Късно ваканционна на мамите от ИБ

• 33 659
  • 772
  •   1
Отговори
# 690
  • Sydney
Съгласна съм с mecani за капките, защото като бяхме в бг и съм ги пробвала и на мен и на зверчето - ефект отпушващ не видях...
Прах ще се наредят нещата, Спок...

Друго, друго, май няма... изтъпявам на тая бизнес администрация, но ще изтърпя заради сертификата!!!

# 691
  • NE
Меци, благодаря ти. Ще ги пробвам. Учудващо хремата се оправи от Виброцила, чак не вярвам.
Днес съм на родителска среща, но ММ е на работа и се чудя дали да не се обадя на госпожата и на 2/3 да ми каже какво и колко.

# 692
  • В сърцето на любимия човек
И аз капя по една капка Виброцил вечер в нослето на Йоан, обаче сополите продължават. Прозрачни, бистри, леко се сгъстиха, но не минават. Пръскам и Стеримар (щото само с него успявам да вкарам нещо в носа докато е буден). Странното е, че може половин ден да му е абсолютно чисто нослето, а в останалото време да тече на два реда като на циганче. Възможно ли е от зъби да е вече 5-ти ден със сопол?
Вчера питах Момето, но да питам и вас - мога ли да капна сребърна вода в нослето му и разреждате ли я и как? Моята е Аркол и пише, че може да се разреди 1:2 или 1:4. По колко капки да капна?

# 693
  • Варна
Аз не съм я разреждала.
Моме,
ами той и ларинго-трахеитът обикновено е вирусен. За мен АБ капките са огромна грешка, два пъти съм слагала през годините и първо, че това провокираше неспирна ЖЪЛТОЗЕЛЕНА хрема, с месеци, в момента, в който спра капките сополите потичат отново още по-гъсти и второ - провокира точно такава ларинготрахеитна кашлица, което според мен си е жива алергична реакция. И с други майки съм коментирала, имат същите наблюдения. Писала съм и друг път, АБ капки в носа повече няма да сложа НИКОГА. А в твоя случай няма никакво доказателство, че имате бактерия в носа, че да слагате антибиотик. Лично мнение, не искам да се налагам, просто си казвам наблюденията и впечатленията от прочетено из нета.

# 694
  • София
Добро утро,

Пънче, разреждала съм я когато съм я давала да я пие. Иначе чиста съм капала в носа.

Ние бяхме на пулмолог миналата седмица. За сега няма да правим терапия, защото за последната година 2 пъти сме стигнали до инхалации. Изписа ни Рибомунил по схема и започнахме от понеделник. За сега не е дал реакции ще видим по натам. Днес съм на родителска да видим какво ще кажат и още какви парички ще съберем и за какво ще са необходими.
И малката влачеше едни сополи, но успях да ги оправя с инхалации с ФР, противоалергично, капки - олинт(детски), отривин(детски) и грип стоп - капките ги редувах.

# 695
  • В къщурката на хълма на феите
аз тобрекс съм слагала на дребосъците 2 пъти в носовете - единия път при конюнктивит и втория при няква хрема, която тобрекса буквално я закова, чак се чудех изобщо възможно ли е такова нещо .. според мен с тия неща се внимава и се прави само с преглед и антибиограма .. не за друго, а защото както стана ясно при Месечинката не само не е помогнало, ами даже обратното ..  чудя се дали има значение климата в такива условия??

# 696
  • Варна
Меце, не мисля. Доколкото съм чела АБ капките увреждат лигавицата на носа, съответно я алергизират. Просто неслучайно АБ капки, предназначени за нос няма или почти няма. Нито дозировката, нито съставът е съобразен с носната лигавица, макситроли, тобрадекси, тобрекси и т.н. са за очи, има и АБ капки за уши, но за нос няма. Едва ли се дължи на недоглеждане от страна на фармацевтичната индустрия. Ако се слагат трябва да е с повишено внимание наистина и да се има предвид какви странични ефекти може да предизвикат, и то в дългосрочен план, аз и двата пъти се борих с последствията месеци наред.

# 697
Ема е със спазъм и хрипове .. минали сме през някакво бронхитно състояние?!?!!?!? и сега работата на слушалка не била изобщо добре .. ще ходим през ден на преглед и ако няма промяна ще правим снимка .. док изписа вентолин, пулмикорт и сингулар, каза, че ще задържи изписването на АБ, щото Ема няма Т /пу-пу-пу/, но ще следи внимателно .. този път си ми дойде като гръм от ясно небе това .. как е възможно?! тя изкара просто хрема?!!?

# 698
Пънче,аз капа в момента същата срецърна вода чиста,не я разреждам 3*1 капка във всяка ноздра и физиологичен колкото пъти се сетя.Дърпам сополките и с бейби вак 2 пъти на ден.
Дари днес за пръв ден отиде на градина без да плаче и влезе усмихната,даже ми прати и целувка докато се качваше по стълбите.Айде дано все така да е занапред.
Прах,успех с решенията,които ти предстоят.Сигурна съм ще намериш правилния път.
Цветенце,пробвай сребърна вода с клеева тинктура.Аз в понеделник взех Дари със сополи от детска и направо избеснях. Забърках капките и видях незабавен ефект-на 30 мл сложих 4 капки.

# 699
Мецко, и при нас дойде от хрема това. И аз мисля утре да го заведа на слушалка, дори и да има подобрение. Днес няма, сутринта така дишаше, че комшиите можеха да го чуят.
Скрит текст:
Апропо, би ли ми дала рецептата за кисело зеле?  Crazy

# 700
  • Сливен
Привет  Hug Нещо не ми остава време напоследък, чета си ви, но до писане не стигам.
Меци, да се оправя Ема  Hug , дано не вдигне температура  Hug
На всички болни бързо оздравяване  Hug
Благодаря за пожеланията за новата работа и за РД на Тео  Hug
За работата - докато излязат резултатите от заключителното интервю само за това мислех, а сега започнах да се тревожа за самата работа, сигурна съм, че няколко месеца ще съм под голямо напрежение, никога не съм си имала толкова близък контакт с такива хора /лишени от свобода/, надявам се да свикна бързо  Praynig
Тео засега ходи за 2-3 часа, обядва на яслата, плаче само докато влезе, поне съм спокойна че в яслата ги гледат добре. Дано само с болестите не се сблъскваме често, че с всички преживявания през лятото му падна доста имунитетът. Давам имунобор, апимед кидс, охсцилококцинум. Миналата седмица сложихме последен прием на пентаксим и направи жестока реакция, направо се побърках - огромен оток, повръщане, спа цял ден, куцаше. На другия ден нищо му нямаше, отдъхнах си. За този четвърти прием такива зловещи неща съм чела, че.......
Засега се справихме и с гнидите на Ивайла, но последния път беше доста трудно. Ако скоро пак хване от градината, ще полудея вече и не им мърда сигнал в РЗИ.
Това е май  newsm78
Хубав следобед  Hug

# 701
Моменце явно при вас и при нас еднакво усложение .. док изобщо не беше изненадана, щот много народ минал по същия път .. просто акъл ми не го побира, ама каквото такова .. само да се оправи .. аз на сингулара много разчитам, защото преди 2-3 години доста помогна пак при едно такова състояние, ама тогава беше от липите проблема .. та ще гледаме сега какво ще е ..

Сега по другия въпрос /откъде ти дойде на акъла ахахахахах/
Скрит текст:
рецептата е мнооого лесна .. зелето се залага на 7.11, за да е готово за Коледа .. последните години правим около 50кг. зеле, казвам около, понеже майка ми има няква много странна система - купува 10 зелки, просто гледа да са долу-горе еднакви, да може да си втасат заедно, обаче не гледа колко точно тежат всичките заедно .. обелваш листата, докато стигнеш до хубави, ненаранени бели листенца, цепиш кочана колкото можеш по-дълбоко на кръст и редиш с кочана нагоре и така всичките .. вода наливаш да се покрият всички зелки, че и малко аванс да имаш, щото те ще "попият" от нея /случвало се е да доливаме със солена вода, щото не ни е стигнал аванса Grinning / .. преди да я налееш смяташ по 33гр. сол на литър вода .. демек в 10 литрова кофа със студена вода, разтваряш 330гр. сол и тогава наливаш в бидона ..ние си имаме едни дървени неща, дето се разперват, та ги слагаме отгоре на зелките и затискаме с 2-3 буркана пълни с вода и запечатани, че иначе зелките изплуват и няма да станат хубави ..  първите 14 дни зелето се претака всяка вечер, а след тия 2 седмици през вечер .. накрая вече го опитваме на вкус и като ни хареса добавяме 1/2 пакетче натриев бензоат, за да спрем процеса на втасване и те това е .. 

# 702
  • В сърцето на любимия човек
Към рецептата на Меца да добавя, че може в бидона да се сложат и 1-2 кочана царевица и няколко ябълки. Защо - не знам, но и баща ми и ММ ги слагат.

# 703
  • София
Към рецептата на Меца да добавя, че може в бидона да се сложат и 1-2 кочана царевица и няколко ябълки. Защо - не знам, но и баща ми и ММ ги слагат.
из нета:
"Шепа ечемик, ориз или кочан млечна царевица, пуснати в съда, улесняват ферментацията."

# 704
  • Варна
Също и хрян се слага - 1-2 корена, за по-дълго запазване на зелето.

Общи условия

Активация на акаунт