Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 663
  • 471
  •   1
Отговори
# 285
  • Tам през Атлантическия океан
Всъщност през цялото време, единственото лошо, което намирам е, че лъже, крие и действа подмолно зад гърба  на насилника, с който вече са в добри отношения(обърках се и аз вече,) и иска да си го запази, както и издръжката му, за да може да си плаща вноските.

Ето всеки вижда това което е 'вътре' в него Simple Smile
Ти можеда да видиш само това и до там , друг вижда друго )

И да какво лошо  че иска да подсигури децата си с имот (което и ти смяташ да направиш) а и себе си ако изпадне в подобни ситуации като описаната.
Самата тя пише че се дерзае и се чуди дали да му каже , не му е казала веднага  защото са били в конфликт.

# 286
Вермилион, Дес те попита, но ти й прескочи въпроса.

Искам да попитам и аз: ако сега изпаднеш в ситуация, в която мъжът ти те изгонва, ти имаш ли къде да отидеш?

# 287
В ситуацията на авторката ще си потърся квартира на първо време. Ще осигуря сигурна и спокойна среда за мен и децата, ще изчакам няколко дни да дойда на себе си и ще действам според условията и възможностите си. Също така веднага ще поискам издръжка за децата от баща им (в случая от бащите им). 

Дамм , теориите са винаги много хубави Wink

# 288
  • град-държава
Дес, пропускаш съществената подробност, че аз нямам намерение и не планирам да осигуря дъщеря си по този начин. А теории няма, в нейния случай точно по този начин бих постъпила. Разполагам с необходимия ресурс дори в момента. Всъщност и тя го има, дори няма нужда от квартира, но има средства, явно работа и жилище.

# 289
В ситуацията на авторката ще си потърся квартира на първо време. Ще осигуря сигурна и спокойна среда за мен и децата, ще изчакам няколко дни да дойда на себе си и ще действам според условията и възможностите си. Също така веднага ще поискам издръжка за децата от баща им (в случая от бащите им). 

В България, в малък град нещата не са толкова лесни.
А и с твоята професия можеш да работиш от вкъщи, и изобщо не си в състояние да влезеш в положението на авторката, което е добре за теб. Wink

# 290
п.п.

Цитат
Ще осигуря сигурна и спокойна среда за мен и децата, ще изчакам няколко дни да дойда на себе си и ще действам според условията и възможностите си.

Замисли се , авторката и тя е действала според 'възможностите' си Simple Smile

Цитат
Дес, пропускаш съществената подробност, че аз нямам намерение и не планирам да осигуря дъщеря си по този начин

Какво пропускам ?!
виж какво си написала )

Виждам, че моето жилище яко ви тормози, но аз наследствено жилище нямам, да са живи и здрави родителите ми дълги години. И да, мисля дори дъщеря си да осигуря с дом за ужас на всеки идиот, който ще срещне по пътя си.
Аз съм живяла и на квартира със съпруга ми достатъчно време. Не сме от тези, които чакат някой да им донесе, друг да им омеси. Не нося вина и отговорност, заради решението на родителите ми, но не съм ощетила никой до този момент с цел собствено облаготетелстване, нито съм взела  нещо, което не е мое, нито имам навиците да лъжа и да крия.

# 291
НСЧ, дай да не се обиждаме. Много добре зная какво е насилие било психическо, било физическо...
Охх.
Жертвите не го осъзнават, не че ти не знаеш.
Затова отговорът - не се страхувам - не значи, че не е жертва.

Това че е имала свобода в някаква посока не значи нищо. При психическото насилие точно на това разчитат, да им промият мозъчетата и жертвите да взимат решенията, които са им спуснати отгоре. Иначе привидно имат свободен избор, имат го само докато решението им се размине с това на насилника, тогава следва онова, което описва тя - дава им се "урок" за грешката, за да вземе "правилното" решение следващия път.

# 292
  • София /Абсурдистан
Дамм , теориите са винаги много хубави Wink
И те веднага ще дадат, направо ще се изпотрепят да дават Simple Smile

# 293
  • град-държава
Пропускаш това, че аз нямам намерение да го правя тайно от съпруга си, докато се възползвам от неговите възможносги. Също така ще се определа дали съм жертва или не. Ако съм жертва се спасявам, при първа възможтост. Ако не съм няма от какво да се спасявам и действаме заедно.
Сега и работата ми е проблем... Вие сте Ок с постъпката на анторката, не виждам причина аз да не съм. Нито ще ме убедите, нито ме инересува да убеждавам някого аз. Моята позиция относно начина, по който е действала и действа е такава без изглед да се извърти. Казах също така, че ако това е план за спасение от тормоз, бой, ограничения от всякакъв характер, които я поставят в пълно зависимо положение , дигурно бих разбрара, но тя не е ограничена по никакъв начин от съпруга си, включително и по време на конфликта.

# 294
Пак теории Wink

ако , ако , ако Simple Smile

Дано не ти се случва да проеряваш теориите си Wink

# 295
  • град-държава
На хипотетични въпроси, хипотетични отговори. В случая разполагам с реален ресус, който ми позволява да действам в реална ситуация, та така. 😉

# 296
На хипотетични въпроси, хипотетични отговори. В случая разполагам с реален ресус, който ми позволява да действам в реална ситуация, та така. 😉
Жената обаче не е разполагала с ресурс, и е направила каквото е могла.

# 297
Затова, защото разполагаш с реален ресурс, както и с жилище, в което да си подслониш главата при форсмажорни обстоятелства се репчиш така.

Ако ги нямаше всички тези условия щеше да си малко по-смирена.

# 298
  • Пловдив
То психическото насилие/мачкане  по-леко ли е ?!
Естествено, че е по-леко, поне в общия случай. Да те набият ли предпочиташ, или да те обидят? Аз щото второто.
Да, бе, знам, и аз съм от жените, които не схващат как психическото насилие не е насилие.  Sunglasses

Off. В една тема в началото на бг-мамината ми кариера някаква мама беше написала че мъката да не можеш да имаш второ дете не е по-малка от мъката да не можеш да имаш нито едно, аз и написах, че е по-малка, и май взе, че излезе, че най-безсърдечно омаловажавам мъката и.

# 299
Естествено, че психическото насилие е по-различно от физическото. Затова и дамата си купува апартамент за всеки случай, а не завежда дело за побой и издръжка.
Има безчет начини да не се чувстваш добре в една връзка, но да не те е страх от физическо посегателство.

Сигурно за десети път - казва, че ще каже на мъжа си за покупката. Предупредила го е предишен път, че ще постъпи изненадващо ако той продължи с поведението си. Естествено, че няма да затича сега обляна в сълзи да му се извинява. Какъв е смисълът да проявява независимост за три минути и после пак доволно да маха с опашка, че са я пуснали на дивана?!
Никой не твърди, че подобни отношения са еталон за добросъпружеско разбирателство, ама тия дето не сме с идеалните партньори да се самоубиваме барабар с дечинята, щото иначе то разврат, то липса на морал, то лъжи, чудо.

В тоя ред на мисли, аз напълно отделен бюджет на двойката не мога и да си представя, но това не значи, че класифицирам от раз всички, които са по този начин като пресметливи, злобни егоисти. Може и да си правя определени изводи, но характерът на човек е толкова комплексно нещо, че една-две-пет постъпки, особено извън контекст не могат да покажат почти нищо. Предполагам, че на толкова лесно квалифициращите не им е толкова важно да са прави в преценката си, иначе не мога да си обясня защо си позволяват (на себе си) толкова слепи изстрели.

Общи условия

Активация на акаунт