Сега и работата ми е проблем... Вие сте Ок с постъпката на анторката, не виждам причина аз да не съм. Нито ще ме убедите, нито ме инересува да убеждавам някого аз. Моята позиция относно начина, по който е действала и действа е такава без изглед да се извърти. Казах също така, че ако това е план за спасение от тормоз, бой, ограничения от всякакъв характер, които я поставят в пълно зависимо положение , дигурно бих разбрара, но тя не е ограничена по никакъв начин от съпруга си, включително и по време на конфликта.
Ти пропускаш, че тя не е взела това решение, докато са били в мирни отношения. Това не прави авторката нечестна.Тя е спала един месец на пода. Опитвала се е да говори с него, а той не е искал. Вместо това я е гонел. Тя е очаквала във всеки един момент той да и каже, утре да си събере багажа. Няма как да стои послушно и да се надява, че на господина ще му мине и изведнъж ще се влюби пак. Ти това ли очакваше да направи авторката? Послушно да стои и да чака окончателно да я изритат на улицата, за да се сети да се спасява. А и да седне да му се обяснява, че купува апартамент и подсигурява подслон на децата си. От къв зор. Теб ако те изритат и ти наистина нямаш къде да отидеш, ще си търсиш варианти ли или ще му се обясняваш на твоичкия и ще питаш за разрешение? Не мисля. Момента пък с наемането на жилището е още по-тъп. Ти знаеш ли, че жилище не се намира току така за под наем. Ако я изгонят авторката, тя къде да спи, докато си намери жилище? Сега има сигурен подслон и по всяко време може да отиде там. А с варианта наем, тя го няма този подслон и ще трябва те първа да го търси. Сама с две деца, кое е по-добре според теб? И да, има насилие към авторката , която е притисната ама точно в ъгъла. Той силен и вилен я подчинява, защото знае, че в случая тя е била зависима от него. Да имала е работа и доходи, но не е имала на-важното, покрив над главата си. Т.е. той се е възползвал от това. Познавам от близо такъв човек и повярвай ми има много такива. Държат жената зависима от едно или друго, за да си правят с нея каквото си искат и да знаят, че няма къде да иде. Авторката обаче ми прави впечатление на много умен човек. Не стига, че е инвестирала с идея и без да ощети никого, ами дори е изтеглила потребителски кредит, а не ипотечен. Шапка и свалям. И какво значи тя не дава пари в момента в домакинството? Тя ги дава за апартамент, който ще остане за децата. Това малко ли е? Напротив инвестирала е много разумно.
Към авторката. изобщо даже не му казвай. Следващият път като те изгони, просто си събери багажа и се прибери в новото си жилище. Бас ловя, че ще гледа с чене до земята. Той ще очаква, че няма да има къде да идеш, ще се гърчиш и молиш, както всъщност си правела, когато си го търсела за разговори, а той гордо е гледал унижението ти. И още нещо никакви угризения не изпитвай, че сега той те издържа. Ти плащаш апартамент и по този начин също издържаш децата. Не изпитвай угризения, че не си тръгваш и го използваш за пари. Направи така, че за това време да се подсигуриш още по-добре финансово и като дойде момента се наслаждавай на победата си. Дано тоя след това си научи урока и не си позволи със следващата да я натиря в ъгъла като парцал, а да си има едно на ум.
И още нещо Vermilion, не размахвай толкова високо пръст, че не се знае съдбата един ден в каква ситуация ще те изправи и какви решения ще трябва да вземеш. Когато става въпрос за собственото дете, такива неща като аз съм честна, независимо от всичко, няма. Ако трябва да избираш между страдание на детето и чистата си съвест спрямо някой, който така или иначе е постъпил подло с теб, какво би избрала?