Дванадесетокласници 2018/2019

• 84 603
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Дива Индия
ganis, поздравления за племенника ти! Flowers Hibiscus
Едно момче от нашия клас също му е дадена такава пълна DAAD стипендия. Имаш ли представа за какво и как се дава? С пет думи само. Аз потърсих инфо, но защо не видях за студенти-първокурсници?...
Явно при нас, във всички училища, днес ще им дават бележките за матурата. Синът каза, че вероятно за БЕЛ ще са си в училище. Сутринта видях много щъкащи от големите.
Може ли ако някой, който е запознат със специалността МИО с преподаване на английски в УНСС да сподели нещичко? И изобщо за специалностите с преподаване на английски в УНСС?

Мисля да разпечатам малко тестове от матури от предни години и да ги дам на младежа да се поуражнява. Дали някой ще ме отрази, обаче, е съвсем друг въпрос. Smirk Grinning

# 556
  • София
Инди,  DAAD стипендията не е само за първи курс,  тя е за целия курс на обучение -  6, 8 или повече семестъра в зависимост от специалността. Кандидатът трябва да е добър и по немски,  и да се отличава с други неща - висок успех, призови класирания на олимпиади,  спортни постижения,  участие в доброволчески програми и сие. Най-напред подборът е на ниво училище,  после в посолството,  накрая оцелелите на предните етапи кандидатури се разглеждат и в Германия. И се решава финално.  Антеа,  не внимаваш в час Joy. И от класа на нашите имаше излъчено дете,  даже две,
след училищния кръг и дебатите май остана едно,  не знам обаче докъде е стигнал после.

# 557
  • София
При нас е излязло разпределението за матурите,
Ние сме в Младост, по БЕЛ е разпределен във II-a АЕГ, а по география -Захарна Фабрика някъде- СГХСТ.Rolling Eyes

# 558
и моят син така - единия ден в Люлин, а другия - в ЧПГ Образователни технологии, без да го закарам няма да стане и на двете места спрямо вкъщи.... не знаех обаче, че могат да разпределят и в частни училища Simple Smile

# 559
  • София
Ох, ще возя и аз, първата матура на сина ми е в НГДЕК, от Младост си е път.

# 560
ще има да бръмчим родители от цяла София в противоположни посоки един срещу друг.. 🙃

# 561
  • София
Кака им на моите имаше късмет с близки училища, отиде си пеша. При тях е средна работа.  Едната по БЕЛ е  в Дианабад,  105-то, другата в Студентски град в ПГ по телекомуникации. Поне посоката им е една.  После разбираемо по немски са в едно училище. Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 14:04 от пенсионирана русалка

# 562
  • София
ще има да бръмчим родители от цяла София в противоположни посоки един срещу друг.. 🙃

Абсолютно Joy
А аз после ще се прибирам и да возя щерката на училище, защото тяхното няма да почива по матурно време. Ама, честно казано, на мен ми е готино. Карах го сина и на предварителните в МУ и ми беше голям кеф Simple Smile

# 563
  • Русе
И двете при нас са в едно училище. Ще се возим, в другия край на града. Не са им дали бележките още

# 564
  • София
При моето момиче матурата по БЕЛ е в старото училище / до 7клас/, не много далеч от центъра, където учи сега. А по френски е в Дорис Тенеди, там ще я возя

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 15:41 от hris.g

# 565
  • Дива Индия

пенсионирана русалка, много благодаря за информацията. Значи първа стъпка е училището да го предложи. Не е като нашия лауреат да е единствения с подобни характеристики. Ама така преценили - така направили.
Осем деца от страната са получили такава стипендия.

Синът на матурите ще си е в училището, в класната стая. На втората матура - пак там, но на първия етаж. С една дума - вкъщи.

# 566
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Ох, ще возя и аз, първата матура на сина ми е в НГДЕК, от Младост си е път.
Само вижте кой адрес на НГДЕК, тъй като преди 2-3 години си спомням, че тичаха от едната сграда на Лъвов мост към Модерно предградие или обратно. И моят син на едната матура е там, но още не съм видяла бележка, за да видя там ли пише на кой адрес точно. Ако в момента им работят и двете сгради, че при тях е сложно от известно време.

# 567
  • София
В Модерно предградие е, улица Баба или нещо такова Grinning

# 568
  • Sofia
И ние сме там,но на английски.
БЕЛ е в сладкарския в Кр.поляна.

# 569
  • София
Успех утре на матурата по БЕЛ!

Общи условия

Активация на акаунт