Дванадесетокласници 2018/2019

• 84 612
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Русалка - браво, стегна ми гърлото с тези думи,
Дама Трефа - много миличко изглежда детето, не е сърдито, а нежно и притихнало. Търговската?
Елан, моя син апликира за общежития в Мюнхен които дори не са на директна спирка на  метрото на унито, не му е проблем  прехвърлянето, две години летува там на разстояние приблизително 45 минути между общежитие и училище, с едно прехвърляне -  не се е оплакал. Така че, нека не те плашат отстоянията. Бързо се минават, те си четат, пишат, подремват.
Изпращането и в нашето училище мина днес. Поплаках...на рамото на класната на големия. Добре че се появи жената, прекрасен човек и преподавател, че иначе щях да се разцивря некрасиво и да изложа детето.

# 541
  • Карлово
Не Гергана, в едно училище са ни децата. Това са само момичетата, от класа им и класната.

# 542
  • Стара Загора
Русалка , чудесно стихотворение ! Браво ! Heart

# 543
  • Дива Индия
пенсионирана русалка, просълзих се.
Вчера беше изпращането и на нашите. Много, ама много съжалявам, че не отидох. След празника в училище нашите ходиха в парка да се снимат за албум за спомен. Синковецът и на изпращането, и на снимките за спомен, не искаше опънат в официални дрехи. Като си пееш Пенке ле, кой ли те слуша...
На нашите ДСД-то ще им го връчат на 24-ти май на празник в театъра, на който ще връчат и училищните награди. Вчера във ФБ страницата на училището госпожата по БЕЛ издала кой ще е първенецът на випуска. Стана ми много неприятно. Не защото синът ми се конкурира за мястото, а заради другите неминирани. Една седмица предварително, под снимка във ФБ, изпраскваш, уж случайно, нещото, заради което цялото училище тръпне цяла година, а випускът - от 8-ми клас.

Вкъщи сме много нервни заради  предстоящите кандидат-студентските изпити. Младежът реши да кандидатства и в УНСС, не само в СУ. Добре ли е там, не е ли..., правилно ли се е насочил, не е ли... Всички у дома сме като тиктакащи бомби. Както казват в турските сериали: "Дано да е за добро".

# 544
  • някъде ... тук ...
Русалкe, благодаря Hug

Моят синковец вчера е бил с риза и 3/4 спортни панталони. И на снимките за албума е така. От всичкото убеждаване , поне взехме костюм за бала, че и там искаше да ходи със спортни панталони. Реших, че няма смисъл от повече натискане. Обаче майка ми снощи - "как можа, що не е с дълги панталони, да не смея да го покажа на приятелките ми...". Разбра ме, мисля, ама ...
Снимките от изпращането са публични и в нета. Има всякак облечени Simple Smile

# 545
  • София
Хаха, Ели, моята майка също ни нахока по домова книжка Simple Smile Сутринта ми се обади да ми честити РД и да пита синчо с какво ще ходи на изпращането. Казах й, че не знам, май някоя риза ще си облече. "Как не знаеш, как можа снощи да не го накараш да извади да видите с какво ще ходи, да му изгладиш ризата, как ще иде сега .....".
Следобяд, сина ми се прибира и ми вика - абе, мамо, толкова ли не можа да кажеш на баба, че си ми изгледила една риза, събуди ме сутринта да ме навика, преди кафето още. JoyJoyJoy
Та с риза е отишъл де, не изглежда смачкана, понеже е от тези по-дебелките материи Simple Smile Размина ни се Simple Smile

# 546
Да, ще ви липсва този със когото
един до друг седяхте редом в  час.

това го приемам определено лично, защото, знаеш, нашите си седяха заедно толкова години на един чин  Heart Eyes дано съучениците не загубят връзка във времето напред, че в тия времена всички са пръснати навсякъде по света вече...

# 547
  • Дива Индия
Обикновено взаимоотношенията със съучениците се оценяват по-скоро след края на училището.

Не мога да намеря чорапи за костюма за бала на сина аз. През ум не ми дойде да купя от магазина, от който е костюма. Сега обикалям из цяло наше село и няма,  и няма подходящи. А да ходим до Варна за чорапи е нелепо. Купих едни там и така.

