Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 41

• 39 714
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Момичета,нормални ли са от време на време леки болки ниско долу от двете страни?Чувството е сякаш съм вдигала нещо тежко...От утре съм в 18 седмица,а съм на ЖК чак в петък и започват да ме избиват някакви паники дали всичко е наред с бебето Sad

# 166
Нормално е. Към края ме мъчат постоянно

# 167
И аз имам такива. Казаха ми, че е защото матката се разширява. Това го чувствам от около 11та седмица (сега съм в 16та) и след всеки преглед всичко е наред Simple Smile

# 168
От снощи ми се разстрои стомаха и сега ми е още по-гадно чувството.Дано всичко да е наред наистина.Благодаря ви за успокоението! Hug

# 169
Момичета,нормални ли са от време на време леки болки ниско долу от двете страни?Чувството е сякаш съм вдигала нещо тежко...От утре съм в 18 седмица,а съм на ЖК чак в петък и започват да ме избиват някакви паники дали всичко е наред с бебето Sad

Нормални са. Като ти порастне още малко корема, можеш да си купиш колан за бременни, който поддържа корема и намалява малко тези болки.

# 170
А дали ще помогне за кръста?Защото от 1 месец ме спуква да ме боли от дясната страна.На моменти ми е трудно да стана даже,приятелят ми ми се подиграва,че от сега ме вдига Grinning

# 171
  • София
Някоя слагала ли е Клотримазол и имала ли е странно течение?

# 172
Аз съм много доволна от Клотримазол. Препоръчват го при вероятна резистентност на гъбите спрямо други антимикотични препарати. Не, не се е появявало течение от него, но имай предвид, че е добре да има влага, за да могат да се разтворят глобулите.

# 173
момичета, докладвам. 6 часа ме преглеждаха. то не бяха тонове, секрети, урина, кръв, кръвно, ултразвук, гинекологичен рпеглед, абе всичко под слънцето. мериха му кръвоносните съдове в мозъка и тн.

Та засега всичко изглежда добре, ппупуп, бебчето си има силна сърдечна дейност, контракциите ми са нормални, то мърда много,  НО докторката ми обясни, че никога не се знае, абрупцио на плацента не се вижда лесно с ултразвук, а ако недай си боже има нещо, тогава трябва много бързо да се реагира, та да се наблюдавам и при всеки по-нестандартен симптом да им звъня или ходя .   Crazy Crazy което с моите хипохондрии означава, че сигурно ще съм абонирана за там.  Hug Hug засега изпитвам огромно облекчение, защото се начетох на страшни ужасии снощи за кървене.

казаха ми че е много важно да наблюдавам мърдането на бебето. не трябва да има дълъг период от време, в което то не мърда. тоест постоянно трябва да си мърда по малко вече 5часа без мърдане се смята за лош сигнал.  Благодаря много за съветите вчера и се пазете!!!!

аа бебчо го измериха 1600 г вече, но тези неща не са прецизни.  Момичета, а тези, които са около 30та седмица колко ви е дълга шийката на матката ?  

Последна редакция: сб, 09 сеп 2017, 14:51 от bodybeautiful

# 174
Радвам се, че всичко е наред!!! Пожелавам го на всяка мама от сърце Hug Казаха ли от какво е кървенето?

Това с мърдането ме плаши... Аз като съм с близнаци, как да усетя, че и двамата мърдат?...

# 175
А дали ще помогне за кръста?Защото от 1 месец ме спуква да ме боли от дясната страна.На моменти ми е трудно да стана даже,приятелят ми ми се подиграва,че от сега ме вдига Grinning

Аз така закъсах с кръста. Едвам ходех, качвах стълби,ставах и лягах. Само Милгама ме спаси!!

Някоя слагала ли е Клотримазол и имала ли е странно течение?

И аз съм много доволна. Аз имах някакво течение ама на втория ден спря.

Момичета, а тези, които са около 30та седмица колко ви е дълга шийката на матката ? 

В 33 г.с беше 25 мм

# 176

Може да опиташ с колана, но не знам дали ще помогне за кръста. Ако болката в кръста е заради тежестта на корема, би трябвало да помогне. Но може и да не е от това, тъй като болките в матката дават отражение в кръста и може би от това те боли. Посъветвай се с лекаря ти за обезболяващо.

# 177
PeacockLove , милгама ме спаси след счупване на ребро,ще говоря с лекаря ми ,че не смея на собствена глава да почвам

# 178
Assija_s, сега се сещам, че през бременността имах проблем с нерв на гърба и се мажех с магнезиево олио+масаж и малко ме облекчаваше.

# 179
Радвам се, че всичко е наред!!! Пожелавам го на всяка мама от сърце Hug Казаха ли от какво е кървенето?

Това с мърдането ме плаши... Аз като съм с близнаци, как да усетя, че и двамата мърдат?...

ами по принцип точно защото не се знае от какво е, казаха при всеки симптом да ходя.

Когато ме погледнаха нямаше кървене. Смята се, че може да е от кръвоносните съдове във вагината, тъй като аз и друг път съм кървяла след трансвагинален ултразвук и беше от това. Но нищо не изключват. Това с плацентата е ужасно, случва се в 0.5% от бременостите, не се знае какво го предизвиква и не винаги се засича с ултразвук и е много рисково за бебето и майката. Затова и се подсигуряват. Но по принцип ако има нещо подозрително те задържат там под наблюдение няколко дена, та се успокоявам, че наистина всичко изглежда добре,

Общи условия

Активация на акаунт