Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 650
  • 471
  •   1
Отговори
# 315
Ако желае да разкара изрода-надилник, може и тя да го изгони. Има право да остане с децата в неговия апартамент, ако семейното жилище е единствено.

Жилището не е семейно, след като нямат брак.

# 316
Последно - психически тормоз ли се оказа? Според мен авторката няма за какво да казва на мъжът, който нарича съпруг за апартамента. Това й е застраховката да не остане на улицата с децата. Да си го дава под наем и да си спи спокойно. Децата негови ли са или не?

# 317
Допускам, че всички, които приемат спането на пода като мил жест, никига не са го виждали от близо тоя същия под.
Разбира се, защото са умни и оправни и това на тях не може да се случи.

Не виждате разлика между изрод-насилник и ненадежден партньор? Е, за нейно щастие, авторката я е видяла.

# 318
  • град-държава
Явно такива случаи не липсват, Уиш. Жената не е тръгнала да се разделя или спасява. 😉

# 319

Според мен жената е постъпила разумно в този случай. Задействал се е инстинктът за самосъхранение. Сега е моментът да му обясни без много емоции за закупеното жилище, като го представи за актив/какъвто всъщност е/, който все пак е за децата. В зависимост от реакцията му да решават на момента как продължават - заедно или по отделно.
При нормални семейни отношения е редно такива решения да се взимат заедно и заедно да се осъществяват, но случаят не е такъв. След 1 месец спане на пода в детската, просто жената се е погрижила за себе си и за децата си.
Освен това хората нямат и брак, та този мъж, ако в един момент реши, че не му се занимава вече със семейство и деца, срещу 100 лв на месец вече е свободен.

# 320
Не мисля, че трябва да му казва. Това ще бъде груба грешка.

# 321
Зизу, как ще сгъчкаш две деца на едно легло цял месец? Не се излагай.
С кое се излагам? Ти знаеш ли на колко са децата, колко е голямо леглото? Аз съм на персон и половина от 8 годишна. Масово от години леглата са с широки матраци, в които спокойно две деца могат да спят заедно. Е, ако са с легла в стил 'детска градина' по 60см. и по-малко е друго. Едно надуваемо легло, високо при това, може да се намери за 100лв. и нямаше да е 'на земята'.
Както писах - тя е избрала да спи там. Да беше взела парите от застраховките и да се изнесе на квартира. Ама тогава нямаше да има кой да я издържа, нали така?

# 322
Липсва ни информация защо се е стигнало до спането на пода.

Ако не вървят нещата и искаш да се оправят не си купуваш надуваеми дюшеци..

# 323
  • град-държава
Не мисля, че трябва да му казва. Това ще бъде груба грешка.
Ама разбира се, това със сигурност я поставя в реалната възможност за спасение от насилника...
Определено темата е показателна и изключително полезна. Нямам какво повече да допълня, мога само да извлека. Приятен ден от мен.

# 324
Явно такива случаи не липсват, Уиш. Жената не е тръгнала да се разделя или спасява. 😉
Толкова по-зле и за жената, и за децата ѝ.

# 325
Жената е купила апартамента, за да се изнесе в него с децата.
После са затоплили отношенията си.

Да си беше купила дюшек?! Сериозно? А защо не палатка за балкона; още по-добре, мъжът да я купи, после ще кажем че й е осигурил отдих сред природата.

Разбира се, че трябва да му каже. Все пак говорим за нормална жена в спорна ситуация, дори след 20 страници преразказ с елементи на разсъждения.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 09:53 от GatoNegro

# 326
  • София
Да беше взела парите от застраховките и да се изнесе на квартира. Ама тогава нямаше да има кой да я издържа, нали така?

Защо да помисли за децата и за себе си, вместо да послуша вечната мантра на ССФ : "Събирай си багажа и бягай с 200"?
Вярно, че е най- лесно да не вложиш нито мозък, нито кураж и да хукнеш под наем с 2 деца от различни мъже.
Що да не оставиш волен като птичка ерген да се шири в прословутото си жилище, срещу едни пикливи 100 лева, заради едната гордост? Mr. Green

Извинявай, Зизу, но ти още нямаш деца нали? Peace

# 327
И после защо има мъже, които се държат зле с жените? Че те да не би да не усещат, че са ползвани като дойни крави?

И спането на земята, си го е избрала тя. Съвсем умишлено. За да изманипулира мъжа си. Стар женки подход от време оно. И действа. И доста бързо. Смятайте какво се е случило, че този мъж не е поддал цял месец. Оттук нататък, авторката дори и да пише каква точно е била причината, не съм склонна да й вярвам, защото ще извърти нещата, както й е угодно.

Оставил я е да си "играе с два неуспешни бизнеса". Насилник, казвате?

Тука един ЧОВЕК си позволява жилище, защото друг ЧОВЕК поема всички други разходи. Неморално е! Точка! Никакви други условия не ме интересуват.

Споменах и назад в темата. Ако бях оставяла приятеля ми да плаща целия наем в продължение на толкова години, аз щях да съм спестила прилична сума а той щеше да е назад с немалко пари. Но аз реших, че не е честно спрямо него. А така, и двамата успяхме да си купим апартаменти, за които се твърди, че са наследствени. И ми е спокойно, че не съм го ощетила за сметка на моя собственост. Но видя се колко хора в темата биха постъпили по този начин в това положение. Без деца. Но оправдание винаги ще има. В случая ще е, мъж е, нека плаща....

И стига с това: нямаш деца още. Това е до манталитет и светоусещане. Както казах, оправдания винаги се намират лесно.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 10:04 от Мишелин

# 328
  • София
И после защо има мъже, които се държат зле с жените? Че те да не би да не усещат, че са ползвани като дойни крави?

Скрит текст:
И спането на земята, си го е избрала тя. Съвсем умишлено. За да изманипулира мъжа си. Стар женки подход от време оно. И действа. И доста бързо. Смятайте какво се е случило, че този мъж не е поддал цял месец. Оттук нататък, авторката дори и да пише каква точно е била причината, не съм склонна да й вярвам, защото ще извърти нещата, както й е угодно.

Оставил я е да си "играе с два неуспешни бизнеса". Насилник, казвате?

Тука един ЧОВЕК си позволява жилище, защото друг ЧОВЕК поема всички други разходи. Неморално е! Точка! Никакви други условия не ме интересуват.

Споменах и назад в темата. Ако бях оставяла приятеля ми да плаща целия наем в продължение на толкова години, аз щях да съм спестила прилична сума а той щеше да е назад с немалко пари. Но аз реших, че не е честно спрямо него. А така, и двамата успяхме да си купим апартаменти, за които се твърди, че са наследствени. И ми е спокойно, че не съм го ощетила за сметка на моя собственост. Но видя се колко хора в темата биха постъпили по този начин в това положение. Без деца. Но оправдание винаги ще има. В случая ще е, мъж е, нека плаща....

И стига с това: нямаш деца още. Това е до манталитет и светоусещане. Както казах, оправдания винаги се намират лесно.

Не, не стига! Naughty
Когато имаш деца, ще разбереш какво означава да отговаряш за живота, здравето и битието на някого, който е напълно безпомощен без твоята грижа!
И тогава ще разбереш и друго- че си готова на всичко, само и само да ги защитиш.
Точка!
Много сте еркек, когато се грижите само за собствените си персони.
И когато живеете като съквартиранти години наред, за да си делите наема, че по- лесно да спестите всеки за собствено жилище, след което си вдигате шапките и кой- откъдето е!

# 329
Да беше взела парите от застраховките и да се изнесе на квартира. Ама тогава нямаше да има кой да я издържа, нали така?

Защо да помисли за децата и за себе си, вместо да послуша вечната мантра на ССФ : "Събирай си багажа и бягай с 200"?
Вярно, че е най- лесно да не вложиш нито мозък, нито кураж и да хукнеш под наем с 2 деца от различни мъже.
Що да не оставиш волен като птичка ерген да се шири в прословутото си жилище, срещу едни пикливи 100 лева, заради едната гордост? Mr. Green

Извинявай, Зизу, но ти още нямаш деца нали? Peace
Съвсем не твърдя това. Нека си стои щом я устройва ама да не се прави на чак такава жертва. Спала е на пода, защото е стигнала до там. Не вярвам мъжа й да е виновен за скандала, а тя да се извинява за неговите грешки. Щом е стигнал до там да не я иска до себе си цял месец явно, както вече писах, проблема е бил сериозен.

Да, нямам деца, именно защото нямам все още лично свое жилище. Имам наследен огромен апартамен в друг град от майка ми, лека й пръст, както и голям апартамент при баща ми, който винаги може да ми предотстъпи и да си купи гарсониера, но аз не искам. Отделно и предвид, че преди година почина приятеля ми на този етап в новата си връзка не искам деца.
В този ред на мисли щом човек е готов да създаде дете, още повече и второ от друг мъж, трябва да е помислил как ще се справя при евентуален подобен проблем още след първата раздяла.
Това, разбира се е мое мнение, но именно за това аз трудно бих попаднала в ситуацията на авторката.

Общи условия

Активация на акаунт