Късно ваканционна на мамите от ИБ

• 33 535
  • 772
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Прахче, прекалено си се вкопчила в идеята, че детето е супер напреднало и ако си остане с набора ще изостане. Ами не е така и имам доста примери пред мен и при мои приятели. След като от МОН или там и аз не знам са го измислили децата да си вървят с набора значи не е толкова зле и не ги дърпа назад.
Децата, които са по напред ще си вървят независимо, че има по малки от тях. Моето дете винаги се бута и научава всичко преди другите. И се радвам, че не я набутах при по големите, защото тогава можеше да и направя "мечешка" услуга и да не и се отрази добре. Остави си детето и не го бутай където не му е работатата.

Бени,
Скрит текст:
д-р Ралица Сенкова
. Честита пролет.

Арвенче, честита годишнина. Да сте живи, здрави, още по щастливи.

Меци, честит рожденник. Да ти е жив и здрав.

# 61
Мойта днес тичаше към детската, че щяла да си види приятеля Иван. Голяма любов са двамата. Верно, роден е юни и малко може да го побийва, ма това е любовта.

# 62
  • Sydney
Като ходех в БС на ясла и градина да кажа: на ясна съм тръгнала на година и един месец (родена съм съвсем кр на Юли) и съм ходила до 3 и нещо навършени, после са ме записали на градина с децата на моята възраст, но едната учителка ме е ударила и майка ме е преместила в съседната група с една година по-големите... свикнала съм с тях, но не ми е било проблем да играя с децата от "старата" ми група... после изкарах с големите предучилищна и ревах да не пуснат с тях на училище, майка беше категорична и отказа, Та изкарах още една година в др градина в др град - там бяха и колкото мен и по-малки...
Не знам добре ли е било, но мн добре помня как исках да ходя на училище и колко страдах като не ме пуснаха...
Според мен й дай време да види как е в тази група и ако й харесва Ок, ако не - да ходи при големите...

# 63
  • NE
В детската градина май вървяха с набора. Вилито е февруари и си върви с 2014 г. и има огромна разлика в някои деца. Например с това детенце с което ще ходят на тази терапия са буквално година разлика. Вчера момченцето беше 1 глава по-ниско,  а Вилизар обикновено той е една глава по-надолу. В групата му има още по-бебешки вид някои деца, ама е с тях.
Аз също няма да го пускам рано на училище. Абсолютно никакъв смисъл няма.
Едно 6 г. миналата година го пуснаха в 1 клас, а преди училище бащата го хранише, че не можеше. За мен това е шок и ужас.
Терапията е доста интересна. На 3,6 г. трябва да комуникира чрез изречения, а той по някоя дума и то само като е на кеф. Продължава да говори на английски. То това е чест случай, но търся решение защото ме е страх, че ще продължи да се усложнява проблема и в един момент ще е много назад.
Логопедката е специализирала във Франция. Лошото е че скоро заминава в София, където е центъра ѝ и ще работим на максимум. Днес ще е първия опит, дано се получи.

# 64
  • Варна
Абсолютно навсякъде е така, децата вървят на набори и в един клас/група има деца с по година разлика във възрастта. Иначе как да го направят, групи за всеки месец ли, абсурдно е. В нашата група има доста деца, родени януари и февруари, не виждам драма... Винаги е имало деца, които от рано рисуват, говорят и т.н. и такива, които умеят други неща. За изразяването - Борислав се изразява и говори перфектно, това не му пречи да се тръшка от време на време Crazy Проблемът е, че Ивейн е била вече в първа група, т.е. това, което се учи и прави там вече го е правила, от тази гледна точка ще и е скучно. Но във втора група пък ще е категорично много по-малка от останалите, ще има деца с по година и кусур по-големи. Няма пълно щастие, няма как да е само с деца на нейната възраст.

# 65
  • Бургас
Ще го мисля, много се омотках, ама много  Crazy Ще говоря с Ивейн, с учителките и с майка ми/тя има опит сестра ми е тръгнала по-рано на училище/ какви са плюсовете и минусите и ще го решавам, все нещо трябва да реша де....А може просто да се филмирам и довечера детето ми да се върне нахилено до ушите и без притеснения/дай Боже/ , че ще ми отпадне едно решение по-малко. Мерси на всички включили се, имам храна за размисъл, определено  bouquet

# 66
Като гледам Емка на Бени с голямата раница и ми е мъчно за тия малки деца, дето ги карат толква рано да ходят на училище. Ми по добре да си учи буквите, ако иска вкъщи, да рисува, да ходи на плуване и танци, да тича и да се смее. Ми на 5 работата му е да бъде щастливо. Другото няма да избяга. Цял живот това го чака.

# 67
  • Бургас
Това ми е основното терзание  Cry Cry  И не толкова, че ще я набутам напред в градината, а за училището след това , ако не беше това хич нямаше и да го мисля, ама.....ни така ни така, абе дано съм се филмирала, ще стане ясно като походи малко  Praynig

И не е верно , че не "дърпат" назад, да дойдат майките на 3 годишни с бебета да кажат какви "номера" им спретват децата и как почват да вадят пак бебешките номера, като се роди малко дете и видят, че реването и тръшкането голяма работа прави  hahaha baby_neutral

# 68
Прах, знам че за всяка майка детето и е най-най-най. В твоите очи сигурно е най умната в групата, но вероятно същото може да го каже всяка майка за нейното си. Твоя си работа дали ще е при набора си или при по големите. Само дето може да му направиш лоша услуга.
Както и Бамба, така и аз смятам че на 3-4 няма кой знае каква разлика между децата. Евентуално просто едно дете може да не хареса друго. Другото е майчината призма.

# 69
  • Sydney
То щото не може да научи простотиите и на големите... всичко си има и плюс и минус, защото децата както всеки човек са си различни...
sigma раницата е голяма, защото и на тези в осми клас е съвсем същата, Хаха... а е пълна с една чанта са обяд и вода... аз можех да я пусна след година, но прецених, че ще е й хареса - тя се води Кинди (като предучилищната в Бг)... но и самата образователна система е различна...

Баща й е Март роден и е тръгнал една година по-рано... помни още пресата как на всяка цена е трябвало да изкарва оценки и тнт...

# 70
  • Бургас
Сигме, аз нямах проблем, докато днес учителката, която ни приемаше- дойде точно с думит- Ми тя много голяма верно, какво ще я правим ние. Вчера си говорихме точно за вас и с другите, ще видим.....и айде пак кашата наново, казвам го защото знам , че така ще изглежда отстрани, аз дерзания нямах, даже исках да е в тази група, именно заради едната учителка, която много харесах, ама днес тази ме хвърли пак в размисъл. Ще се видя с другата госпожа довечера и ще видя тя какво ще каже. Аз реално децата ги видях за 10 мин днес, може верно да съм останала с грешно първо впечатление, все пак са на ново място, съвсем новички, а тя е била там и е по-уверена и свикнала с обстановката. newsm78

# 71
  • Варна
То щото не може да научи простотиите и на големите...
А, не, бе! Борислав за 1 седмица беше в сборна група с 3-та група и познайте, започна да говори на МА, да обижда приятелчето си на площадката с "тъпако" и т.н. Голям зор видях да изкореня тези простотии в зародиш. Не че догодина и наборите му няма да ги приказват де, ама все пак. Тогава ще има и повечко акъл евентуално да не ги попива.
п.п. не мога да разбера как една учителка може да каже за дете на 3 и половина, че е много голямо за първа група! Ще кажеш сефте се случва. А е масово, всички деца, родени януари-март тръгват в първа група на 3 и половина. Ако беше родена през декември тая учителка щеше да се изцепи "ама тя е много малка". Тогава какво, да чака следващия набор ли, че да дойде пък "много голяма"? Това е нелепо просто.

# 72
  • София
Прах, знам че за всяка майка детето и е най-най-най. В твоите очи сигурно е най умната в групата, но вероятно същото може да го каже всяка майка за нейното си. Твоя си работа дали ще е при набора си или при по големите. Само дето може да му направиш лоша услуга.
Както и Бамба, така и аз смятам че на 3-4 няма кой знае каква разлика между децата. Евентуално просто едно дете може да не хареса друго. Другото е майчината призма.

Hands Plus1Hands Plus1Hands Plus1Hands Plus1 Напълно подкрепям написаното. И моето дете мислех, че е най най и ще дръпне назад като тръгне в 1-ва група, но не стана така.
За мен ти това си си го навила и си си го втълпила и никой не може да те обори, че не е така. Това, че прави неща, които смяташ, че не са присъщи за дете на нейната възраст не мисля, че е признак, че е готова да ходи в по горна група и да тръгне 1 година по рано. Аз съм тръгнала с набора си и смятам, че не съм изгубила много и не съм останала по назад.

# 73
Ако учителка ми каже- не знам какво да я правя, много ще си помисля дали да не поговоря с директорката. Ако тя не знае, кой тогава?

# 74
  • NE
Изказването на учителката е повече от трагично. Определено ми се затвърждава мнението на този тип учители.
В детската градина има деца, които почнаха на 2.6 г. и повтаряха първа група. Тази година вече са 2-ра група защото са 2013 г.
В училище по закон може дете да тръгне на 6 навършени години първи клас. Това е по желание на родителите. Иначе почват да са подлежащи от 7 г.

Общи условия

Активация на акаунт