Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 698
  • 471
  •   1
Отговори
# 255
  • град-държава
За трети път- когато попитах авторката дали и преди ковфликта мъжът 'и се е държал зле с нея и дали се страхува от него, тя отрече. После направи рязък завой.
Аз също съм скептична, че един месец е спала на пода. Мъжът 'и нито я е оставил на улицата, нито без пари, нито без нищо през този месец, ще я остави един месец да прави циркове пред децата, като спи на пода... няма нормален човек, който да го причини на децата си. А историята с апартамента и застраховките... за мен това е човек, който крие, лъже и принципно постъпва така.

# 256
  • Tам през Атлантическия океан
За взаимоотношенията им и кой кого прекарва – не знам. Обаче не е редно бащата да не е информиран какво се случва със застраховките на децата. Не вярвам някоя жена да остане очарована, когато разбере, че мъжът ѝ самоволно е изтеглил застраховките на децата и ги е инвестирал в имот на името на собствената си фирма.
Трябвало е да му каже още когато са се сдобрили. Но и сега не е късно. Въпросът е под каква форма да го информира, за да не се почувства мъжът ѝ изигран. Например, че  се е консултирала с финансов специалист, който я е посъветвал да подсигури децата си с имот, а не със застраховка. Или нещо такова.
Т.е. да превърне дефекта в ефект.
Също така да използва случая и да отправи леко предупреждение, че ако още веднъж мъжът ѝ си позволи да я гони от дома си, тя се изнася с децата и повече няма да погледне назад. Да си го знае... И ако се случи все пак някой ден, поне ще е сигурна, че гоненето не е наказание и превъзпитание от негова страна, ами край на връзката им.

Ето съвета на Сия )
Също ако не бъркам и юрист се включи в темата и също и даде съвети Simple Smile

# 257
Питане към авторката )
за 10 години не ти ли е предлагал брак ?

# 258
За трети път- когато попитах авторката дали и преди ковфликта мъжът 'и се е държал зле с нея и дали се страхува от него, тя отрече. После направи рязък завой.
Аз също съм скептична, че един месец е спала на пода. Мъжът 'и нито я е оставил на улицата, нито без пари, нито без нищо през този месец, ще я остави един месец да прави циркове пред децата, като спи на пода... няма нормален човек, който да го причини на децата си. А историята с апартамента и застраховките... за мен това е човек, който крие, лъже и принципно постъпва така.

Каза, че по принцип не се държи лошо с нея (мъжът й), и че не се страхува от реакцията му, когато разбере. Това не е точно същото, като никога да не я е гонил, нито като да е спокойна с него, но да крие от проклетия.

# 259
Прегледах пак постовете й. Никъде не е писала, че това е за първи път преди да обясни, че се е случвало и преди.
А че не се страхува от него е отделен въпрос. Все пак няма побой или др. физическо насилие, познава го и не мисли, че има защо да се страхува. Но това няма нищо общо с другото.

# 260
  • град-държава
Не, не съм я попитала дали се страхува от реакцията му след като разбере. А дали се страхува от него, а принципно за мен е изобщо. Тя казва, че тоъй не се е държал зле с нея и не се страхува от него.

# 261
Това което е направила не е от хубаво ами от зор.

Не знам защо но все се сещам/сравнявам с физическото насилие ( там има бой после прекрасни отношения , подаръци , много 'любов' , извинения че това повече няма да се повтори .... и така с години ..... и някои жени така живеят ( 

# 262
Прегледах пак постовете й. Никъде не е писала, че това е за първи път преди да обясни, че се е случвало и преди.
А че не се страхува от него е отделен въпрос. Все пак няма побой или др. физическо насилие, познава го и не мисли, че има защо да се страхува. Но това няма нищо общо с другото.

То психическото насилие/мачкане  по-леко ли е ?!

# 263
Най-праведни и настървени срещу авторката са онези, които имат собствено жилище, подарено от мама и тати преди брака. Направо на кръв хапят. Ама така и баба знае и е много лесно да се квалифицира.

Аз продължавам да смятам, че в ситуацията , в която авторката се намира, т.е. без брак, в чуждо жилище, от което периодично я гонят и с две деца, за които да мисли постъпката й е съвсем адекватна. Така тя е донякъде равнопоставена и при следващ случай на изгонване вместо да спи по земята като куче, щя ще има къде да отиде с децата.

Не знам защо изобщо стои с такъв човек и не ми е работа, но явно не се чувства сигурна с него, а жена с две малки деца определено има нужда от сигурност. Това не е постъпка на хитра и пресметлива жена, която си плете кошницата зад гърба на горкия мъж, а е акт на отчаян човек, който няколко пъти е бил притискан в ъгъла. Според мен е реагирала адекватно и разумно в границите на възможностите си и не би трябвало да чувства и грам вина.

# 264
  • град-държава
Аз за първи път чувам за жертва, която не се страхува от насилника си.

# 265
Като има спор или се карат , що не излезне той да се развее , защо я гони  , защо  тя тази която трябва да си тръгне от 'дома' ?!
Защото , знае че няма къде да отиде (ССФ не кани ) и я мачка , мачка. Знае че няма къде , знае че няма да остави децата.

# 266
  • София
Скрит текст:

То психическото насилие/мачкане  по-леко ли е ?!

Явно, има жени, за които само шамарите са насилие- да те гонят като куче, да те мачкат психически, не се брои.

# 267
Защото няма физическо насилие. Смела е, явно и от викове и обиди не се плаши.

# 268

Ми ослушай се !

Има жертви дори защитават насилниците си (това при физическо насилие) оправдават ги с подвити опашки (
особенно когато отношеният са им добри т.е. няма много бой.

# 269
  • град-държава
Питай авторката. Може да не го гони, но и тя не си тръгва от изрода-насилник. Дори след като има вече къде да отиде. Ще дава апартамента под наем и пак при изрода ще си стои. Следващия път като я изгони, при наемателите си ли ще отиде?

Общи условия

Активация на акаунт