак се справи.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 10:13 от irena681

# 603
Аз ли пропускам, или Севра отдавна е част от седемте кралства? Искаш да кажеш, че симпатизира Джон на Церсей, че трябвало да и се закълне и да забрави, че Дани едва не умря заради него? Денерис е негова кралица, след като си рискува живота да го спаси, Джон не излъга за да си постигне целите. Нед и Роб са Старк, и със повечеко Его, също като Санса. Подмолен бил Джон с Манс и диваците?! Направо ми е трудно да чета толкова глупост на куп. Само Сансита има право да оцелява, явно другите трябва да са на чест или да умрат. ??? Само Санса е човек, чиито грешки трябва да прощаваме, другите са явно някакви идеализирани герои, които или да действат по това какъв образ сме си изградили за тях, въпреки сложния и насложен персонаж или да умрат?  Манс и диваците щяха да го убият. Не мисля, че ги подведе умишлено, просто реши да си спази клетвата, като не навреди и на тях. Май генерално пропускаш, че Джон умря заради диваците и благодарение на него преминаха Вала и се бият рамо до рамо с черните врани? Никакъв театър не е играл Джон с диваците. Джон няма претенции към Железния Трон, и нямат против Денерис да е кралица на седемте кралства, от които е част севера.

# 604
Тирион е получил някакво предложение от Церсей което обмисля и тъй като почна да се разочарова от Дани когато изгори Тарли, а после я видя и с Джон си мисля, че ще я предаде. Не Варис, а Тирион ще е предателя.

# 605
Аз от кога говоря, че е предел Тирион. Е защо като я видя с Джон да я предаде? Ревнува ли какво? Защо да не ги изгори? Церсей е изрод но му е кръв, а кръвта вода не става. Има някакво разковнице от тайния им разговор и като я  видя с Джон, но ще го запазят за после. Варис е верен на себе си. На Нед също се опита да помогне, Кутрето колкото и да е лош, също посветва Нед как да оцелее. Церсей беше права, че след като той и даде шанс да избяга и да се спаси и тя му дава този шанс. Играта е на живот и смърт. Печелиш или умираш. Лошите играчи също.

# 606
Както и неумишлено уби Корин Полуръка?  Mr. Green
Джон не беше убит заради диваците,а заради престъпването на клетвата към Стража.В сериала поизкриваха този факт,за да  бъде някак по-идеализиран и да е по-болезнено за зрителите.
Джон спаси диваците,защото можеше да гледа напред -остави ли ги зад стената,означава да влее още сили в армията на Краля на нощта.

Цитат
Джон няма претенции към Железния Трон, и нямат против Денерис да е кралица на седемте кралства, от които е част севера.

Аз не знам дали ще има претенции към ЖТ,когато разбере,че има право над него;не знам дали няма против Дани да е кралица на Седемте кралства,защото двете ситуации,в които я призна за кралица, на мен специално са ми някак странни.Знам със сигурност обаче,че не понася хора,които екзекутират чрез изгаряне.Уби Манс,за да му спести мъките на кладата;натири Мелисандра,въпреки че тя го върна към живота.

Аз пак не можах да разбера кои са грешките на Санса?

# 607
Още като беше влюбена в Джофри, а Нед подготвяше  да ги махне тях от КЧ, изтича при Церсей и тя я затвори. Даде и коз срещу баща и. Това беше втората углавна, първата се почна още при разхотката и с Джофри и когато се сбиха с Аря. После защо не защити Аря? И в книгата добре е описано как вижда в очите на Джофри само омраза. После си плати за грешките, като притича при Дофри и Церсей. Защо не послуша баща си.? Ако ги нямаше тях КЧ, много от събитията после може би нямаше да са същите.

Предаде стража, защото защити диваците. Гледал в перспектива! Това отрицателно качество ли е?

п.п. Допускам, че Ланистър знаят че Джон е Тарг. Може на този коз да са разчитали с Църси, в тайния заговор, че двамата Тарги ще се сбият за трона. От там и като е видял, че двамата Тарги, се обичат, то спор за трона няма да има......Двама влюбени могат да управляват.

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 11:06 от adelinda

# 608
Санса защити Аря.Ако беше казала истината,щеше още повече да унижи Джофри и да разгневи Ланистърите.Спомни си,че Ренли вече му се подиграваше,че едно 9 годишно момиченце е обезоръжило и натупало принца.Санса излъга,че не си спомня,за да балансира между двете страни.По закон на Аря най-малко трябваше да й отсекат ръката.В 4-та книга разбираме,че Церсей я е искала мъртва и Джайм е бил готов да я убие,добре,че са я намерили преди него.
Казването на Церсей за намеренията на баща й е единствената й грешка.Аз лично й я прощавам,защото е детинска.Както прощавам на Аря,че удари Джофри и заради необмислените й действия Санса остана без Лейди.На Санса й е простено да е наивна предвид възрастта и възпитанието й.Тя не е имала баба Олена,а Нед Старк й е баща.На Нед не му е простено,че разкри картите си пред Церсей и й даде шанс да действа,защото все пак е зрял човек.

За Джон не си ме разбрала - точно гледането в перспектива е едно от най-добрите му качества и You know nothing,Jon Snow също е типичната Мартинова ирония.Още съвсем в началото на поредицата е наблегнато на способността на Джон да вижда неща,които другите не забелязват и да прави правилната преценка за хората.
Много ми е любимо как Джон предивика Джанос Слинт,за да му даде повод да го убие.

Колкото до Тирион дали ще предаде Дани.Със сигурност няма да я предаде заради Церсей.Ако я предаде,то ще е,когато види,че Дани е заприличала на Церсей,т.е. ще я преддаде заради самата Денерис.Разговорът между Варис и Тирион беше много любопитен,и двамата са притеснени от перспективата Дани да не заприлича на баща си.Колкото и да падна качеството на сценария,все пак това е GoT и трябва да сме нащрек крие ли се нещо зад всяка сцена.

# 609
Санса замълча, за да се подмаже на Джофри защото беше влюбена  в него и това е единствената причина. После в КЧ, се срамуваше от Аря, молеше се да не я изложи. Дори след всичко я изгледа с неодобрение как се бие в ЗХ. Нямала Олена Санса.! Имаше баща си, който изгуби по нейна вина. Ако Мардж беше като Санса, сигурно и тя нямаше да има Олена, дето толкова го изтъкваш. Мардж също защитаваше брат си на всяка цена, въпреки всичко, което Санса пак не прави. Мардж слушаше Олена, също което Санса не прави.

Какво не е имала Санса, че са го имали други и аман с това, че е дете?. Денерис също е дете. Санса греши, че чаровна, другите не могат. Все едно си влюбена в нея и това те заслепява. Направо не разбирам.

А за Тирион, няма значение кое го прави предател и не ме интересува. Потърси спасение при нея, от сестра си, което след като е силна много правят. Кой беше с Денерис преди това? Колкото са били с нея преди, толкова тя им е длъжна сега. Колкото и Варис да е притеснен Дани да не е като баща си, то Джофри и Церсей явно не са алтернатива.

# 610
Беше влюбена в Джофри,защо не?Красив,галантен - като в песните,с които са й пълнили главата.
Мардж не е била влюбена в никого,само се омъжва за крале и ги използва,за да докопа властта,и е всеобща любимка.
Санса както беше влюбена в Джофри,така щеше и да го убие,но Хрътката я усети и осуети намеренията й.

# 611
Беше влюбена в Джофри,защо не?Красив,галантен - като в песните,с които са й пълнили главата.
Мардж не е била влюбена в никого,само се омъжва за крале и ги използва,за да докопа властта,и е всеобща любимка.
Санса както беше влюбена в Джофри,така щеше и да го убие,но Хрътката я усети и осуети намеренията й.

