Закупуване на жилище

• 77 838
  • 699
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,
Харесали сме жилище, което в момента е на акт14. Всичко звучи добре, но тъй като не сме познавачи сега ни очуди, че новото строителство има един минус - плочите трябва да съхнат и да слягат. Ние смятахме, че когато получат акт16 ще се нанасяме, но явно никой не ти казва че бетона ще е влажен и всичко ще е влага. Твърдят че акт 16 ще се вземе на пролет. А нямаме как да чакаме да съхне една година... Много ми е странно, като знам как хората бързо се нанасят.. не сме запознати много, много как стоят нещата - дали може да ни просветлите?
Мерси Simple Smile

# 451
И аз не съм много наясно с новостроящи се кооперации, но ми е странно, че на доста познати, които купуват още в строеж, им почват довършителните работи преди акт 16, без да минава никакво време между построяването и довършителните... чудя се доколко е правилно..

# 452
И аз ще имам такъв проблем.

Като цяло проблема не е в съхненето на плочите. Те ще изсъхнат. Проблема е да изсъхнат мазилките и шпакловките. Ами трябва да се изкача известно време докато изсъхнат. Аз също не искам да чакам много. Като се затопли времето ще отворя прозорците и ще пусна някакви духалки в жилището. За месец два би трябвало да изсъхне прилично.

Иначе първите две години като се нанеса очаквам завишени нива на влага, ще ползвам влагоабсорбатори. Също плочите ще слягат и стените ще се напукат някъде, това се случва почти навсякъде.

# 453
Така е. Има и други неудобства, напр. че ще се шуми в близките 2 години от новодомци. Има доста хора, които си къртат стени и правят размествания. Казват, че перфектната сграда е на около 4 години- ако има дефекти ще се прояват, както и споменатата влага. Затова и в новички сгради се избягва да живее бебе в началото.

# 454
  • София
Така е, дограмата при новото строителство не дава на влагата да излезе. След като е измазано и добре да се остави да съхне. Обаче като се затвори дограмата и влагата няма къде да отиде.
Слягането не е проблем. Най-много някоя микропукнатина 1мм да се появи на някой ред тухли  Wink

# 455
Така е, дограмата при новото строителство не дава на влагата да излезе. След като е измазано и добре да се остави да съхне. Обаче като се затвори дограмата и влагата няма къде да отиде.
Слягането не е проблем. Най-много някоя микропукнатина 1мм да се появи на някой ред тухли  Wink
Какво слятане, какви 5 лева?! При строителство с обща фундаментна плоча (сега така се строи) не би трябвало да има и 0.1 мм неравномерно слягане!
Пукнатините по зидовете имат съвсем друг генезис!

Така е. Има и други неудобства, напр. че ще се шуми в близките 2 години от новодомци. Има доста хора, които си къртат стени и правят размествания. Казват, че перфектната сграда е на около 4 години- ако има дефекти ще се прояват, както и споменатата влага. Затова и в новички сгради се избягва да живее бебе в началото.
Подкрепям! Това е като да си купиш дреха по поръчка и готова такава. Готовата може да я видиш как ти стои. За поръчковата може да си представяш много неща, които впоследствие да не се окажат точно така.

# 456
Слягането не е проблем. Най-много някоя микропукнатина 1мм да се появи на някой ред тухли  Wink

Аз в събота като беше хубаво времето ходих и застопорих прозорците притворени, ама после времето пак се прецака Grinning

# 457
Затива не обичам готовите неща - колкото и да казват, че дограмата ще в 33542 камери и еди каква си марка, толкова ли не могат да сложат по 1 микровентилация или 3д прозорец и да си съхне с месеци, вярно доста бавно. По принцип е добре да се ъпгрейтне дограма пак в началния период - брой стъкла и какви, механизми, екстри.

# 458
  • София
Слягането не е проблем. Най-много някоя микропукнатина 1мм да се появи на някой ред тухли  Wink
Какво слятане, какви 5 лева?! При строителство с обща фундаментна плоча (сега така се строи) не би трябвало да има и 0.1 мм неравномерно слягане!
Пукнатините по зидовете имат съвсем друг генезис!

Обичаш да се изказваш като крайна инстанция с тежки думи, за да звучат по-убедително. Бих ти обяснила по-подробно, че всяка фундирана конструкция има движения, обусловени, ама ще те оставя да четеш сам - това което те интересува е на 125та страница  Wink
http://uacg.bg/filebank/att_9757.pdf
Повече няма да ти отговарям, защото знам, че сега ще следва остра реакция  Peace

# 459
Затива не обичам готовите неща - колкото и да казват, че дограмата ще в 33542 камери и еди каква си марка, толкова ли не могат да сложат по 1 микровентилация или 3д прозорец и да си съхне с месеци, вярно доста бавно. По принцип е добре да се ъпгрейтне дограма пак в началния период - брой стъкла и какви, механизми, екстри.

Няма перфектни неща. Дограмата изглежда повече от добра, сигурно си има и микровентилация. Въпроса е, че при моментната влажност й трябва МАКРОвентилация, а това става само със старомодното отваряне на прозореца Simple Smile

# 460
Абе само с проветряване ще се чака бая. Може би са измислили с влагоабсорбатори, стига като разход да е оправдано.

# 461
Аз доколкото говорих с хора завършили наскоро жилища ми казват изобщо да не го мисля това, те нищо не били правили по въпроса и са се нанесли веднага.

# 462
Дано не се засегне някой, но най ги "обичам" тези философи, които твърдят, че няма смисъл нещата да се правят така, както е утвърдено като стандарт - например, няма нужда да се чака съхнене, банята може да стане и за 1 седмица, няма нужда от саморазливна подложка и прочие.. А пък като майстор ми каже някаква такава глупост направо бягам надалеч. И аз преди не съм ги знаела тези неща, ама човек е по-добре да се информира което как се прави и да не вярва на врели-некипели.

# 463
Ами то това е, че мнения много и ако си бос в нещо е трудно да прецениш кой прав и кой крив.

# 464
Ами гледаш повечето мнения, поне сега в интернет може да се направи доста подробен рисърч. Прост пример за банята - повечето хората казват, че баня се прави за няколко седмици, това че има двама трима дето ми твърдят, че тяхната е станала за 1 седмица.. дали пък няма да им повярвам. Още повече хората много добре разнясняват всяко нещо защо се прави точно така и защо за толкова време. Има и мнения на изпатили. Е, разбира се може да решиш и да разчиташ на късмета си, че точно при теб няма да се омажат нещата ако не ги нарпавиш както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт