Закупуване на жилище

• 77 833
  • 699
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Това с банята е много относително. Ако е НС и няма къртене не виждам проблем да стане за една седмица. 20м2 фаянс се лепят за 3 дена  Wink

# 466
Сметките със сроковете трябва да се умножат по 3, а бюджета - поне с 20% от планираното и реалното. Например чували сте, че кухня се прави за месец, врати се слагат за 3 седмици и пр, масовият случай няма нищо общо с реалността. Тук-таме има ендонорози, но са малко.

# 467
И на мен повече от две седмици за една баня ми се струват много, като е НС и няма къртене. Не че ме бърка толкова, ама тоя майстор какво ще прави по цял ден две-три седмици?

# 468
  • София
При 15 лева на м2 ще умре от глад. Затова някои искат по 25, че работата е пипкава  Mr. Green

# 469
Врати три седмици!? WTF? Това освен ако не влиза изработката...

Не знам, трябва да разпитам един приятел защото му свършиха апартамента от до за по-малко от 3 месеца. Той обаче беше зает и баща му опъваше камшика на майсторите и ще ми е трудно да разбера подробности.

# 470
Повечето врати са си по поръчка, срокът често надвижава месец. На теория е едно, на практика - друго. Иначе като цялостен ремонт дори без къртене на теория може за 2-3 месеца.

# 471
Най-голямо забавяне ми се е получавало от неизпълнение на договорени срокове.

# 472
Добре де, в НС не ви ли издават апартамента на ш/з с врати? На тия нереални цени ми се струва странно да няма 5 врати за 1000 лв. общо даже. За кухня аз процедирам с готова на модули. Винаги може да се сменят вратичките в последствие, а корпусът и без това не се вижда.

# 473
Жилищата се издават по БДС, а това не включва врати. Сигурно ако платиш 2000 евро на квадрат тогава.

На мен дилемата ми е следната: Лятото се очаква АКТ 16. До тогава я успя да събера 6-7 бона я не, че имам и доста други разходи освен тоя апартамент. За момента нямам кредит. Ипотечния ще мога да го взема като има АКТ 16 и прехвърля апартамента. Иска ми се да започна обаче на АКТ 15 да го правя.
Логично е да започна с банята нали? Да, ама мебелиста иска 60 процента за да почне да прави мебелите и ще му трябват към 2 месеца, аз ги пиша 3 направо.

Та се чудя как да процедирам с разходите. Отделно това изсъхване не мога да преценя кога точно ще се е случило... Въобще ми е пълна каша цялата схема Sad

# 474
Седмица до 10-ина дни отиват за една нормална баня, при това ако майстора е само един човек. Това, че повечето са некадърници и мързеливци е отделен въпрос. А че клиентите са балами пък още по-отделен Grinning Двустаен апартамент НС 60 кв.м. от шпакловка и замазка до готов за живеене се прави за месец. Единствено кухнята се забави 3 месеца, но беше точно заради некадърни "професионалисти".

# 475
Иване, моят строител строи с врати. От Булстрой апартамента също е с врати, сигурен ли си за това?
Иначе 6-7 бона според мен ще ти стигнат и за банята, и за мебелиста-Мишелин беше писала колко й е излязла банята, мисля че около 4000 лв. беше. с труда и материалите, а твоята май не е много по-голяма.
Според мен банята е първа, при крайна нужда можеш да спиш на матрак без легло и да ядеш навън, но не можеш без баня Simple Smile

# 476
ОО мен кухня и без това не ми е нужна, аз си ям навън Simple Smile Точно това си мислех, че кухнята ще е последна. От там само пералнята ми е жизнена.

Ами сигурен съм, че е без врати, поне техника така каза. Само входна врата. Съмнява ме банята да излезе до 4 бона, защото ще сложа душ кабина без под и душ пита + бойлер.

# 477
От опит мога да кажа, че е много фрустриращо човек да прави ремонт на бързо и да бърза за срокове. Аз също съм била без кухня за около месец, и с все довършителни неща, докато бързахме да не плащаме наем уж напразно. И тогава сигурно е било правилното решение, но сега бих си платила малко повече, но не и да живея в ремонт. Всеки си преценява и знае какво е само като му дойде на главата.

# 478
Предполагам, че е така. Може би ще е най-добре да направя първо това, което ми е най-нужно и като се нанеса да се довършват по-второстепенни неща като кухняата например. За да се нанеса ми трябва спалнята, банята и един диван в хола.

Но за довършителните неща до ключ преди това явно ще трябва да се направи внимателен тайминг и синхронизация.

# 479
Според мен дивана трябва да дойде след кухнята, иначе всичката мръсотия ще се набие в него.

Общи условия

Активация на акаунт