Късно ваканционна на мамите от ИБ

• 33 665
  • 772
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Сок  от ананас /пресен/или направо ананас, действа отхрачващо

# 661
  • Sydney
Тя няма какво да отхрачва... то е суха кашлица, изключително странна... все едно тъкмо си ял и нещо ти е заседнало и се прокашляш... ако ме разбра Rolling Eyes

# 662
  • до едно тепе
Бени ,а ако си поискаш да ви пратят на алерголог дали ще го направят. Слав така кашля когато лепне някой вирус. Само едни опити за кашлица, но не успява да се изкашля. Давам му в такива случаи Флудитек и нещата се подобряват за няколко дни. И му пускам инхалатора с ФР. Облекчава го, но понякога така му почва спазъма. Щом е само вътре е много възможно да е алергична реакция към нещо. Тя е достатъчно голяма за тестове, но не знам каква е практиката при вас. Thinking
Да се допълня малко. Акарите на дом. прах се развиват най-добре във влажно и не особено топло време. Тук в БГ октомври и март им е пика. Така поне ми обясни алерголожката. Пробвай ако можеш да изпереш завивките и възглавницата, на която спи на поне 60 градуса да видиш дали ще има някаква разлика.

# 663
  • В къщурката на хълма на феите
60 градуса са абсолютно достатъчни .. много малко твари преживяват при по-висока температура, а вероятността да си свие прането е доста голяма Simple Smile

# 664
  • Варна
Аз пера спално бельо и бельо на 90 градуса, после минават през сушилня, може и да ги изгладя след това 😁
Бени, антихистамин като ѝ дадеш, намалява ли кашлицата?

# 665
  • Варна
Аз пера спално бельо и бельо на 90 градуса, после минават през сушилня, може и да ги изгладя след това 😁
Уау Crazy Всичко бухам на 40 аз, на 60 съм прала в единични случаи. В случая и на мен ми прилича на алергичен компонент, не виждам смисъл от отхрачващи сиропи, репи и подобни, всичко това разкашля допълнително, а ако няма какво да се отхрачва само ще се мъчи да кашля.

# 666
  • София
аз кашлям така вече чертвърти ден, суха кашлица.
предписаха ми антиалергично някакво, ксизал.

# 667
  • Бургас
И аз пера на 90 градуса бельо и спално бельо  Joy hahaha

По принцип знаете, че имам в семейството добър лекар уши-нос -гърло. Миналата година Ивейн ми мъкнеше една кашлица дълго време така. От зимата, като изкара по-сериозен грип, та до пролетта. Не е болна, а кашля. Видяхме се по празниците с чичо ми, а приятелката му е пулмолог. Обясниха ми, че подобни кашлици са много характерни за децата, при тях е много сенситивна носоглътката/че и сополяци влачеше/. Дълго време след като са прекарали болестта и нямат патогени то е раздразнено и те кашлят и то се дразни и така порочен кръг. Казаха ми , ако ми се занимава да давам ериус, да облекча кашлицата и да засиля процеса на заздравяване или разни общи чайчета, медчета и т,н.....С времето щяла да кашля по-малко. Факт......Тази година за сега още няма такава продължителна сополявица или кашляне, ама с напредване на студеният и влажен период, това още повече дразни и ако малко се разболее, очаквам да си подкашляме пак дълго време. Тествам дали е патоген и да и слушат гърдите, ако ли не е.....чакам да мине, така съм решила да процедирам. Ериус не мисля да давам, както и не го дадох  Peace

Внимавай и какви неща ще даваш, че има разни сиропи и билки, които стимулират кашляне

# 668
  • Sydney
Прах точно и предният след боледува така кашляше и тогава пак всичко чисто и нищо й няма, пък кашля... сироп мога да купя - има един вид безобиден без рецепта, но от него файда не видях...
pospalancho ще се пробвам да им го предложа ако продължава...
Прах всичко съвсем наскоро... другата ми хрумка е - целият ни под е в един "килим", нов е, ние сме първите, които го ползват, да не би да е от него... в предното жилище беше същия "килим", но не беше нов, тя и там кашляше първо... Нз, честно Rolling Eyes

# 669
  • до едно тепе
А тук в БГ с каква настилка бяхте? Не е невъзможно да е от килима. Може да пуска някакви власинки които да я дразнят.
Аз вкъщи съм махнала всички килими и пердета и покривки по дивани и легла. За да не се набиват с прах

# 670
  • shumen
Меци,браво.Вижда се светлина в тунела.
Бени,на мен на алергия ми прилича това.
Моме,да се оправя скоро Марти.
За прането и аз пера спалното бельо на 90 градуса.

# 671
  • Sydney
pospalancho бяхме с масивен паркет, ламинат и теракот... пердета нямахме (тук също нямаме), имаше едно детско килимче от ИКЕА, което се переше вс сезон, а и накрая го махнахме... но имахме климатик... тук имаме чисто нови матраци, ние сме ги избирали точно противоалергични... аз съм казвала, че няма прах, за половин година не съм чистила, а живеем с изглед към улица и имаме плъзгащи врати, Т.е. Цяла стена прозорец (за това и имаме ток от 950$, боли ме сърцето), Та не е като да не влиза от вън... просто няма прах като в Сф да речем... нищо не мога да направя за настилката, масово е това покритие...

# 672
  • В сърцето на любимия човек
Някой може ли да ми обясни как след като не сме излизали последните дни, вчера и аз и детето се събудихме с два реда сополи?!?
Бени - дано откриете от какво кашля Ема, много е неприятно да се мъчите така Sad
Моме - да се оправяте бързо!
Мецо - вярвам, че професорът ще има предложение и ще овладеете и епи и ще подобрите моториката на ръчичката.

Извинявам се, но спящият ми мозък запомни толкова Sad
На Йоан му избиват предкътници !!! Вчера педиатърката потвърди. Има 5 предни зъба и очаквах включване от останалите 3 предни, а не от тези. Съответно в комбинация с хремата се сещате колко сме спали...
Вчера бяхме при Мустаков - според него при 3 отрицателни теста няма АБКМ, а алергия към тирозин (или нещо подобно, с което се прави сиренето, предполагам маята). Каза да захраня с АМ по схема 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 мл и ако няма реакция да започна много плавно захранване с млечни. Педиатъркатапрепоръча да започна с ХА и после да пробвам с обикновено АМ. Днес дадох 1мл Аптамил ХА и нямаше реакция, дано е така и занапред!

# 673
  • NE
Пънче Предкътниците са преди кучешките. Баш навреме са си.
Ние с предкътниците бяхме 1 седмица в болница и още толкова пак болни след нея.
А за сополите ... навсякъде са вирусите. Аз отново боря зелен сопол при Вилито.

# 674
  • В къщурката на хълма на феите
Пънче Здравко се зарази не знаем откъде - вариант А от Ема преди тя да се разболее и само е била носител, вариант Б от някой на улицата като са се разхождали .. изкарахме го всички .. при нас беше 24-часа сополи навън и навътре, после се сгъстиха за още два дни и после само гъгнене при единия и кашлица при другия .. вече втора седмица сме така ..

Общи условия

Активация на акаунт