Закупуване на жилище

• 77 855
  • 699
  •   1
Отговори
# 150
Строителя ми изглежда възможно в най-читавата категория.
Има друг проблем. Апартамента е на първи етаж, обаче се оказа, че долу не са партерни жилища, а магазини.

И не ме притеснява толкова студа, колкото шума.

Някой живял ли е над магазини, колко е зле това?

Колко би струвало шумоизолация на целия под?

# 151
  • София
Шум от магазина може и да няма. Не всяко помещение е заведение за хранене или бакалия и вдигат шум. Може да го наемат за нещо тихо и  да отварят след 10.00 ч. - магазин за козметика, дом. потреби, салон за красота и подобни.А може и никой да не го наеме  - ако няма голям човекопоток наблизо.
Та тогава  студа от пода би ме притеснил повече.
Ако апарт. има тераса = покрив на магазина може да претендират, че им тече при топене на снега и дъжд. Не знам тогава как би било добре да се процедира.

# 152

Да де, ама ако на него му прехвърлят собствеността на акт 14 ...
[/quote]

Трябва да се прави разлика между инвеститор и строител.Инвеститорът примерно е започнал начинанието със заем и същевременно събира парите на хората.Може да завлече и строителя на края.И доставчици.Трябва да се внимава.Не че аз не купих когато още нямаше разрешение за строеж но фирмата беше ок.Smile

# 153
Истината за някои райони защо са скъпи, е точно, защото много хора/студенти от страната са "си свикнали" в този район - Ст.град, Мусагеница, Дианабад, Дървеница и да кажем Младости(там има и други прични, които не разбирам).
Моят съвет е да се огледаш и за други райони, където за същите пари, за които в горепосочените можеш да вземеш кутийка, ще вземеш нормално 3-стайно жилище(чисто 90 кв.м.).

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 02:55 от Magnifique

# 154
Истината е, че трябва да се направи винаги поне един компромис.
Брокерите често използват клишето, че трябва да направиш компромис или с качеството, или с квадратурата, или с локацията, или кинтажа.

Аз точно с локацията няма да направя компромис. Това го разисквах с един приятел преди 2 години, който си взе много хубав апартамент в Люлин изгодно. Обаче хем е в Люлин, хем е далече от метрото. Аз там не бих отишъл да живея. Единия колега от екипа ми пък всеки ден блъска един час и отгоре път от Овча Купел с колата. Да вярно, до 3 години ще имат метро, обаче той живее там от 10. Каква полза, че е взел супер изгоден апартамент, като си е ходене по мъките?

Това ми е много важно. С кинтите също не съм склонен да маневрирам. Моя компромис ще бъде с квадратурата. Нещо 70 и малко чисто ме устройва идеално, стига да е добре разпределено.

Говорих с един познат, който живее точно над магазин и то хранителен(не  денонощен). Вика че няма проблем с шума. Сложил си е решетки на прозорците и толкова.

Вчера обаче като гледах отново жилището видях друг проблем. Хола е дълъг и тесен(широк е май 3.3 метра). Имах едно гадже с такъв хол преди и там се чувствах малко тясно Simple Smile Иначе е 23 квадрата, но ако беше разпределен по-квадратно щеше да е много по-добре.

# 155
Това жилище се намира не на 3-ти, а на 1-ви етаж над търговки помещения и ще е много зле с отоплението. Отделно крилото от изток, ще прави сянка.
https://www.google.bg/maps/@42.6558783,23.3445277,3a,16.8y,338.89h,97.12t/data=!3m6!1e1!3m4!1s8mRAhH6dSGw6Hgm3TwL3pQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=en
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14984856132453 … k=32zmyt&f1=1

Човече, не разбирам защо искаш да си трошиш краката и колата из тия пущинаци в Студентски град. Там оправия няма да има скоро. И не я виждам бъдещата ти жена, евентуално, как ще маневрира с колика в този квартал. Там, освен улиците, по които върви градски транспорт, нищо друго друго не се чисти - ни зиме, ни лете!!! Сега може и да не ти прави впечатление, но .....
Никога не бих вложила такава сума в този кватрал. Студентски град е нещо като Слъчев бряг, само дето го няма морето. 2/3 от обитателите му са без елементарни хигиенни навици, но....това е друга тема.

# 156
Ама виж сега, него не го интересува бъдещата жена и количката, интересува го сега да има откъде да си купи бира в 22ч.

# 157
Това ми е много важно. С кинтите също не съм склонен да маневрирам. Моя компромис ще бъде с квадратурата. Нещо 70 и малко чисто ме устройва идеално, стига да е добре разпределено.
Аз пък баш с това не бих правила компромис. Опитът ми показва, че след 5 години кинти се намират - заплатата пораства, половинката също печели добре и т.н. Квадратурата обаче няма да порасне и ако искаш нещо по-голямо трябва да продаваш и купуваш пак, което е свързано с всичките му загуби и мъки.

Говорих с един познат, който живее точно над магазин и то хранителен(не  денонощен). Вика че няма проблем с шума. Сложил си е решетки на прозорците и толкова.
Ако е магазин, а не ресторант, не виждам проблем. Магазин студен няма и ще те топлят, шумът не е кой знае какъв, а и нали затварят вечер, когато ти е най-важно.