Тогава вече не го обичаше, много моля. Само гъ** си гледа с две думи, ти още ми я защитавай. Доказваш, че на Санса от 100 извора вода ще съберем, само дето тя ни лук яла ни мирисала. Другите военни школи да са минали не знам, освен неопетнените и в последствие Аря при Безликите. Другите не са хора, нямат емоции, нямат чувства, имат перфектна школовка явно. !!! ТАЛРАЛЕТА И ГЛУПОСТИ.

В тоя ред на мисли, както Кутрето я водеше за носа с Егото и, то така предполагам, че част от предателството им пак може да е Санса, като заложат на нея. Лейди ЗХ
Санса момиченце;
Скрит текст:

Санса страда:
Скрит текст:
Санса тепърва се сеща, че Джон и е брат:
Скрит текст:

Санса Лейди:

Иначе, акртисата е много добра, спор няма.

Мардж предполагам не е безучствена, просто не дават този неин аспект, защото волята и е по-силна.

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 16:16 от adelinda

# 612
Не знам някой в ГоТ, който не си гледа г.за.  Grinning
Значи Санса е с голямо его,защото се влюбила на 11 г. в красиво момче,което се е представяло за такъв,какъвто не е.
И някъде да съм казала,че дугите герои не са страдали?
Видяхме и как Кутрето,водейки я за носа, свърши заклан като прасе.

Всички герои се развиват и са различни от това,което са били в началото.Нито Санса е онова наивно и уплашено дете,нито Дани е това,което беше.

# 613
Не знам някой в ГоТ, който не си гледа г.за.  Grinning
Значи Санса е с голямо его,защото се влюбила на 11 г. в красиво момче,което се е представяло за такъв,какъвто не е.
И някъде да съм казала,че дугите герои не са страдали?
Видяхме и как Кутрето,водейки я за носа, свърши заклан като прасе.

Всички герои се развиват и са различни от това,което са били в началото.Нито Санса е онова наивно и уплашено дете,нито Дани е това,което беше.

И то голям фурор беше, всички очакваха да предаде Аря, толкова е читава и не греши и е "момиченце". Сега дали Аря я изплаши повече, че да се наклони в нейна полза везната?

# 614
  • Варна
Аз не знам дали ще има претенции към ЖТ,когато разбере,че има право над него;не знам дали няма против Дани да е кралица на Седемте кралства,защото двете ситуации,в които я призна за кралица, на мен специално са ми някак странни.Знам със сигурност обаче,че не понася хора,които екзекутират чрез изгаряне.Уби Манс,за да му спести мъките на кладата;натири Мелисандра,въпреки че тя го върна към живота.

Тия дни изгледах сезона за втори път заради баба ми, която също е голям фен (и на книгите) и на мен също много странно ми прозвуча Джон когато казва "My queen" при срещата в КЧ. Не като че признава Денерис за кралица на Севера включително, коленичене, подчинение и т.н. и т.н., а като НЕГОВАТА кралица, т.е. малко собственическо ми се стори. Може и да бъркам де.
Не знам какво всички са се заяли със Санса. От всички персонажи тя и Джайм претърпяха най-голяма промяна и то към добро от първа книга (серия) досега. Яд ме е, че в сериала решиха да я направят на пълна идиотка пробутвайки я на Болтън. За какво да се женя за Рамзи? Ми за да му отмъстиш, нищо че ще те изнасилва и малтретира ежедневно, така и така си свикнала. Пфффу! Санса е Старк. Идеално знае какви са Болтън, имат си хилядолетна история двата рода. Подозирам, че цялата тъпотия беше, за да изкарат Кутрето големия играч и да се направят няколко "покъртителни" сцени. Сватбата в ЗХ издишаше отвсякъде и откъм замисъл и откъм изпълнение. Нея поне я имат в книгите, ама откъде толкоз акъл да се придържат към текста?

Общи условия

Активация на акаунт