Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 41

• 39 606
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Моят беше 106 и ми изписа Феро фолгама. След едномесечен прием, успяхме да го вдигнем на 114 и в момента нищо не пия.

# 496
  • Пловдив
Моят беше 106 и ми изписа Феро фолгама. След едномесечен прием, успяхме да го вдигнем на 114 и в момента нищо не пия.
Хубаво е да го следиш и аз го вдигнах и спрях Малтофера и за 2 седмици ми падна отново... 😞

# 497
  • Стара Загора
Някоя знае ли какъв в шанса да родя нормално след предизвикване на раждането след като главата на бебето не е заела позицията все още?  Утре ми предстои предизвикване и ми е много притеснено Sad  АГ каза, че не е много розово положението за нормално раждане... Каза, че може главата на бебето да е по- голяма и за това да не може да се намести.
Много ме е страх от секцио...

# 498
При хемоглобин 110 ми изписаха Сорбифер и за месец прием хгб вече беше 127.
Кросче, при мен е същото, високо е главичката на бебчето, че и с двойно увита пъпна връв (точно тя му пречи да слезе) и мен също ще ме режат, а толкова ме е страх и бягах от това...
Но всичко ще бъде наред, няма да сме първи или последни Hug
Желая ти леко и безпроблемно раждане и ще те чакаме с виртуална почерпка Wink

# 499
  • Стара Загора
Ох, много неприятно. Sad Успех и на теб Жана, важното е края да е хубав!

# 500
Някоя знае ли какъв в шанса да родя нормално след предизвикване на раждането след като главата на бебето не е заела позицията все още?  Утре ми предстои предизвикване и ми е много притеснено Sad  АГ каза, че не е много розово положението за нормално раждане... Каза, че може главата на бебето да е по- голяма и за това да не може да се намести.
Много ме е страх от секцио...
Стискам палци, всичко да мине леко и безпроблемно. Не се страхувай, ще мине! Hug

# 501
Ох, много неприятно. Sad Успех и на теб Жана, важното е края да е хубав!
Благодаря ! Hug
А краят ще е най-най-хубавият Heart

# 502
Успех и от мен! Разбирам те, мен също ме е страх от секциото, но важен е крайния резултат, който несъмнено ще си заслужава Wink

# 503
  • Стара Загора
Благодаря момичета за подкрепата!
Решила съм да не се предавам и да се подложа на мъките със ситемите и пукането на мехура, ако не стане тогава секцио.

# 504
  • София
Кросче, стискам палци и да се похвалиш тук и в отчетната!

# 505
Crossfade, не се навивай предварително. Нито системата окситоцин, нито пукането на мехура са чак такава мъка. Особено ако си с епидурална - интервенциите се усещат доста притъпено.

# 506
Момичета, успех ви желая! Всичко ще е наред Simple Smile

И мен много ме страх от секцио, но съм с голям диоптер и док каза, че при това положение ще е опасно да напъвам... Да не говорим, че засега плацентата била малко ниско, но пък можело до 22 с. да се качи сама нагоре. Дано поне това, за да не се притеснявам и от плацентата. Sad

# 507
Сигурна ли си, че си знаеш овулацията, т.е. проследила си я, за да знаеш със сигурност? Датата на зачеване също не е задължително да бъде точно датата, на която е имало полов акт - и сперматозоидите, и яйцеклетката имат определена преживяемост. Като изключим това в общи линии една седмица напред или назад е в рамките на нормалното, още повече, че зависи и от техниката, колко е добра и т.н. Ако сте видяли пулс, значи всичко си е ок. За да са 2, трябва да има 2 плодни сакчета, а се съмнявам лекар да не може да ги различи. Колкото и да са малки сакчетата, се мисля, че се вижда, че са 2. При съмнение за двуплодна бременност може да се пусне и ЧХГ тест, стойностите би следвало да са високи.

Не съм проследявала овулация, но при положение, че последния кекс е бил на 11август, а на 21 август имам положителен тест за бременност с ясна втора черта едва ли има съмнение, че не късна овулация. И док каза, че "дали не са били две".

# 508
Момичета желая ви леко, лесно и безпроблемно раждане с едни прекрасни пухкави финали. People Baby

Аз обаче имам въпросче. Над колко трябва да ти е диоптъра за да не ти позволят нормално раждане?
И до коя седмица бебето може да се върти и да се определи как ще е разположението му (седалищно или с главата на долу) ?

# 509
Момичета желая ви леко, лесно и безпроблемно раждане с едни прекрасни пухкави финали. People Baby

Аз обаче имам въпросче. Над колко трябва да ти е диоптъра за да не ти позволят нормално раждане?
И до коя седмица бебето може да се върти и да се определи как ще е разположението му (седалищно или с главата на долу) ?

Диоптрите нямат общо с възможността за нормално раждане. Това, което е от значение е състоянието на ретините. Жените, които имат диоптър са предразположени към проблеми с ретините и затова се препоръчва да се направи едно специализирано очно изследване, наречено оглед с Голдман. Там се вижда дали има проблем и съответно очният лекар дава препоръка дали има проблем за нормално раждане или няма. Личният ми опит е следният: с диоптър -3,50 съм и по време на бременността направих въпросното изследване и се установи, че няма проблем да родя нормално. Самата гинеколожка ми каза, че при нея са раждали и жени с -6 диоптъра, при положение, че се е установило, че нямат други проблеми с очите.

Общи условия

Активация на акаунт