# 548
  • Стара Загора
Обикновено взаимоотношенията със съучениците се оценяват по-скоро след края на училището.

Не мога да намеря чорапи за костюма за бала на сина аз. През ум не ми дойде да купя от магазина, от който е костюма. Сега обикалям из цяло наше село и няма,  и няма подходящи. А да ходим до Варна за чорапи е нелепо. Купих едни там и така.

Инди , то хубавото е ,че момчето иска чорапи ! Че с тази нова мода , всички са на бос крак , в обувките. Grinning Grinning

# 549
  • Дива Индия
Инди , то хубавото е ,че момчето иска чорапи ! Че с тази нова мода , всички са на бос крак , в обувките. Grinning Grinning
Хвърли ме в размисъл - дали пък да не е без... ... 
Мнеееее...
Те май не са съвсем боси, а с едни терлички, като дамски чорап.

# 550
  • София
Нещо днес съм се разчувствала явно, та поздравявам децата ви със стихотворение, което спретнах за моите Simple Smile
Скрит текст:
За миг изминаха дванадесет години
откак пристъпихте училищния праг,
пораснахте и станахате върлини
и днес за вас денят е много драг.
Училището  отмина неусетно
остави във душата ви следи,
направи ежедневието цветно,
срещна ви  с приятели добри.
То знания, умения ви даде
пося в сърцата  ваши светлина.
 И редом с това от вас създаде
човеци любопитни към света.
Днес пътищата ваши се разделят,
ще следва всеки своите мечти.
Дано след време всички да споделят,
успехи във житейските борби.
Да, ще ви липсва този със когото
един до друг седяхте редом в  час.
Чуждо бе в контактите ви злото,
нямаше и тайни между вас.
Ще липсва и любимият учител,
за него бяхте негови деца,
за вас пък беше той като родител
и даде ви за полета крила.
Летете волно, приказки творете,
път ви чака пъстър и красив,
по него вий  единствено помнете:
Човек се учи докато е жив!
Смятам, че това стихотворение задължително трябва да бъде включено в речта на Директора в церомониалната част по Изпращането на абитуриентите!
Велико! bowuu bouquet

Апропо много хубави картички са раздавали първолаците вчера при нас на Изпращането на Випуск2019!  Flutter Нашата е точно с тези думи!

# 551
  • София

Не мога да намеря чорапи за костюма за бала на сина аз. През ум не ми дойде да купя от магазина, от който е костюма. Сега обикалям из цяло наше село и няма,  и няма подходящи. А да ходим до Варна за чорапи е нелепо. Купих едни там и така.

Никой не е с бос крак. Имат терлички, като дамските. Laughing
Специално за костюма за бала, където цветът е бебешко синьо Heart Eyes, изрично му казаха консултантките в Carducci, да не слага чорапи, които да се виждат, а само терличе в обувките. И... да... глезените само са голи. Simple Smile

# 552
Здравейте, имам една молба. Може ли някой, чието дете има абонамент в Уча.се, да ми пише на лично съобщение?

# 553
След професионален бакалавър може ли да се учи магистър?

# 554
След професионален бакалавър може ли да се учи магистър?

Законът позволява след професионален бакалавър да се премине в магистър само в същото професионално направление като всеки университет определя условия за кандидатстване. Например записвате да учите специалност “Електроенергетика”, която е професионален бакалавър в Колеж по енергетика и електроника към ТУ-София и ако след това искате да учите магистър, това може да стане само ако магистратурата е в същото направление, т.е. “Електротехника, електроника и автоматика”.

Ето примерна извадка от ЮЗУ Благоевград

Прием на студенти в ОКС "Магистър" след завършено висше образование

Завършилите образователно-квалификационна степен "Професионален бакалавър" могат да кандидатстват само в същото професионално направление със срок на обучение 4 семестъра (в съответствие с изискванията на с чл. 42, ал. 6 от ЗВО)

Общи условия

Активация на акаунт