Вчера обаче като гледах отново жилището видях друг проблем. Хола е дълъг и тесен(широк е май 3.3 метра). Имах едно гадже с такъв хол преди и там се чувствах малко тясно Simple Smile Иначе е 23 квадрата, но ако беше разпределен по-квадратно щеше да е много по-добре.
Тясно може би, но нали правиш компромис с квадратите? От друга страна при равна площ в по-издължен се наместват по-добре и повече неща, отколкото в квадратен. Пробвай да си поиграеш с една скица и ще видиш.

# 158
Човече, не разбирам защо искаш да си трошиш краката и колата из тия пущинаци в Студентски град. Там оправия няма да има скоро. И не я виждам бъдещата ти жена, евентуално, как ще маневрира с колика в този квартал. Там, освен улиците, по които върви градски транспорт, нищо друго друго не се чисти - ни зиме, ни лете!!! Сега може и да не ти прави впечатление, но .....
Никога не бих вложила такава сума в този кватрал. Студентски град е нещо като Слъчев бряг, само дето го няма морето. 2/3 от обитателите му са без елементарни хигиенни навици, но....това е друга тема.

Знаете как е - разни хора и разни идеали. И нали се сещаш, че всички квартали, които се водят за хубави са много по-скъпи от студентски град?

Да приемем за момент, че си прав. Заедно с отричането на студентски град кой квартал конкретно можеш да ми препоръчаш - да е хубав и цените да са добри?

# 159
Съвсем сериозно предлагам на автора да потърски в блоковете на Симеоновско шосе, веднага след ДЕНОНОЩНИЯ  Фантастико. Повечето са газифицирани и добре построени и са на 5 минути пеша от Студентски рад.

# 160
Цитат
Съвсем сериозно предлагам на автора да потърски в блоковете на Симеоновско шосе, веднага след ДЕНОНОЩНИЯ  Фантастико. Повечето са газифицирани и добре построени и са на 5 минути пеша от Студентски рад.

Там точно гледах първия апартамент на строеж, където миришеше яко на схема Simple Smile Там също строят New Building Property, за които чух лоши неща за качеството на изпълнение.

Можеш ли да ме насочиш по-конкретно към строител или агенция?

# 161
Да приемем за момент, че си прав. Заедно с отричането на студентски град кой квартал конкретно можеш да ми препоръчаш - да е хубав и цените да са добри?

Наскоро имах работа в квартала оттатък Подуене, като караш по Ботевградско шосе и след като минеш под моста, май се води "Суха река". Ми има много приятни карета в този квартал. Също и в "Хаджи Димитър" има добри места. Провери там.

# 162
Това жилище се намира не на 3-ти, а на 1-ви етаж над търговки помещения и ще е много зле с отоплението. Отделно крилото от изток, ще прави сянка.
https://www.google.bg/maps/@42.6558783,23.3445277,3a,16.8y,338.89h,97.12t/data=!3m6!1e1!3m4!1s8mRAhH6dSGw6Hgm3TwL3pQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=en
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14984856132453 … k=32zmyt&f1=1
Зимата в тоя район около червения блок е зверската кал и мизерия. За паркиране дума да не става.

# 163
Цитат
Съвсем сериозно предлагам на автора да потърски в блоковете на Симеоновско шосе, веднага след ДЕНОНОЩНИЯ  Фантастико. Повечето са газифицирани и добре построени и са на 5 минути пеша от Студентски рад.

Там точно гледах първия апартамент на строеж, където миришеше яко на схема Simple Smile Там също строят New Building Property, за които чух лоши неща за качеството на изпълнение.

Можеш ли да ме насочиш по-конкретно към строител или агенция?
Не бих те насочила към строител, инвеститор и т.н поради следните причини: в Студентски град и Малинова долина се водят безброй дела за земите, на които се строи и не е ясно в кой момент строежът ще замръзне, така както замръзнаха едни строежи за период около 8 години в карето между Атанас Иширков, бл.53, бл.50 и ул."Акад. Борис Стефанов". Е сега ако не се лъжа Бароко ги довърши и са на пазара. Горещо те съветвам в тези райони да гледаш, ако е възможно, само завършени сгради и по възможност да се живее в тях. Добре е да си наемеш някой, който да провери всичко за имота, защото си млад човек и не заслужаваш да "изгърмиш".
Иначе добри сгради за живеене в Студентски град за зеленият блок, точно срешу входа на НСА и малко по-надолу (посока последната спирка на автобусите) розово-зеления блок, в който имаше пицария "Джиков" и зоомагазин.  (Блока между тях с параклиса отзад и клуб Монтрей не го гледай, ако не искаш човекът изпял "родната полиция' да ти е съсед-хахахах, това в кръга на шегата).
Заложи на сигурно, че ще го плащаш този заем 20 години. Успех!

# 164
Блока с пицарията Джиков гарантирано е добър, но е скъпичко - тристаен там сега е 120 000 евра. А преди 3 години в същия блок четиристайния, в който живеех под наем, го продаваха за 110 000 Grinning С Веско Маринов се засичахме редовно като си разхождаше кучето ... голям пич е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт