Закупуване на жилище

• 77 844
  • 699
  •   1
Отговори
# 435
Добавките може да ускорят стягането на бетона, ама няма да изхвърлят влагата по-бързо според мен. Някои неща просто си искат време. И също така да не се затваря бързо, бързо с дограма, изолация и мазилка сградата. До нас гледах една, много бързо я вдигнаха и докато нагоре се зидаше, долу облицоваха. Ми според мен не е добре.

# 436
Здравейте, интересува ме при подписване на предварителен договор за апартамент и плащане на части (например да кажем капаро 10%, на акт 14, 15 и т.н.) какви документи трябва да се изискат от строителя/инвеститора/продавача при правенето на предварителните плащания (приемаме, че сделката ще се изповяда на даньчна оценка)? Само платежното нареждане ли е доказателство за направените вноски - как се защитава купувача в случая ? Моля, споделете опит...

# 437
Изпипан предварителен договор от добър адвокат и платежните нареждания.

# 438
Защитата е договор с пписаните етапи на плащане и крайна дата за акт16. Ако ще купувате, наемете адеокат, не е евтино, но си заслужава. Той и води малко като преговори с инвеститора, защото те вечно гледат да те набутат със срок или друго.

# 439
  • sofia
От една банка ми казаха ,че могат да ми финансират имот на зелено ,но само ако има издаден Акт 15, а не по-ранно . Това вярно ли е ?
Само да поясня ,че става на въпрос за имат ,който ще се започне да се строй скоро ...

# 440
Акт 15 е почти завършен имот, да нямате предвид Акт 14?
Всяка банка има различни условия. Банките в България са над 25, повечето доста ликвидни в момента и предоставящи ипотеки на Акт 14.

# 441
  • sofia
Акт 15 е почти завършен имот, да нямате предвид Акт 14?
Всяка банка има различни условия. Банките в България са над 25, повечето доста ликвидни в момента и предоставящи ипотеки на Акт 14.

Питахме в пощенска банка защото там ни превеждат заплатите и ни казаха ,че на АКТ 15 . Даже имаше изказване ,че нямало банка в България която да отпусне кредит за жилище на зелено преди Акт 15 . Стори ми се доста интересно и странно защото си мислех ,че финансират независимо от етапа на сградата и затова реших да попитам и тук Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 дек 2017, 17:41 от vili80bg

# 442
  • София
Има, има спокойно. Wink
Някой финансират и още преди дупка ако работят със строителя  Wink

# 443
Вижте тук:  http://www.moitepari.bg/ipotechni_krediti/ipotechni_krediti.aspx
Изберете разширено търсене - имоти в строеж, просто дават по-малък % от сумата, а някои искат стоителя да работи с банката.
Щом сте харесали имот направо строителя да ви свърже с банката, която го кредитира, ако ползва кредит, както повечето правят.

# 444
  • sofia
Вижте тук:  http://www.moitepari.bg/ipotechni_krediti/ipotechni_krediti.aspx
Изберете разширено търсене - имоти в строеж, просто дават по-малък % от сумата, а някои искат стоителя да работи с банката.
Щом сте харесали имот направо строителя да ви свърже с банката, която го кредитира, ако ползва кредит, както повечето правят.

Ок ,благодаря за съвета  bouquet

# 445
Моля,
Както е написала колежката chiana, още преди да е изкопан трап, на ниво проект се продават в момента повечето обекти и едва ли всички купувачи са с кеш Wink
Просто трябва да се потърсите.

ПС:
Има и посредници, които ви намирали най-изгодните за вас условия за кредитиране, без да ви струва нищо. Комисион взимали само от банката, с която сключвате ипотека.  Една позната ми ги хвалеше, така си намери апартамент преди две години и много доволна, но аз съм леко скептичен.
Успех ви желая!
Simple Smile

# 446
От 1 година обикалях тези копки. Разочарованието е пълно! Гледки към отсрещна сграда или гаражи/порурени къщи; тристайни като двустайни стари; посредствени дограми и общи части; средно 2 кв.м.зеленина около блока. Ако сте късметлии ще гледате навреме или многооооо евентъално ще попаднете на нещо читаво.
Успех

# 447
Но те и парите не се изсипват всичките още в началото. То си има схема и уговореност с банката за отпускане при настъпване на акт х у з...

# 448
От една банка ми казаха ,че могат да ми финансират имот на зелено ,но само ако има издаден Акт 15, а не по-ранно . Това вярно ли е ?
Само да поясня ,че става на въпрос за имат ,който ще се започне да се строй скоро ...

повечето финансират до 60 процента на АКТ 14

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 09:20 от Анонимен

# 449
  • sofia
Благодаря на всички за поясненията Simple Smile . Предполагах ,че е така стоят нещата  newsm68

Общи условия

Активация на акаунт