Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 674
  • 471
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Аз продължавам да не разбирам какво толкова е направила тази жена? Да, не е споделила плановете с мъжа си, но моментът е бил такъв, били са в кофти отношения, действала е сама, за да защити себе си и децата си. Нищо кой знае какво, тук я разкъсахте в купища страници. Да, трябва да му каже, но това не е нищо лошо, страшно, непоправимо или повод за срам. Действала е мъдро, подсигурила е децата си. В крайна сметка, дори да нямаха проблеми, ако нещо се случи с родителите (дано не, разбира се), вече и двете деца са подсигурени по някакъв начин, не само общото.

# 271
  • Tам през Атлантическия океан
Питай авторката. Може да не го гони, но и тя не си тръгва от изрода-насилник. Дори след като има вече къде да отиде. Ще дава апартамента под наем и пак при изрода ще си стои. Следващия път като я изгони, при наемателите си ли ще отиде?

При теб ли да отиде ?!

Сега вече има къде да отиде след това което е предприела/направила 
стига да и стиска и да предприеме следващата стъпка.

# 272
Наематели още няма, тя сама каза, че градът им е малък и не се знае дали изобщо ще има. Следващият път като я изгони, тя ще има и друг вариант освен да спи на пода. Като няма наследствено жилище, принудена е да търси други варианти. В случая си ги е намерила.

# 273
То психическото насилие/мачкане  по-леко ли е ?!
Според мен не. Дори може да е по-тежко.
Но тя не е първата, от която получавам такъв отговор, което ме кара да мисля, че не е толкова рядко срещано психическото насилие да не бъде смятано за насилие от жертвите и затова да не се страхуват в оня смисъл на думата, който влагаме, когато им задаваме въпроса - страхувате ли се.
Те въобще не виждат и не осъзнават последиците в/у себе си и децата.

# 274
На някои якъла не им го побира че тя е нямала къде да отиде (
и раздават  съвети и осъждат на прима виста.

Сигурно не могат да си представят че има такива хора , където наистина нама къде да отидат (

# 275
Аз продължавам да не разбирам какво толкова е направила тази жена? Да, не е споделила плановете с мъжа си, но моментът е бил такъв, били са в кофти отношения, действала е сама, за да защити себе си и децата си. Нищо кой знае какво, тук я разкъсахте в купища страници. Да, трябва да му каже, но това не е нищо лошо, страшно, непоправимо или повод за срам. Действала е мъдро, подсигурила е децата си. В крайна сметка, дори да нямаха проблеми, ако нещо се случи с родителите (дано не, разбира се), вече и двете деца са подсигурени по някакъв начин, не само общото.

Е как какво е направила, вместо да реве във форума и да й начукват тук канчето как така няма наследствено жилище от мама и тати като тях, в което да избяга, тя се осмелила да купува сама жилище.

# 276
  • София
То психическото насилие/мачкане  по-леко ли е ?!
Според мен не. Дори може да е по-тежко.
Но тя не е първата, от която получавам такъв отговор, което ме кара да мисля, че не е толкова рядко срещано психическото насилие да не бъде смятано за насилие от жертвите и затова да не се страхуват в оня смисъл на думата, който влагаме, когато им задаваме въпроса - страхувате ли се.
Те въобще не виждат и не осъзнават последиците в/у себе си и децата.

За съжаление, тук виждам и други съфорумки, за които психическото насилие не е насилие, което е жалко.

# 277
  • град-държава
Виждам, че моето жилище яко ви тормози, но аз наследствено жилище нямам, да са живи и здрави родителите ми дълги години. И да, мисля дори дъщеря си да осигуря с дом за ужас на всеки идиот, който ще срещне по пътя си.
Аз съм живяла и на квартира със съпруга ми достатъчно време. Не сме от тези, които чакат някой да им донесе, друг да им омеси. Не нося вина и отговорност, заради решението на родителите ми, но не съм ощетила никой до този момент с цел собствено облаготетелстване, нито съм взела  нещо, което не е мое, нито имам навиците да лъжа и да крия.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 01:17 от Vermilion`

# 278
Цитат
И да, мисля дори дъщеря си да осигуря с такова за ужас на всеки идиот, който ще срещне по пътя си.

Еми авторката е нямала такъв 'късмет' ,  а и на мъже не е случила и какво сега да я разчекнем за това което е предприела ?!

Лично аз я подкрепям , виртуално Simple Smile

# 279
  • град-държава
НСЧ, дай да не се обиждаме. Много добре зная какво е насилие било психическо, било физическо. Насилван човек, обикновено и е държан в капан на множество ограничения и с минимум възможности за спасение. Съжалявам, но аз стъпки за такове не виждам. Да, бих се съгласила, ако жената се беше изнесла след като вече има свой дом и се бе спасила от насилника си. Тя е имала неоограничена свобода за действия и решения, осигурени финанси и пр.подробности, които на мен не ми говорят за жертва на насилие.
Аз също съм изпадала в конфликтни ситуации с мъжа ми, но не се имаме за жертви един на друг, докато правото ни свободен избор не е отнето или силно ограничено.

# 280
Питай авторката. Може да не го гони, но и тя не си тръгва от изрода-насилник. Дори след като има вече къде да отиде. Ще дава апартамента под наем и пак при изрода ще си стои. Следващия път като я изгони, при наемателите си ли ще отиде?
Тя каза, че в момента са в добри отношения. Толкова ли е странно, че след неуспешен брак иска да направи всичко възможно нещата да вървят. В малък град е, представям си как ще живее сама ако се тросне и се изнесе.

# 281
  • град-държава
Всъщност през цялото време, единственото лошо, което намирам е, че лъже, крие и действа подмолно зад гърба  на насилника, с който вече са в добри отношения(обърках се и аз вече,) и иска да си го запази, както и издръжката му, за да може да си плаща вноските.

# 282
НСЧ, дай да не се обиждаме. Много добре зная какво е насилие било психическо, било физическо. Насилван човек, обикновено и е държан в капан на множество ограничения и с минимум възможности за спасение. Съжалявам, но аз стъпки за такове не виждам. Да, бих се съгласила, ако жената се беше изнесла след като вече има свой дом и се бе спасила от насилника си. Тя е имала неоограничена свобода за действия и решения, осигурени финанси и пр.подробности, които на мен не ми говорят за жертва на насилие.
Аз също съм изпадала в конфликтни ситуации с мъжа ми, но не се имаме за жертви един на друг, докато правото ни свободен избор не е отнето или силно ограничено.
Един въпрос ,
ако си в ситуация на авторката
има ли къде/при кого  да отидеш ?!

# 283
  • София

Разликата между твоето положение и нейното е несравнима и всеки отстрани го вижда. Peace
Похвално е, че си толкова праведна и праволинейна, но пак ще ти напомня- теоретизираш на база липсата на собствен опит.

# 284
  • град-държава
В ситуацията на авторката ще си потърся квартира на първо време. Ще осигуря сигурна и спокойна среда за мен и децата, ще изчакам няколко дни да дойда на себе си и ще действам според условията и възможностите си. Също така веднага ще поискам издръжка за децата от баща им (в случая от бащите им). 

Общи условия

Активация на акаунт